16 de juny del 2014

Diario de una mamá pediatra


Els pediatres, juntament amb d'altres professionals de la salut, són un dels col.lectius que s'han fet més presents a les xarxes socials, utilitzant les noves tecnologies per a fer difusió del seu coneixement. D'aquesta manera ens han donat  l'oportunitat a molts pares d'afrontar amb més informació les petites malalties dels nostres fills i el seu trànsit per les diferents etapes. Darrerament, alguns d'aquests pediatres han escrit llibres resumint o completant les aportacions que van fent al seus blocs, com és el cas del llibre El Médico de mi hijo de Jesús Martínez.
Des de fa unes setmanes també es pot comprar el nou llibre d'una coneguda pediatra, la Doctora Amalia Arce, autora del   blog Diario de una mamá pediatra.

Diario de una mamá pediatra, Dra. Amalia Arce




L’Amalia Arce, la mamá pediatra,  és un dels noms referents si parlem de pediatres presents a la xarxa. El seu bloc, subtitulat, "Cuaderno de viaje de quien obtuvo casi a la misma vez el título de pediatra y el "carnet" de mamá" és molt popular, possiblement pel fet de difondre coneixements pediàtrics de molta utilitat complementats amb la pròpia experiència personal de l'autora.
Va ser un dels primers blogs que vaig començar a seguir quan vaig endinsar-me a la blogosfera i he aprés moltes coses en els seus posts, que ja són més de 1000 des que va començar el 2009. Aquesta quantitat de textos escrits ja dóna la idea de la seva constància i empenta,  i de la gran tasca que realitza, ja que en tots aporta gran quantitat d'informació, explicada de manera molt pròxima.

En el llibre Diario de una mamá pediatra, ordena i complementa moltes de les coses que ha dit al llarg dels anys en el seus posts,  i resulta un manual  útil per saber com actuar davant de les malalties comuns en la infantesa, així com per a saber el que pensa l’autora de temes com la conciliació, els nous tipus de famílies i per saber més sobre l’ofici del pediatre. M’ha semblat interessant l’últim capítol, titulat "En la consulta del pediatra",  en el que ens dóna unes pinzellades de com ens veuen els pediatres a les famílies, amb algunes anècdotes i explicacions de situacions viscudes.
El llibre és molt conciliador amb tots els tipus de criança  i combina les explicacions amb  aportacions més personals de l'autora i il.lustracions i requadres amb les dades més rellevants. 

En la cita que obre el llibre, d'Antonio Machado,  podem llegir "En cuestiones de cultura y de saber, sólo se pierde lo que se guarda, sólo se gana lo que se da". Sortosament, a través dels seus llibres i blocs, molts professionals de la salut, com la mamá pediatra, estan compartint els seus coneixements i som molts els que hi guanyem!

Diario de una mamá pediatra, Dra. Amalia Arce

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada