7 de maig del 2013

LLegint "Una mamá española en Alemania"


"En el  punto más gélido del invierno alemán, al borde del colapso social e intelectual después de unos meses pegada a la mopa y los fogones, me descubrí embarazada del tercero. Y fue entonces cuando encontrar una vida de escape se convirtió en una cuestión de supervivencia. La simpatía natural de los autóctonos me dificultó entablar relaciones terapéuticas y refrescantes. Las únicas opciones que me quedaron entonces fueron el psiquiátrico del pueblo continuo o ponerme a escribir. Ya saben cuál elegí”

 

Aquest és un dels llibres que em vaig comprar per Sant Jordi. Esperava amb moltes ganes llegir-lo i l'he devorat en pocs dies. Es tracta del llibre que l'autora del bloc Una mamá española en Alemania, Fátima Casaseca, ha escrit recopilant i ordenant els posts que des de fa tres anys escriu al seu bloc. No es tracta, doncs,  d'un text totalment nou per tots aquells que ja fa temps que la seguim,  però sempre és un plaer rellegir o descobrir les entrades que ens havíen passat inadvertides en el  seu moment. Perquè, per si hi ha algú que encara no coneix el bloc, és del tot recomanable, un MUST dins dels món de les mares blogueres! 


 La lectura dels capítols ens capbussa en un món hilarant, caòtic i descrit de manera molt personal del que suposa ser mare de tres en un poblet petit d'Alemanya. I és molt fàcil identificar-se i reconèixer-se en moltes de les situacions que explica, amb un gran sentit de l'humor. Jo m'he fet un fart de riure llegint els textos, n'hi ha alguns que són per emmarcar, com el de "Comida de viejas", "Las camas musicales" , "Jesucristo Superstar" o "Burnout", entre molts d'altres. 

 

 Ja des que vaig començar a llegir els pots de la Mamá en Alemania en el seu bloc , vaig tenir la sensació d'estar davant de textos que més que formar part de les experiències personals, que també,  eren textos de Literatura, en majúscules. Estan brillantment escrits, amb una manera molt personal d'explicar les situacions (normalment de caos absolut) quotidianes amb les que les mares tan ens identifiquem. I, a la vegada, té també tota una altra vessant, la presentació d'un món per nosaltres desconegut: el dia a dia a Alemanya, amb la manera que tenen ells d'enfrontar-se a la maternitat, els seus modals a taula, el fanatisme per l'homeopatia o els minsos horaris de les guarderies.

He gaudit molt llegint en paper i en calma aquest llibre, que explica d'una manera molt brillant la versió "hardcore" del que suposa la maternitat, amb l'estrès, la falta de son i els moments de col.lapse que moltes vivim a diari! I més havent tingut l'oportunitat de conèixer la Fátima a la jornada Pediatic del passat octubre, on, contràriament al que pugui semblar llegint-la, em va semblar una noia molt serena i traquil.la!

 Ara tinc a la llista un altre llibre d'una bloguera que també promet: "Como no ser una drama mamá"!

4 comentaris:

  1. Jo tinc el de Como no ser una drama mamá...hi ha algunes entrades que em fan plorar de riure i com en el de la Mamá en alemania, són boníssimes, vull dir que se n'ha de saber molt d'escriure per poder fer-ho amb tanta gràcia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo encara no el tinc, però caurà segur! Les dues escriuen molt i molt bé!

      Elimina
  2. Segueixo el blog, que és genial i ric molt, i vaig veure que havia tret un llibre deu ser brutal i amb els teus consells segur que cau de lectura aquest estiu.

    ResponElimina