La petita ciència de la salut; Valentí Fuster |
Abans de les vacances de Nadal vaig veure una entrevista al cardiòleg Valentí Fuster, al programa (S)avis del Canal 33. És una persona que sap explicar molt bé com funciona el nostre cos, en particular l'aparell cardiovascular. Escoltar-lo ens ajuda a reflexionar sobre quins són els nostres hàbits i ens fa prendre consciència de tot allò que podem fer per millorar-los.
El Valentí Fuster fa sempre referència al fet que un canvi en l'estil de vida de la població és clau per evitar la propagació de les malalties cardiovasculars. Amb aquest objectiu va crear la fundació SHE, que basant-se en
la investigació científica (Science), busca la promoció d'hàbits saludables (Health) a través de la comunicació i l'educació de la població (Education). La promoció d'aquests hàbits des de la infància és un dels seus principals objectius.
A l'entrevista, entre altres coses, va parlar del seu llibre La cuina de salut, que vaig llegir-me fa temps i em va agradar molt. És un llibre que explica de manera senzilla quins són els aliments més sans, la millor manera de cuinar-los i com podem organitzar-nos a casa per seguir una dieta sana. A més, el llibre s'estructura a partir de mostrar la vida quotidiana d'una família amb fills petits, així que també va ser un exemple per mi a l'hora d'introduir l'alimentació complementària i instaurar els primers hàbits alimentaris als meus fills.
Durant l'entrevista el Valentí Fuster va parlar també d'un altre llibre seu, La petita ciència de la salut, que no coneixia. Es tracta d'un manual escrit l'any 2011 dirigit als nens a partir d'uns sis anys. Hi explica tot allò que els petits han de saber sobre l'alimentació, de manera amena, clara i molt didàctica.
El llibre està escrit juntament amb David Cirici i les il.lustracions són de l'argentí Ed. A
partir d'aquests dibuixos acompanyats per breus textos, cada pàgina
subratlla conceptes clau que arriben directament al lector.
El manual mostra de manera clara la importància de fer un bon esmorzar, de menjar fruita i verdura, de preparar amanides ben coloristes, de fer exercici i de seguir les pautes de la dieta mediterrània.
És un llibre que poden llegir directament els nens o compartint lectura amb els pares.
No farà miracles, ja que els nens actuen sobretot per imitació, així que el que realment marcarà els hàbits alimentaris dels nostres fills serà allò que ens veuen fer als pares.
La petita ciència de la salut; Valentí Fuster |
El cardiòleg Valentí Fuster també és autor del llibre Monstres Supersans, (amb objectius similars a aquest, però destinat a nens de 3 a 6 anys); i de la sèrie que emet actualment el Canal 33 amb el mateix nom, en la que es promou l'alimentació equilibrada i l'esport a través dels ninots de Barri Sèsam.
(Entrada publicada a l'ARA Criatures)
(Entrada publicada a l'ARA Criatures)
gràcies per compartir-ho! trobo que es molt interessant i encara que el que dius es cert, res fa miracles als nens, tenir idees per trasmetre bons hàbits es d'alló més benvingut! petó!
ResponElimina