10 de juny del 2014

Aquest llibre és de l'avi






Aquest llibre és de l'avi; Combel Editorial
 

Fa pocs dies vam celebrar l'aniversari d'un dels avis de les criatures, i un dels regals que li van fer els quatre néts va ser el llibre: "Aquest llibre és de l'avi".  
Feia temps que l'havia vist, m'havia agradat molt i ja esperava l'ocasió de poder-lo lliurar al seu destinatari!
El llibre és molt complet, el.laborat com una mena de quadern en el qual han de treballar junts l'avi i el  nét o néts. Al llibre, de Jaume Copons, hi ha les il.lustracions de Liliana Fortuny i alguns textos, però la resta l'han d'anar omplint les dues generacions a través de preguntes que fan els néts i de les histories i records que explica l'avi.
És una manera divertida d'aprendre curiositats sobre el seu avi (Quin és el seu menjar favorit?, A que jugava de petit?) i també moltes anècdotes sobre com era la vida fa unes dècades, ja que el  llibre inclou una línia del temps on s'hi poden col.locar els esdeveniments històrics més importants que han ocorregut durant la vida de l'avi.
I tota la informació es va incloent en el llibre de formes molt originals, ja que hi ha qüestionaris, dibuixos, adhesius, solapes que amaguen motius pels quals els néts volen donar-li les gràcies...
Totes són activitats que requereixen cert temps, tant per fer les preguntes i escoltar les respostes, com per plasmar-les desprès en el quadern, així que penso que el poden realitzar nens a partir d'uns 6 o 7 anys, quan ja comencen a tenir curiositat per aprendre de la vida dels altres. La meva filla de 4 anys no va entendre massa de què anava el llibre quan li vaig ensenyar, en canvi la meva neboda, dos anys més gran, ja prestava atenció i ganes de començar-lo.
És un regal que penso que pot donar molt de sí, ja que s'ha d'anar el.laborant poc a poc, a partir de converses, i amb el que segur que els nens es sorprendran aprenent moltes coses sobre els seus avis. Una opció és regalar-lo un cop els nens ja han omplert tots els apartats del llibre, que hauran anat configurant en secret amb preguntes dissimulades,  però jo crec que es millor donar-lo en blanc per tal que tant els avis com els nets puguin gaudir en comú del procés! Al final, queda un llibre únic, fet a la mida de la persona que el rep, i aquests són sempre els millors regals.
Per si a algú li interessa, també hi ha la versió per a l'àvia!





Aquest llibre és de l'avi; Combel Editorial



Aquest llibre és de l'avi; Combel Editorial


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada