13 de novembre del 2014

Motxilles lectores

Des que la meva filla feia P3, sempre que podem, anem a  l'Hora del Conte que organitza la biblioteca del poble un divendres de cada mes. Ella s'ho passa molt bé i penso que és una bona oportunitat per conèixer noves històries i gaudir de la lectura en comunitat. Cada vegada en surt molt contenta i l'any vinent, el meu fill començarà també a poder-hi anar.

La novetat d'aquest any, que ja fa P5, és que a l'Hora del Conte del mes passat van repartir una motxilla lectora per a cada nen. És una iniciativa que ha començat la biblioteca fa pocs mesos, i que ja fan molts altres centres i escoles. Es tracta d'una motxilla on hi ha cinc llibres, entre contes i revistes. La meva filla va arribar a casa ben contenta i li va agradar molt anar mirant tots els llibres que hi tenia.

Foto: Biblioteca Marquès d'Olivart
Tot i que tenim molts llibres a casa, sempre és un plaer descobrir-ne de nous. I penso que és una bona opció per a que els nens s'acostumin a agafar llibres de la biblioteca,  ja que a vegades al tenir tanta oferta no saben quin agafar. 

La selecció que ens va tocar el primer dia va estar molt bé! El llibre que més li ha agradat, tant a ella com al seu germà, és  "El petit castor", un conte d'un castor que està molt trist perquè no té cap amic i que, a ran de l'eco que provoca el seu plor, es decidirà a sortir del seu cau per a intentar trobar-ne.
  El petit castor                                                  

Un altre dels llibres que li ha agradat molt és "L'arbre de nadal torna al bosc". És el primer cop que ha llegit un conte d'aquest format, pensat ja per nens a partir de 5 anys, i li ha agradat molt. Segurament que a partir d'ara ja n'agafarem més d'aquests!
En fi, que estem encantats amb aquesta iniciativa i esperem demà a veure quins nous llibres ens arriben dins de la motxilla!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada