25 de juliol del 2013

Llibres infantils: El pirata Bob

Aquest és un dels llibres de pirates que més recomano, sobretot per nens a partir d'uns 4 o 5 anys: El pirata Bob, de Kathryn Lasky il.lustrat per David Clark, que va publicar l'editorial Joventut l'any 2006.

El pirata Bob; Ed. Joventut. 2006

És un llibre que narra una història de pirates des del punt de vista d'un pirata, el Bob, que explica primer les seves aventures personals (com es va fer una cicatriu a la cara, perquè porta una arracada...) i després l'acompanyem en el saqueig d'un vaixell i la posterior repartició dels tresors aconseguits.
El llibre està il.lustrat de manera molt cinematogràfica, comença amb un primeríssim primer pla del nas del pirata i continua després amb il.lustracions plenes de detalls. El punt de vista narratiu està molt ben aconseguit ja  que els nens es posen al lloc del pirata des del primer moment i això es manté en totes les pàgines, encara que en algunes  hi hagi multitud de gent amb sentiments oposats al del protagonista.

El pirata Bob; Ed. Joventut. 2006
 
El pirata Bob; Ed. Joventut. 2006
És un conte que gaudiran molt els nens durant molt de temps, ja que a cada edat es pot aprofundir més o menys en la lectura. El llibre té molts matisos, la història és molt rica i explora també els sentiments de soledat que té el pirata i les relacions d'amistat que estableix. El relat conté també molt vocabulari nou per aprendre, tant referent al vaixell (escota, verga, orla, galió, guardins...) com a la vida en alta mar i als pirates, com la malaltia de l'escorbut. 



Un llibre de pirates de bo de bo, que no defraudarà als petits interessats en la matèria i que serà una molt bona introducció per als qui desconeguin aquest món.

Molt i molt recomanable!!


(Entrada publicada a l'ARA Criatures)

3 comentaris:

  1. M'ho apunto, que tinc el peque en fase pirata total. A veure si el trobo per aquí

    ResponElimina
  2. Què interessant el recull de llibres que ens proposes en aquest post i els anteriors!!! A la meva petita li ha agafat deria per les bruixes.

    ResponElimina
  3. La Pantigana, penso que li agradarà!!

    Mamaaine, és que les bruixes són personatges molt interessants!! A la meva també l'atrauen molt! Tot i que ara, el que més, els pirates!

    ResponElimina