21 de juny del 2015

Quaderns d'estiu

La meva filla gran ja ha acabat P5 i per tant aquest és l'últim estiu abans de començar el cicle inicial a l'escola. El petit també farà P3 l'any vinent, així que els dos viuran un canvi d'etapa ben aviat.

No sóc molt partidària de fer-los fer activitats "escolars" durant l'estiu. M'ha agradat molt el llistat que circula aquests dies per Internet amb les recomanacions que un professor italià ha fet als seus alumnes sobre allò realment valuós que els nens  poden fer durant aquests mesos. Són moments per viure sense presses i gaudir del dia a dia a l'aigua, al carrer, amb els amics, de viatge, a  la natura. Passar-s'ho molt bé sense mirar el rellotge, avorrir-se també a estones, jugar i veure l'estiu passar.

Tinc ganes, això sí, de trobar un llibre de lectura per la meva filla que li pugui agradar i el vagi llegint a poc a poc, per a que descobreixi el plaer d'enganxar-se a una història. Un dia me l'emportaré a la llibreria i que trii ella un llibre que li cridi l'atenció. Ja us explicaré si surt bé aquesta proposta!

Prepara... Primer
 


Quant als quaderns d'estiu, ha estat ella qui m'ha demanat de comprar-ne un. Li agrada molt jugar a senyoretes i fer fitxes, per tant, el tindrem com una activitat més a fer, sense obligacions. Tot el tema dels deures ja arribarà, malauradament, ben aviat. El que va escollir va ser aquest, de l'editorial La Galera. És interessant ja que les activitats estan dividides en diferents seccions (projecte "El Camp" , descobrim el medi, càlcul, llengua, capacitats...) . Ja n'ha començat a fer algunes fitxes, però veient la gran quantitat d'activitats que hi ha, li durarà de ben segur per tot l'estiu.







Uns altres llibres d'activitats que m'han cridat l'atenció i que trobo molt interessants per a oferir als nens durant l'estiu són els següents:
 


Mi libro de laberintos increíbles, de Usborne. En parlava fa uns dies la mamá (contra)corriente i em va cridar molt l'atenció. La meva filla va descobrir els laberints al quadern de Matecraks que va fer per Setmana Santa. I del quadern que hem comprat per aquest estiu, les primeres pàgines que ha fet són les que en tenen, així que un llibre exclusiu de laberints serà de ben segur una de les pròximes adquisicions a casa nostra. 



Aquest llibre de la irresistible editorial Coco Books ja el tenim a casa des de fa temps, esperant una bona ocasió per a treure'l. Fins ara he pensat que era encara una mica petita per apreciar-lo (el llibre és per nens a partir de 8 anys i la meva filla n'ha de fer 6)  però vist el seu interès per les manualitats, aquest estiu segurament li ensenyaré. Amb aquest llibre tindrà l'oportunitat d'aprendre nous mètodes i entretenir-se durant moltes estones. Són 240 pàgines amb informació de grans artistes i l'explicació de les seves tècniques: el dibuix automàtic de Miró, els espais positius i negatius de Chillida, els cal.ligrames i cadàvers exquisits de Dalí, els autoretrats de Frida Kalho i moltíssims més! Un llibre completíssim ple d'activitats creatives i enginyoses!

Bon estiu a tothom, petits i grans!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada