14 de desembre del 2014

Llibres infantils: TOP 10

Ara que s'apropen dies en els quals s'han de pensar molts regals per a fer als nens, he pensat en fer aquest TOP 10 de les recomanacions de llibres infantils que he publicat en aquest blog, per si a algú de vosaltres us serveix com a idea. 
Es tracta d'una llista totalment personal, fent una tria dels llibres que més els hi agraden als meus fills i que millor resultat ens han donat en diferents èpoques i situacions. Més que els llibres que m'han sorprès a mi o que considero més originals, aquí he prioritzat aquells que ells sempre tenen a les mans i que més sovint em demanen que els hi expliqui. M'ha costat deixar alguns llibres fora de la llista, però sens dubte tots els que hi ha apareixen són recomanables 100%! 
L'ordre no és de més a menys, sinó només una forma de presentar la selecció. Aquí van:

1. CASAS


Un llibre per obrir-los la ment i descobrir mil possibilitats diferents d'espais on podem viure les persones. 35 descripcions de cases reals dissenyades per arquitectes molt imaginatius i amb noms tan suggerents com la casa de les escales, la casa lluna o la casa motxilla. Per anar llegint a petits tastets!

2. STORY CUBES


Aquesta petita caixa de nou daus amb il.lustracions diferents a cada cara, permet inventar històries diferents cada vegada, trobant un fil conductor que uneixi tots els elements. Un joc per a fer volar la imaginació. Original i molt divertit!

3. EL TRESOR PERDUT DE L'ILLA DE LA CALAVERA



La recerca d'un tresor ens fa travessar  zones perilloses habitades per tot tipus d’animals: balenes, pops, serps, rat-penats…Tots ells animats amb pop-ups molt realistes i espectaculars. Molt recomanable per llegir a un grup de nens i per fer-los participar en la història!

4.ELS CONTES DEL SIMÓ



Contes amb històries quotidianes que els nens senten molt properes i il.lustracions plenes de detalls. En l'estil dels llibres del Teo, a cada pàgina hi ha molts objectes i situacions per observar.

 
5. L'ESCOLA, UN LLIBRE ANIMAT.


  Un llibre animat amb pestanyes i finestres que narra amb molt detall i amb il.lustracions coloristes la rutina diària de l’escola, on s'identifiquen clarament situacions que els petits viuen a diari.

6.  LLibres per pintar de la Rosie Flo



Quaderns per pintar amb una particularitat que els fa diferents: només hi ha dibuixats els vestits. Els nens han de completar la resta del cos per donar vida a l'ampli ventall de  personatges que poblen les molt imaginatives escenes. Pels nens a qui els hi agrada pintar, donen molt de sí!

7.  Gran llibre de paraules.


Un llibre ideal per nens que comencen a parlar, amb fotografies de diversos objectes per a què aprenguin les paraules. Un “bàsic” per nens d'uns 18 mesos!

8. El dia que es van menjar en Lluís.




Una història molt entretinguda que reuneix molts elements clau: aventura, perill, cerca de solucions, animals, els nens com a protagonistes… Tot això en una història acumulativa, on l’incident inicial es va repetint moltes vegades.


9. Un llibre.


 Un clàssic que no necessita presentació. Crida l'atenció dels nens des de l'inici i els deixa ben bocabadats.

10. El chico



Adaptació de la pel.lícula del Charlot,  en color i molt ben explicada.Molt recomanable  tant per la història, com pels dibuixos, com per a donar-los a conèixer un grans clàssic de la història del cinema.




2 comentaris:

  1. Me encanta un llibre y story cubes. Gracias por la aportacion. Buscaremos los demas. Muchas gracias por compartir con nosotros esa parte de tu mundo. Saludos desde http://creativipy.com/

    ResponElimina
  2. Otro saludo para tí, María. Te recomiendo mucho el libro "Casas" y los de Rosie Flo. Creatividad 100%!

    ResponElimina