30 de maig del 2011

Tres records

A través del blog Como la princesa del guisante m'he assabentat de la iniciativa Banco de recuerdos, que m'ha semblat genial! La Fundació Reina Sofía, la Associació Nacional del Alzheimer i altres institucions han desenvolupat un banc virtual on poder emmagatzemar els records de tot aquell qui vulgui. Tot això per recordar que més de 100 milions de persones podrien perdre els seus records en els pròxims 40 anys si no avança la investigació de la malaltia.
Animada pel que ha fet l'Ana al seu bloc, jo també vull preservar i escriure alguns records, en concret tres:

1. El primer record que vull preservar és el que penso que és el primer record que tinc. Em veig a mi i la meva mare esperant al carrer  que arribi l'autocar amb que tornava del cole el meu germà. Jo tenia quasi tres anys i mirava unes noies que anaven disfressades de caramel (amb paper de cel·lofana de colors). Vivíem a Oviedo i tot i que tinc més records d'aquella època, aquest és l'únic que crec que és pur. Els altres estan vinculats a històries que sempre m'expliquen o a algunes fotografies. Aquest, en canvi, sempre m'ha vingut al cap espontàniament.

2. El segon record és d'un dia d'hivern en que tenia uns 10 o 12 anys. Tornava d'una excursió a Barcelona on vam anar a patinar sobre gel. Recordo arribar molt emocionada i com a la meva mare li anava explicant durant tot el camí cap a casa com patinava, inclòs tirant-me per terra. Recordo com ella em renyava però també com se li escapava el riure.

3. El tercer record és el de la primera vegada que vaig veure la cara del que ara és el meu home. El veig plantat a l'entrada del pub, amb una camisa negra. I recordo que tot i la novetat, em va semblar un rostre molt familiar, com si ja el conegués.

Podrien ser més, però considero aquests els més especials.
El primer, per ser el primer.
El segon, perquè em recorda la meva mare i la il.lusió de la infància per les petites coses.
I el tercer, perquè va suposar un gir molt important a la meva vida.

Us animo a fer-ho a tots els que em llegiu i en concret a les que teniu un bloc. Vaja, que com si fos una mena de meme, esteu totes (i tots) nominats!!! I no oblideu deixar el vostre record en algun calaix del Banc virtual: jo ja he deixat el meu!

10 comentaris:

  1. m'encanta la iniciativa! i els records que has triat! M'hi poso aquest vespre!

    Un petó!

    ResponElimina
  2. A mi, el que més m'ha agradat d'aquesta iniciativa és que he recuperat records que tenia molt ben desats...

    ResponElimina
  3. ostres, que xulo! m'encanta! avui hi reflexionaré i quan ho tingui escollit faré un post!

    ResponElimina
  4. Molt bona idea. Jo m'he emocionat una mica i tot. Suposo que encara tinc les hormones revolucionades. Des de que he tingut al baby que tinc molts records de moments claus de la meva vida, així que m'apunto la iniciativa guapa.

    ResponElimina
  5. M'encanta la idea! aquesta setmana, que la tinc més tranquileta, m'hi poso :)

    ResponElimina
  6. M'ha agradat molt la iniciativa. Per motius personals he viscut la malaltia força d'aprop i és molt trist veure com algú que t'estimes deixa de ser ella mateixa fins el punt de perdre la parla i tot.
    Pensaré en els meus records, però crec que visc tant cap endavant que els tinc bastant enterrats. Molts petons

    ResponElimina
  7. Que bé que us hagi agradat!! Ja tinc ganes de llegir els vostres records!

    ResponElimina
  8. Onavis felicitas per la iniciativa i aprenent a ser mare, gracies per compartir el teus records :)

    ResponElimina