3 de novembre del 2013

Llibres infantils: "El libro que se sentía solo"


El libro que se sentía solo, Editorial Juventud


Aquest llibre em va agradar ja només llegir-ne el títol.
I el relat que explica no defrauda gens, és emocionant i aconsegueix que els nens s'endinsin no només en el món de les històries, com fan tots els contes, sinó que transmet també el valor que tenen els llibres com a objecte.  Com un tresor que s'ha de preservar.

Des de les primeres pàgines destil.la la passió pels llibres, mostrant el fet d'estimar-los i convertint-los en un objecte de gran valor sentimental.  El vincle que té la nena protagonista amb el llibre està molt ben explicat, i es veu com se'l sent seu, com gaudeix llegint-lo i com va  recorrent totes les pàgines amb ganes de saber el final. I com procura que el llibre estigui sempre en les millors condicions.



El libro que se sentía solo, Editorial Juventud


El libro que se sentía solo, Editorial Juventud


El conte, de Kate Bernheimer, també està molt ben il.lustrat amb tons pastel per Chris Sheban.  El llibre apareix sempre com a protagonista de totes les pàgines, ja sigui quan s'explica a un grup de nens o quan resta abandonat  en algun prestatge de la biblioteca, i sempre irradia llum. També està molt ben combinat el relat del llibre que tenim a les mans amb el que s'explica del conte que està llegint la protagonista. Les dues històries s'integren molt bé.

És un llibre molt recomanable per nens a partir d'uns 5 anys. Els despertarà l'amor pels llibres i es miraran amb uns altres ulls els llibres arraconats als prestatges de la biblioteca.

(Entrada publicada a l'ARA Criatures)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada