24 de juliol del 2013

1 any! (*)



Ahir el meu fill va fer 1 any!! 12 mesos ja han passat des d'aquell 23 de juliol del 2012, en el que vaig viure el meu segon part. Aquests dies l'he tingut molt present i l'he rememorat molt. Tot i que el part va tenir un principi molt  dolent, després va ser molt bo  i n'estic contenta. El recordo de manera molt positiva, perquè va ser tot molt natural:  una molt bona manera de donar la benvinguda en aquest món al petit de la casa.

Ell, com ja he dit en diverses ocasions, és una delícia de nen. És un nen molt dolç, tranquil, gens ploraner, rialler, dormidor, menjador, ballador, hàbil, ràpid, precís amb les mans, ple de saxonets però molt àgil, pacient, feliç.... Estem tots molt contents de tenir-lo al voltant!!

Encara no camina, va gatejant a tot arreu. Fa molts passets agafat a les superfícies i quan li donem les dues mans, però sol encara no ha fet cap temptativa. Ja tindrà temps!

I aquí van les novetats més rellevants d'aquest últim mes:

- Alimentació: Menja de tot, ja des de fa mesos. La  introducció a l'alimentació complementària ha estat molt diferent que amb la petita. Ell pren tot l'aliment que necessita de la popa, i la resta d'aliments els hi hem anat oferint de manera lliure i a demanda. Va començar menjant molt poquet, tot a petits trossets; i ara ja menja bastant en totes les menjades. A l'esmorzar menja una mica de fruita i algunes galetes sucades amb llet. Per dinar, el que hi hagi a la taula. Ahir va menjar trossets d'ensaladilla russa, bocinets petits de carn i una mica de iogurt. Per berenar també menja trossets de fruita. I per sopar, molts dies menja pa amb tomàquet amb pernil dolç o formatge. I durant el dia pren popa quan la demana: tres o quatre vegades.
 El fet de no fer-li papilles ha estat per tant molt positiu! Molt còmode pels pares i molt enriquidor per ell, ja que cada dia menja una alimentació diferent.

- Lactància: Estic contenta d'aquest any de lactància i estic gaudint al màxim de l'experiència. Més encara sabent que segurament serà l'última. Jo seguiré donant-li mentre en vulgui. A veure què passarà quan comenci a la guarderia, segurament es veuran afectades moltes preses diürnes. Però durant la nit podrà seguir mamant si ho vol.


- Germans: Cada cop tenen més relació, i fem més coses tots junts. La petita ha viscut amb neutralitat aquest primer aniversari del germanet. No sabia molt bé el què passaria. Quan es va despertar ahir al matí li vaig dir. "Avui el germanet ja té un any!!" I ella em va dir: "Un any? No pot ser! Però si encara no camina sol!" Je je, es pensava que per art de màgia al fer un any el petit ja es faria més gran de sobte!
- Jocs: Li agrada molt jugar a posar i treure objectes de diversos potets, a empaitar pilotes pel menjador, a plantar-se sempre que pot, a caminar solet arrossegant cadires amunt i avall, a ballar quan posem música... S'entreté estones llargues fent aquestes coses, mentre va fent sorollets amb la boca i crits quan vol alguna cosa que no li queda al seu abast. De paraules la que més diu últimament és "mama"! Ho diu sovint, i sobretot quan té gana.


En resum, ha estat un primer any molt feliç! Esperem que el que ara comença també ho sigui!

8 comentaris: