|
Juguem a fer de mestra?; Ed. Combel |
La petita, que aquest any fa P-4, no acostuma a explicar gran cosa de les activitats que fan a l'escola. Si li preguntes què han fet aquell dia, difícilment contesta, o ho fa amb compta-gotes i sense extendre's massa.
Només quan a ella li sembla bé, explica alguna cosa breu. A vegades ens sorprèn fent-nos preguntes del tipus "Si tu tens tres caramels i jo te'n dono dos, quants en tindràs?", com ha estat fent els últims dimecres a l'hora de sopar. Quan a la reunió d'aquesta setmana la senyoreta va comentar que el dimecres és el dia que fan càlcul, vam entendre les seves ganes de fer comptes i ensenyar-nos els seus progressos.
Ara bé, la manera més fàcil de saber el què fan al cole, en el seu dia a dia, és escoltar-la mentre juga a fer de mestra. L'any passat era l'única manera què tenia d'assabentar-me de la manera de fer de la mestra i de les activitats que feia durant el dia. Quan juga davant de les nines a ser la senyoreta, va dient-li a cada una de què serà responsable aquell dia, els hi pregunta quin temps fa, les recrimina si parlen, els hi reparteix fitxes, els hi fa escriure el seu nom...
Per ajudar a fer més realista aquest joc simbòlic, als nens a partir d'uns 6 anys, els hi pot agradar molt aquest llibre-joc que es diu "Juguem a fer de mestra?", publicat per l'editorial Combel l'any passat. És un llibre que quan s'obre es transforma en un escenari que reprodueix una classe, amb una pissarra al centre, un rellotge, material per la mestra i accessoris per a desenvolupar-hi diverses classes.
A la pissarra superior s'hi poden anar col.locant lliçons específiques de geometria, matemàtiques, naturals, planetes del sistema solar... I a la part inferior hi ha una pissarra en blanc per a escriure-hi el que es vulgui.
Al quadern de la mestra s'hi poden anotar el nom dels alumnes, els deures i les qualificacions.
I a la resta de quaderns que inclou
el llibre hi podem trobar de tot, és molt complet: quadern d'activitats
extraescolars, exàmens, dictats, notes que es passen els alumnes durant
la classe, quaderns d'escriptura, un joc d'anglès..
|
Juguem a fer de mestra?; Ed. Combel |
Un joc que recrea moltes de les activitats que es fan a l'escola i que agradarà segur als nens que acostumen a jugar a aquesta acticvitat. Amb el mateix format, també hi ha el joc "Juguem a fer de veterninari?", on se simula una consulta.
Per la fragilitat dels accessoris i la complexitat del joc,la meva filla encara no hi juga, penso que el gaudirà més d'aquí a un temps. Però em sembla un llibre molt encertat, és un d'aquests jocs que penso que m'hauria encantat tenir de petita per jugar-hi durant una bona època.
(Entrada publicada a l'ARA Criatures)
(Entrada publicada a l'ARA Criatures)
Per que no expliquen mai res de l'escola els nens? Potser alguns si que ho fan, però la meva fa exactament el mateix que expliques tu, només parla de tant en tant, quan a ella li sembla. Si li preguntes que ha fet sempre diu "no ho sé"...
ResponEliminaSí, la meva també dia "no ho sé", l'any passat!
EliminaSuposo que encara els hi costa expressar-se del tot, i no deuen trobar res rellevant per dir. És curiós!
Quin llibre més xulo! M'ha encantat! No hi ha el de fer de mestre?
ResponEliminaL'Andreu va més enllà de no explicar res. Ell simplement em diu: "Ahir ja em vas preguntar. Per què em preguntes cada dia?" i després no m'ho explica. Tela! I en Biel sempre diu que ha estat jugant al pati amb els amiguets...
És molt xulo! Però sí que és molt per nenes, està molt marcat. Aquí, als nens, els fan jugar a ser veterinaris, que és la versió masculina del llibre!
EliminaI sobre lo del cole, vols dir que els mestrs no hi teniu res a veure? No els hi feu fer un pacte de silenci, als més petits? ;)