10 de febrer del 2012

La protagonista de la setmana

Aquesta setmana la petita ha estat la protagonista de la classe a la guarderia.
Ja fa dies que ho estàvem preparant, ja que és una setmana on les fronteres entre la classe i la família es fan una mica més petites, i havíem de buscar material que ella pogués ensenyar i pensar activitats per fer.
Tots els dies que ho preparàvem ella estava molt emocionada, i crec que ha gaudit molt d'aquests dies de ser l"estrella" de la classe:

- Tota la setmana que hi ha un mural de fotos a l'entrada de la classe, amb imatges de la família, dels viatges i de tots aquells moments que hem pensat que li faria gràcia recordar davant dels seus companys.

- Aquests dies ella és l'encarregada de passar llista (col.locar les fotos dels nens que hi són en un suro, i els que són a casa, en un altre), de cantar la cançó del bon dia, de mirar quin temps fa.... També és la primera de la fila quan han de fer el trenet per anar a dormir. I en principi porten una corona, que es van traient i posant al llarg de les activitats.

-I hi ha un dia en què hi hem d'anar els pares, i fer alguna activitat. Primer hem explicat les fotos, amb la seva ajuda, i després hem fet una sessió de música. El meu home ha tocat al piano les cançons que els nens li anaven demanant, i desprès els hi hem mostrat diversos instruments. Cada família decideix quina activitat vol fer i nosaltres, aprofitant que tenim un músic a la família, ens vam decidir ràpid per això. Els hi ha agradat molt!

El que serà més dur per ella (i suposo que per tots els nens que són protagonistes), serà quan arribarà la setmana vinent i veurà que un altre company s'emporta totes les atencions que fins ara ha tingut ella dins la classe! Li ho haurem d'explicar molt bé!
En general, però, penso que és una activitat molt xula i amb la que els nens aprenen moltes coses.

Imatge de Montse LLop

7 comentaris:

  1. És molt xula aquesta activitat! No tants sols que ells es sentin protagonistes, sinó que cada un d'ells ho serà en algún moment. Al meu germà li van fer fer ja més grandet, no pensava que tant aviat entenguessin aquests temes... m'ha agradat saber-ho!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, conec varies escoles bressol on es fa. Potser sí que són una mica petits per apreciar-ho del tot, però realment ho disdruten molt. Ha estat una bona experiència!

      Elimina
  2. Oooooh! Es veu que ho heu passat molt bé tots plegats amb aquesta activitat i amb això del papa músic ja triomfeu del tot, eh? :-)

    A l'escola bressol de l'Andreu hi havia una mascota (un nino) que cada cap de setmana anava a casa d'un nen de la classe. El cap de setmana que ens va tocar vam dur la mascota fins i tot de càmping, vam fer fotos... I l'Andreu encantat de la vida. Després vam posar les fotos en una llibreta i ell va haver d'explicar l'aventura.

    Aquestes coses motiven molt els nens ja que per ells ser els protas és molt important.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això del nino també ho havia sentit, i també em sembla molt bona idea. I la meva neboda, que fa P4 té una llibreta viatgera que cada cap de setmana va a casa d'un nen i hi han d'enganxar fotos del que fan.
      Totes aquestes activitats em semblen molt xules. Com dius, ells se senten superimportants!

      Elimina
    2. Sí, a més es fomenta molt la relació escola-família que és molt important :-)

      Elimina
  3. Aquesta activitat de la protagonista està molt bé, els nens aprenen que a vegades són els protagonistes i que d'altres ho són altres nens, ho trobo un gran aprenentatge, perquè la vida és així.

    ResponElimina
  4. Que xulo ser la protagonista de la classe!

    ResponElimina