27 de juny del 2013

Llibres infantils: "A dormir, monstres!"

Estreno nova secció sobre llibres infantils. Ja n'he parlat d'alguns al llarg d'aquests anys, però ara els ordenaré de manera més formal.
Parlaré dels llibres que més ens agraden a casa, tant de les últimes novetats com de clàssics de tota la vida. I també dels que no han triomfat gaire, si s'escau.
Avui us parlaré d'un llibre que va publicar l'editorial Joventud l'any 2012 i que és molt conegut, molta gent el recomana: A dormir, monstres! de l'Ed Vere. 
És un llibre molt específic per l'hora d'anar a dormir, ja que si s'explica en algun altre moment del dia queda descontextualitzat.
 La manera en que la meva filla s'adorm a les nits ha anat variant al llarg d'aquests tres anys i mig. Els primers dos any s'adormia mentre li donava popa. Quan va deixar de popar, s'adormia mentre li cantàvem cançons. I ara ja fa molt temps que sempre ens demana que li expliquem un conte, i un altre i un altre. Si fos per ella ens hi estaríem hores! Els contes que més li agraden actualment per aquest moment són els clàssics, sobretot els que tenen alguna princesa com a protagonista.
Així que per variar una mica de tant en tant li explico aquest conte, que fa poques setmanes que tenim. A ella li va entrar molt bé visualment, ja que és un llibre amb colors molt vius i cridaners.
La història explica com un monstre s'està preparant per anar a menjar un nen petit, i apel.la directament al lector fent-li pensar que té la intenció d'anar a menjar-se'l. És per tant  molt suggestiu i fa entrar els nens en un estat d'alerta fins que finalment la tranquil.litat es restableix. 
Tot està explicat de manera molt senzilla i lineal, a base de preguntes i gran quantitat d'onomatopeies. 
La meva valoració del llibre és bona tot i que penso que  potser nosaltres hem fet un pèl tard, ja que el veig més indicat per nens a partir dels dos anys. Quan la meva filla (de 3 anys i mig) va veure els monstres de la primera pàgina els va trobar molt divertits i de seguida va dir que no li feien cap por, així que l'efecte del llibre li va arribar molt diluït.  Per ella la por es personifica sobretot en els llops o, actualment, en la Malèfica de La Bella Dorment
El guardaré doncs per quan el petit comenci a tenir edat de llegir-lo!




Entrada publicada a l'ARA Criatures

5 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estaré pendent de les ressenyes de llibres infantils, m'encanten!
      Jo al meu blog també en parlo dels llibres que ens agraden, de tant en tant, no com a tema central del blog...
      En fi, que aquest m'ha cridat l'atenció i el buscaré per llegir-li al meu peque, que tot just ha fet els dos anyets :)

      Elimina
  2. M'agrada molt aquest llibre! Jo el vaig comprar no fa massa tampoc i agrada als dos petits. L'Andreu també pensa que el monstre és molt divertit però no per això perd interès. Li agrada molt :-)

    ResponElimina
  3. Una mama bloguera, segur que li agradará!

    Esther, sí, a la meva també li agrada tot i que no li faci por! Suposo que els monstres ja estan dibuixats d'aquesta manera més simpàtica per a que els hi caiguin bé als nens!

    ResponElimina
  4. Molt bona idea de secció, potser m'apunto jo tambe amb idees de llibres anglesos, que son els únics que conec.
    De veritat que em va molt be saber de llibres catalans.
    Aquest del monstres potser mes endavant ja que el baby no sap el que es un monstres encara ni sap el que es la por.

    ResponElimina