29 de gener del 2014

Les faules d'Isop

Faules d’Isop
Faules d'Isop, Ed. Blume


Les nits que la nostra filla demana un conte rere un altre, o quan no tenim temps per a relatar amb tots els detalls que ella voldria cap dels seus contes habituals, el seu pare acostuma a explicar-li una o dues faules.
Són una molt bona opció, sobretot perquè són curtes, però  a  més a més acostumen a agradar-li molt i deixar-la ben pensativa.

Ja fa temps que expliquem amb èxit El vent i el sol i La guineu i el raïm.  Les dues són d'Isop, un dels autors més destacables d'aquests relats meravellosos amb moralina final.

Des de fa uns dies aquestes faules han passat a tenir una imatge visible per a la petita, gràcies a aquest llibre amb unes magnífiques il.lustracions desplegables, que representen les escenes més significatives de nou faules molt conegudes: La gallina dels ous d’or, El corb i la guineu, La llebre i la tortuga, El vent i el solEl gos i l’os, L’ós i els dos viatgers, El cavall i el cérvol, La guineu i el raïm i El lleó i el ratolí.

Els desplegables són molt rics en detalls i molt el.laborats, sembla que els animals protagonistes de les històries prenguin vida davant nostre. La il.lustració d' El lleó i el ratolí és espectacular.
A més, a banda de la imatge principal en pop up, el conte es completa amb uns desplegables laterals que acaben de narrar la història,  breu i molt ben explicada. I la conclusió moral de cada conte es troba també amagada dins de la pàgina, normalment en alguna finestreta que s'ha d'obrir.

El muntatge papiroflèxic, brillant, és de l'artista holandès Kees Moerbeek i les il.lustracions i els textos són de Chris Beatrice i Bruce Whatley respectivament.

Un llibre que agradarà molt als nens i també als grans, molt útil per a explicar aquestes històries de sempre que tenen encara molta vigència en l'actualitat!
Aquí us deixo algunes il.lustracions de l'edició anglesa del llibre, per a que us pugueu fer una idea de l'espectacularitat dels pop up:

Faules d'Isop, Ed. Blume



Faules d'Isop, Ed. Blume

8Entrada publicada a l'ARA Criatures)

3 comentaris:

  1. Uf, que xulo! Com us ho curreu, noia! ;)

    ResponElimina
  2. Sí, aquest llibre és com una reliquia! El petit ha d'estar ben lluny quan el mirem!

    ResponElimina
  3. Molt wapo...a tenir en compte properament!
    Petonets, wapa!

    ResponElimina