23 de novembre del 2012

4 mesos (*)

Poso un asterisc ja que ja hi ha una altra entrada titulada 4 mesos.... la que vaig fer per primer cop parlant del desenvolupament de la petita. Qui m'ho havia de dir! Que el cicle es repetiria de nou i que encara seria aquí explicant-ho!!


He notat un canvi  molt gran dels tres als quatre mesos del petit. Bàsicament, en que de dia ha deixat de dormir. Dels últims dies, n'hi ha  que només ha dormit 20 minuts al matí, i 20 minuts a la tarda. D'altres, si aconsegueix passar dels 20 minuts crucials (perquè estem passejant, o al cotxe), dorm quasi dues hores ben bé, normalment el migdia.
Però si som a casa, al cap de 20 minuts es desperta amb els ulls ben oberts. I no hi ha manera de fer-lo dormir de nou. Em recorda molt al que feia la petita ja des del primer mes de vida, i que vaig escriure en aquest post titulat Els sons de 20 minuts.
Però no us penseu, saber que és normal no m'ha tranquilitzat gaire. Jo estava molt ben acostumada i veure com un nen que es passava el dia dormint se n'ha anat a l'extrem contrari és viu amb certa intranquil.litat. L'important, però, és que ell no plora ni està irritable mentre no dorm, així que suposo que és el que li toca fer ara.
També ha començat a despertar-se quan el deixo al bressol. Fins ara, li donava popa i el podia deixar acte seguit a l'hamaca o al bressol. Ara, es desperta cada cop que el moc. Així que durant el dia em passo hores amb ell a sobre per a que no es desperti. A la nit, com que li dono popa estirada al llit amb ell, ja no hi ha aquest problema. 
A la nit sí que fa tirades llargues, però s'està despertant més que abans. Vaja, que si no tingués l'experiència de la petita i sabés que tot són etapes i que és normal, estaria desquiciada  buscant solucions varies i rocambolesques per a que dormís! A part que segurament m'estaria culpant a mi mateixa pensant que alguna cosa estic fent malament....
Ara m'ho prenc amb més filosofia (bé, hi ha moments de tot, els de les quatre del matí no són els millors...).
Contínua sent un nen molt feliç. Amb moltes riallades i somriures. I comença a interaccionar més amb l'entorn, a mirar-ho tot... La relació amb la germana gran també està canviant una mica, ja que fins ara era molt poca. Ara a vegades es posen els dos junts estirats a la manta d'activitats i la petita li va ensenyant ninos mentre jo me'ls miro, patint una mica encara de deixar-los sols i vigilant per a que la nena no li doni massa puntades del compte. Aquesta major interacció del petit amb el món també ha comportat canvis en la nena, que a part de jugar més amb ell, a vegades reclama que estiguem més per ella. Està canviant la seva frase estrella de "el vull agafar jo" per la de "deixa'l al bressol, mama". . Així que s'ha d'anar trampejant i trobar moments per estar amb ella i per estar amb ell en exclusiva,  apart dels molts que comparteixen junts. 

Contínua alimentant-se exclusivament de lactància materna i tot va molt bé. S'està fent gran a marxes forçades!  

I ara em dedicaré a viure aquestes properes setmanes al màxim, ja que ben aviat hauré de començar a treballar.... Ja sento el tic-tac  que anuncia que el temps de baixa s'acaba i vull exprimir al màxim tots aquests moments!!

7 comentaris:

  1. Carai ja quatre mesos... Això del dormir requereix de molta filosofia per part dels pares, eh? :-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molta filosofia!!! Jo quan veig que passen les hores i no s'adorm, i que quan ho fa només dorm 20 minutets... em desespero!! Perquè penso que hauria de dormir més!

      Elimina
  2. Felicitats per aquests quatre mesos!!

    I sí, disfruta molt, molt, molt cada moment (que sé que ho fas) i no hi pensis gaire en que s'ha de tornar a la feina, ja arribarà...

    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! LO de la feina... sí, quan arribi el dia ja ens hi trobarem! Però ja ho noto pròxim...

      Elimina
  3. Vols dir que comptes bé? Si fa dos dies vas publicar els dos mesos! Deu meu, com passa el temps. Nena, que no t'adonaràs i ja estarà gatejant! brrrrr....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, sí!! Si d'aquí no res ja començarem amb les papilles! Això va ràpid, ràpid!

      Elimina
  4. Noia 4 mesos ja! buff... Les meves no dormien massa de dia tampoc. Recordo que hi havia mares que em deien que els seus fills dormien una o dues hores seguides i jo flipava. Mica en mica però van anar dormint una mica més i al final van començar a fer dues migdiades, una al matí i una a la tarda, però recordo aquella època, el no poder fer res perque de seguida es despertaven. Una abraçada i molts ànims!!!

    ResponElimina