25 de maig del 2011

Operació: sol

Ja fa unes quantes setmanes que ha fet molt de sol, però ahir va arribar oficialment l'estiu a casa nostra. Com que jo sóc fredolica no tinc mai pressa en treure'm les sabates tancades ni les camisetes de màniga llarga. Però ara ja anem tots amb sandàlies i màniga curta.

La petita està encantada d'ensenyar els ditets, se'ls toca i se'ls mira. Els pantalons curts li queden bé, tot i que ensenya més que mai les "pupes" que té a les cames de les vegades que cau a terra o juga rebolcant-se.
Una de les coses que em preocupa és que a heretat tant de son pare com de mi la pell "blanca nuclear". I això vol dir que hem d'anar molt amb compte amb el sol. Quines precaucions prenem o hauríem de prendre:

1. Evitar exposicions llargues: Per començar, tenir en compte que el sol no els hi és bo als nens petits (ni a nosaltres). Per tant, actuar amb molta precaució. i evitar les exposicions llargues. Això a nosaltres ens és fàcil perquè vivim terra endins i no som d'anar a la platja. Tampoc m'agrada la piscina i aquest any em fa inclòs una mica de por. Però igualment hem d'estar alerta perquè és inevitable que jugui sovint a llocs on  toca el sol.

2. Crema solar: Jo utilitzo el factor 50 de la marca ISDN, tot i que l'altre dia em van parlar molt bé de la Nivea Sensitive, que no porta perfums ni colorants. Potser la provaré. S'ha de sucar abans de sortir de casa i anar-ho fent periòdicament.

3. Para-sol: Aquest és el meu punt feble, no en tinc al cotxet. L'any passat fèiem servir la capota com a tal, i ens anava molt bé, perquè arribava fins baix. El que passa és que aquest any ella l'estira cap amunt cada vegada, ja que li tapa la vista. Haurem de comprar un para-sol o buscar solucions. Penso que potser girant el cotxet del Casual Play segons la direcció on va el sol ens pot anar salvant, ja que puc posar-lo en el sentit de la marxa o al contrari. Provaré a veure com va.

4. Gorra: L'any passat es dedicava també a treure-se-la cada cop. Espero que aquest any si hagi acostumat més, desprès de portar gorro tot l'hivern. D'ulleres de sol l'any passat ja no n'hi vaig comprar perquè sabia que se les trauria. Aquest any a veure si les vol.

5. Camiseta: El pediatre em va dir que quan exposem els nens al sol haurien d'estar protegits inclòs amb camisetes que portin protecció UV. Jo no en tinc cap. Miraré de comprar-ne una.

I no sé si em deixo res més...
Una altra cosa que com he dit em fa patir bastant és anar a les piscines del poble, pels accidents que puguin ocórrer. Tinc clar que compraré uns manguitos per la petita, si és que no li compro una armilla flotador. Serà el primer any que té autonomia per moure's molt ràpid d'un lloc a l'altre i li agrada molt l'aigua, per tant penso que qualsevol precaució és poca. I crec que molts dies en tindrem prou en banyar-nos a la piscina inflable de casa, tot i que també s'ha de vigilar molt quan hi és.

En fi! ....es nota que jo sóc més d'hivern que d'estiu? Encara no ha començat i ja em fan mandra certes coses, pateixo per d'altres... Sort que la petita crec que el gaudirà molt!

13 comentaris:

  1. A mi tampoc m’entusiasma ni el calor ni les platges i piscines. Com a mínim a la platja es pot jugar amb la sorra que és un gran al•licient.
    Amb els nens totes les precaucions són poques en aquests temes, tan pel sol com per l’aigua. Jo he de renovar l’equipament de l’any passat, veure si encara li va bé el banyador, comprar manguitos, crema solar (mira que són “pringoses” les que tenen molta protecció...), etc. No sabia que hi haguessin samarretes amb protecció UV.

    ResponElimina
  2. Ui doncs a mi m'encanta la llum de l'estiu, el mar i estirar-me a prendre el sol. És més, tinc moltes ganes de dur a la nena al mar! Anirem ben preparats, no serà a les hores centrals, durem factor 50 o el que faci falta i parasol. El principal problema és que la nena es roseta i no hi ha manera de posar-li un barret així que em fa una mica de por que li toqui el sol al cap, és l'únic que em preocupa un pèl.

    ResponElimina
  3. Hola guapa, Sóc nova per aquí i ahir també vaig
    obrir un blog. Quina ilu!

    http://unamamaalavidamoderna.blogspot.com/

    Tinc un baby de gairebé 4 mesos i a mi el tema del sol em fa molta paranoia, però el dia que toqui platja o piscina ho tinc claríssim, anirà amb un banyador tipus aquest:

    http://www.mothercare.com/Mothercare-Red-2-Piece-Sunsafe/dp/B004S2SK8U?ie=UTF8&ref=sr_1_25&nodeId=42764041&sr=1-25&qid=1306315798

    ResponElimina
  4. No havia sentit mai això d la camiseta amb protecció. Interessant. Realment el sol fa cada cop més mal. Els meus nens ja tenen el "moreno paleta" només d'anar amb màniga curta. Realment s'ha d'anar molt en compte. Jo no baixo del factor 50 pels nens i nosaltres

    ResponElimina
  5. Euphorbia, jo tampoc coneixia les camisetes. M'ho va dir el pediatre ahir.

    Anna, ja veig que tú sí que ets més d'estiu! Si es prenen les precaucions no ha de passar res!

    MamaModerna,
    Benvinguda. He vist el banyador que mostres i em sembla molt bé per un nen de quatre mesos. Jo li ficaré un banyador normal més una camiseta UV o de les normals.

    ResponElimina
  6. anims!!!! jajajaja a mi m'encanta l'estiu i no m'importa tot el que per la calor, arribem a suar. L'únic que m'incomoda més es veure suar als nens quan dormen...
    Amb precaució, com dieu, no passa res.

    ResponElimina
  7. Sandra, crec que les venen al Decathlon.

    Kira, tens raó: un bebé dormit i suat és una imatge força empipadora!

    ResponElimina
  8. Ara diuen que baixen les temperatures de manera força contundent...

    La veritat és que de tot el que has dit poques coses tinc jo en compte. Bé, la crema i la gorreta sí que són imprescindibles a casa pq els meus fills (sobretot el petit) també han heretat això de ser gairebé transparents!

    Lo de la sombrilla és que ho vaig provar... una setmana¿? I em va agobiar tant que vaig acabar per aparcar-la i no sé ni on para la veritat.

    Lo de la samarreta amb protecció és q no tenia ni idea que existís. Que cosas oiga!

    De tota manera és q jo no sóc massa "playera". M'agobia la sorra, odio aquell gust a sal quan et banyes... Vaja que tiro més de piscina i l'estona que es pugui aguantar dins l'aigua perquè tampoc he nascut per prendre massa el sol.

    Seré un vampir?

    ResponElimina
  9. Esther,
    Veig que som de la mateixa classe!
    Lo de la sombrilla jo tampoc m'hi veig, no ho acabo de trobar pràctic.

    ResponElimina
  10. Onavis ja tenim dos problemes comuns, la sombrilla i la gorra!! jo ahir saps que vaig fer!? li vaig fotre un paraigües!!! i com que li va fer gracia pq el podia anar toquejant no li va venir el sol de cara ni un sol cop... ara feiem una pinta... :-D i les gorres que dir... si l'any passat no les aguantava gaire.. aquest any menys!!! els hi hauré d'enganxar amb pega!!!! espero que tu ti nguis mes sort!

    ResponElimina
  11. Angelina,
    je je, que bo això del paraigues!

    ResponElimina
  12. Jo soc més de piscina que de platja. L'any passat al juliol quan sortien de l'escola bressol a les 5 hi anàvem a petar mitja classe i estava molt bé, era com el sustitut del parque. Això si, tots untats de crema i d'un factor de protecció alt!

    En el tema gorres les meves va a dies: hi ha vegades que tinc feina perque se la treguin dins de casa i d'altres que no hi ha manera que se la posin...

    Lo de les samarretes, jo no n'he fet servir. Se que al Decathlon en tenen per una amiga que n'hi posava al seu fill per un problema de dermatitis i li va anar bé.

    No se si és el teu cas, al meu poble a més de la crema solar comencem també a abusar del repel·lent de mosquits...

    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  13. Una buena entrada para que nos andemos con cuidado, mi peque también es de piel muy blanca y hay que tomárselo en serio. Gracias por el recordatorio!

    ResponElimina