20 de gener del 2013

Últimes adquisicons literàries


El tió i el Pare Noel van venir carregats de llibres, i ara estem ben entretinguts explicant nous contes. En vull destacar quatre dels que més li agraden a la meva filla, que ara té tres anys i dos mesos.

1. El peix irisat, de  Marcus Pfister. Editorial Beascoa .
Aquest llibre és un clàssic, i de seguida li va encantar. És un llibre que explica una història molt senzilla sobre la generositat, amb moralina final. És també molt escenificable, ja que hi ha pocs personatges i tots tenen una missió molt destacada, així que ràpid va voler jugar a "jo sóc el peix irisat i tu ets l'octopus"!



2.- Oh!, de Josee Goffin. Editorial Kalandraka. 

 Un llibre ple de sorpreses! No és narratiu ni explica cap història, sinó que és un joc en el que al passar pàgina res és el que semblava. Allò que sembla una tassa de cafè, acaba sent un vaixell; una agulla d'estendre roba és en realitat la cua d'un peix... Imatges a doble pàgina que al desplegar-se completament mostren objectes diferents dels que ens imaginàvem. Li agrada molt mirar-lo i sobretot ensenyar-lo a la gent i veure la cara de sorpresa que fan!




3. L'hort de l'Arlet, de Luc Foccroulle i Annick Masson. Símbol Editors.
Aquest està molt bé ja que explica com l'Arlet ajuda al seu avi a l'hort i com li acaba agradant fer-ho, tot i que al principi no ho vol.  Molt reconeixible per la petita, ja que nosaltres també fem hort i va aprenent com cuidar les hortalisses.




4. La Bella dorment, de Mélanie Combe. TimunMas. 
Aquest el van portar Els Reis Mags i va ser una gran sorpresa, ja que feia setmanes que l'explicàvem cada nit, tot i no tenir-lo en paper. La petita es va quedar ben parada. Els personatges de l'Aurora i la Malèfica ja formen part del seu imaginari, i punxar-se el dit amb una agulla, una de les coses a les que té més por, pobreta. El primer que va dir al veure el llibre va ser: "On és la punxa?". 




El petit també ha començat a devorar llibres, però ell en el sentit literal! Es menja els llibres de La papallona divertida i el de La Marieta, que són tous i amb diferents textures, ideals per posar-se a la boca de principi a final.

5 comentaris:

  1. A nosaltres el Caga tió i els reis també ens van portar molts contes, i com vosaltres també el de la Bella dorment. Aquest és molt bonic amb les textures.
    M'apunto els altres :)

    ResponElimina
  2. El Peix Irisat el tenim nosaltres també i li encanta al meu fill. Ara hem d'explicar un conte a classe i segurament serà aquest. Es molt xulo.
    M'ha agradat el de Oh!, el demanarem per l'aniversari.
    Les mans de la Pètal.

    ResponElimina
  3. MamaModerna, a la petita li agraden molt!
    Alba, quina casualitat. Sí, m'havia oblidat de dir que té textures!
    Les mans de la Pètal, segur que El peix Irisat agradarà a tots els nens si l'expliqueu a la classe!

    ResponElimina
  4. Que xulos! tinc pendent un post de llibres infantils! El peix irisat si que el coneixia!

    ResponElimina