11 de maig del 2011

18 mesos

Quants canvis aquest últim mes! Portem uns dies que cada matí la trobo canviada, cada cop més espavilada en els temes de parlar i d'entendre el que li diem!

- Comprensió: Està molt atenta a tot i sembla comprendre moltes de les coses que expliquem. Ja fa temps que sap a que ens referim quan diem "rentar manetes", "fer soneta" i coses concretes, però ara comença a entendre coses més complexes, com quan li explico el que farem al cap d'una estona.

- Expressió oral: Xarra pels descosits, i es vol comunicar amb nosaltres amb paraules apart de gestos. Molts cops no entenc res del que diu, i ella repeteix convençuda el seu soliloqui, barrejant paraules que ja diu clarament amb d'altres que només entén ella.

- Joc: A nivell psicomotor, està que no para. És una temerària que tant aviat ens puja damunt de la taula, com escala pel bressol fins a quasi saltar-lo (tema que em comença a fer patir). Al parc, no veu l'hora de marxar. S'apodera del baldador i allí s'hi estaria nit i dia. Per mi que es pensa que allò no és una atracció, sinó un seient des del qual observar el món. I feina tinc per a que no s'emparri al tobogan dels grans. No té por de res.
També gaudeix molt amb el seu nou joc: un cotxet per passejar les nines, que és un èxit! No para carrer amunt i avall!
També li fico molts dies alguns vídeos de la Maisy Mouse a l'ordinador, que li agrada molt ja que tenim un parell de llibres d'ella. Recomano el vídeo del link, ja que tot i que és en anglès, parlen molt poc i es veu com la Maisy va a donar menjar a tots els animalets d'una granja.

- Alimentació: Les papilles estan ja quasi desterrades. Menja el mateix que nosaltres, a trossets directament amb la mà o experimentant amb la cullera i la forquilla. No se'n surt massa bé però no vol de cap manera que li donem nosaltres, ella soleta ho vol agafar. I de la popa, ja fa setmanes que només li dono per dormir la migdiada i a la nit. N'estic contenta, i ella sembla que també.

També està molt carinyosa, ens fa molts petonets i sovint ens mira i diu papa! o mama! fent un sospir de contenta! Me la menjaria!
I segur que em deixo coses, perquè aquest mes sí que trobo que ha evolucionat molt!

10 comentaris:

  1. Que bé! quantes coses que ens esperen també a nosaltres. Felcitats!

    ResponElimina
  2. Aquesta edat m'encanta perquè sembla com si comencessin a despertar de cop i com dius, canvien i evolucionen molt ràpidament.

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats per aquests 18 mesos i per aquestes noves fites!

    ResponElimina
  4. ostres, ara entres a una etapa encisadora... es tan maco quan interactuen amb nosaltres amb les seves grans reflexions sobre la vida... Gaudeix-la tan com ho fas ara. Es maco llegir-te, se't nota que la estimes molt.

    ResponElimina
  5. Felicitats pels 18!! :) A mi em dóna la sensació que als 18 mesos creixen de cop, amb tots dos m'ha passat igual.

    ResponElimina
  6. Felicitats !!!
    Me n'alegro que tot vagi tan bé. Què lluny que els tinc jo els 18 m del Jordi...
    La Meisy és genial, al meu li encantava, ara ja prefereix altres coses, però són uns dibuixos molt macos i molt clars per aquestes edats.

    ResponElimina
  7. Sí, és una etapa molt esgotadora físicament per les mares però super xula de viure!

    ResponElimina
  8. Moltes felicitats!!!! tens tota la raó, és una etapa esgotadora, però molt molt xula! i va a més!!! en tots dos aspectes... ;)

    ResponElimina
  9. Felicitats! Quina alegria, un any i mig! La joana igual amb la fase trepadora i temeraria i jo aprenent a deixar-la fer, en Lo de xerraire ja no són tan similars, i tampoc amb els Petoons! A disfrutar!

    ResponElimina