19 de maig del 2011

Meme de cine

La Mirashka, del blog hi veig doble, m'ha "nominat" per a fer un meme de cine.
M'ha fet il.lusió, sobretot per la temàtica. ja que m'encanta el cinema, tot i que potser no ho semblarà en algunes respostes, a causa dels molts mesos que fa que no veig una pel.lícula en condicions!

1. Quina és l'última pel·lícula que has vist al cine?
Des que sóc mare he anat dues vegades al cine. La última, a principis d'any per a veure Pa negre. Em va agradar bastant, i la vaig gaudir tot i que vam escollir-la més en funció de l'horari que per ganes.

2. Quina és l'última pel·lícula que has vist a casa?
Doncs no en tinc ni idea! Fa molt de temps de la última! He de confessar que ara m'adormo amb totes les pelis que intento mirar, per moltes ganes que en tingui. Per això, a casa últimament mirem moltes sèries, que tenen una durada ideal! Tinc una llista llarga de pelis que voldré mirar quan arribi el moment, però de moment res. Potser la última va ser alguna del Clint Eastwood, quan la nena era petiteta i la mirava mentre ella passava hores popant.

3. Quina és la teva pel·lícula preferida?
Doncs aquí n'he de dir dues, que no tenen res a veure entre sí, però que no em cansaria mai de mirar: Reservoir Dogs, del Tarantino (genial, genial) i Lo que el viento se llevó! Des de sempre que m'ha agradat la història de la señorita Escarlata, que hi farem! Sempre que la fan a la tele la torno a mirar! Sé que sembla estrany que em puguin agradar tant dos pelis tant diferents, però així és! I quan era petita la meva peli estrella de capçalera era Tu a Boston y yo a California! Crec que la veig fer agafar als meus pares desenes de vegades al videoclub!

4. Hi ha alguna pel·lícula que esperis amb ànsia?
Abans, moltes. Em sabia quasi totes les estrenes de cada divendres. Hi ha directors que esperava amb candeletes: Woody Allen, Almodóvar, Tarantino... Ara mateix, espero amb ànsia veure les grans pelis que m'he perdut aquest temps.

5. Quina saga de pel·lícules t'agrada més?
No sóc massa de sagues, perquè no m'agrada el cinema d'aventures, i normalment les sagues són d'aquest gènere. De El senyor dels anells nomès m'agrada la primera.

6. Escriu algunes pel·lícules que tinguis a casa
Tinc una gran col.lecció de pelis amb VHS, originals i de gravades de la televisió. Ara ja no serveix de res! Tinc molts clàssics del cinema negre que m'encanten com Laura, La mujer del cuadro, les del Humphrey Bogart...I també el cinema d'Ingmar Bergman, Truffaut, Rohmer...i Almodòvar.

7. Quina pel·lícula t'agrada més de les que tens a casa?
Home doncs, moltes, per això les tinc! Les que he dit com a prefes o les que he citat a dalt.

8. Quina pel·lícula t'ha decebut?
Bastantes. Les últimes del David Lynch (Inland Empire en concret!). I algunes adaptacions de llibres.

9. Si poguessis triar una pel·lícula per fer-ne un remake, quina seria?
No ho sé...Però citaré una altra de les meves pelis de capçalera: Cuando Harry encontró a Sally! No em canso de mirar-la i estaria bé si veure es pot produir tanta química entre dos actors com els de la original!

10. Què t'agrada de les pel·lícules?
Endinsar-me en una història durant dues hores i oblidar-me de tot, la capacitat de fer-me riure i plorar alhora.. la màgia de sentir que sóc jo qui estic vivint la història, conèixer noves realitats i maneres de viure la vida.....

He de passar el meme a una persona menys de les que he rebut de la Mirahska, és a dir a tres:

Anna de Lamama (ja sé que no és tema del teu bloc, però pots fer un parèntesi!!)
Natalia de Sol Solet

10 comentaris:

  1. He de dir que compartim forces gustos cinèfils! Ja faré el parèntesi i ho veuràs! ;)

    ResponElimina
  2. Estem totes castigades sense veure pelis al cine durant una temporada... Bé, podem anar a veure alguna però crec que la temàtica no serà la que triaríem anant soles jeje!

    ResponElimina
  3. ueeeeeee a mi també m'agrada molt Laura!!!!! espero que t'ho hagis passat bé!!! Un petó

    ResponElimina
  4. Ostres! Ja tinc feina pel cap de setmana ;)!! Veig, com diu l'Esther, el cine no es molt compatible amb la maternitat. Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Mirashka,
    Laura és una passada! Recordo les paraules de no sé quin crític que va dir que "és l'únic film en que la víctima apareix a la meitat de la pel.lícula per a convertir-se en la principal sospitosa del crim!"

    Anna i Sandra,
    ja tinc ganes de llegir les vostres memes!

    ResponElimina
  6. Ostres Onavis, gràcies per convidar-me a la meme, em fam molta il·lusió!! Si puc aquest vespre m'hi poso.
    A mi tb m'encantava Tu a Boston y yo a California!! Una abraçada

    ResponElimina
  7. Ostres, jo no he estat mai gaire cinèfila, però des de que tinc el nen estic d'allò més desconectada del que es fa nou.
    A mi també m'agradava la de Tu a Boston y yo a California, recordo que hi havia dues versions.
    Una altra que sempre m'ha agradat molt és la de "Sonrisas y lágrimas", és que sóc bastant bleda. La mujer del cuadro es fántástica i m'ha recordat també la de Extraños en un tren, pel·lícules clàssiques imprescindibles.
    Em fa vergonya dir que no conec aquesta de "Laura", m'hauré d'informar.

    ResponElimina
  8. Euphorbia,
    Veig que Tu a Boston... és un clàssic!

    I a mi tb m'agrada molt Extraños en un tren! M'has fet pensar que no he anomenat lo molt que m'agraden totes les pelis del Hitchcock! Potser la que més: Rebeca!

    La de Laura és de l'Otto Preminger. No és molt coneguda però és molt bona!

    ResponElimina
  9. ooooooooooooohhhhhhhhhhh Sonrisas y Lágrimas!!!!!!!!! a casa ens agrada a les tres! (mare i filles!!!!)

    ResponElimina
  10. Eeeedelweys, eeedelweys you look happy to meet meeeee.....

    ResponElimina