30 d’agost del 2014

Un llibre per a la tornada a l'escola



Ja comença el compte enrere per la tornada a l'escola!
Jo tinc moltes ganes de restablir la normalitat, però la  meva filla - que farà P5- no es mostra massa efusiva, i el petit - que començarà P2- no en vol ni a sentir a parlar.  L'altre dia es va esfereir  només de veure la bata. Mentre provava si li anava bé, va repetir desenes de vegades "cole no".
Bé, espero que durant les pròximes dues setmanes s'hi vagin fent a la idea!

Un dels llibres que el petit es mira molt aquests dies és el llibre "L'escola. Un llibre animat". Li agrada molt, tot i que sempre deixa clar que el que va a l'escola és l'Andreu (li diem així al nen del conte, tot i que no té nom), que ell no. Ell diu que "casa mama".
"L'escola" és un llibre animat amb pestanyes i finestres que narra amb molt detall la rutina diària de l'escola. Nosaltres  el tenim des de fa uns anys, va ser un dels regals que li van fer a la meva filla quan va néixer el nen, coincidint amb què aleshores faltava poc perquè ella comencés P3,  l'escola dels grans.
Ens va funcionar molt bé aleshores i també ara el meu fill hi veu moltes de les coses que faran a la guarderia al setembre: vestir-se, esmorzar, acomiadar-se dels pares a la porta de la classe,  treure's la jaqueta, passar llista, mirar quin temps fa, l'hora de psicomotricitat (hi ha una pestanya d'un nen que fa tombarelles molt original!), rentar-se les mans, dinar, migdiada, explicar contes...
Tot explicat a través de dibuixos molt coloristes de la Nathalie Choux i pestanyes i finestretes molt encertades. Hi ha  tot de detalls petits que no s'aprecien a la primera lectura i que fan que cada pàgina tingui moltes possibilitats i racons per descobrir! 
També es veuen els nens com van a fer un pipí al vàter i es renten les mans abans de dinar, per tant també és útil per a reforçar aquests hàbits.  El petit ha deixat de portar bolquer aquesta setmana, i li agrada molt assenyalar el dibuix de com el nen seu al lavabo, s'hi sent identificat. 


L'escola; Ed. Estrella Polar

L'escola; Ed. Estrella Polar

                               

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada