5 de juny del 2012

Pilota de dilatació

Ahir vaig començar les classes de preparació al part. En l'horari en que vaig anar-hi érem un grup força reduït de mares, així que a part de la gimnàstica, vam poder parlar de molts dubtes i compartir experiències. De fet, ja recordava aquesta doble vessant de les classes de quan hi anava per la petita: a part de la gimnàstica, estàvem una bona estona parlant amb la llevadora. Pràcticament meitat i meitat.
La gimnàstica que fem a les classes on vaig jo bàsicament està enfocada a cuidar postures, millorar la circulació, enfortir el perineu, fer estiraments... Exercicis que es poden fer al llarg del dia també a casa, però com que sovint no hi pensem, almenys està bé dedicar dues hores a la setmana en exclusiva a fer-los.
I ahir vam parlar de moltes coses. Des de relats dels últims parts que la llevadora ens explicava, a qüestions més tècniques sobre el procés de part.
I ens va parlar molt de la pilota de dilatació. Tant que em van agafar ganes de comprar-me'n una, ja que crec que em pot anar molt bé. 
Abans del part, per asseure-m'hi (al sofà estic incomodíssima tan aplastada) i anar fent exercicis. I quan comenci a tenir contraccions, per a facilitar-ne el procés, tot i que aleshores ja hauria d'anar camí de l'hospital. Sort que va comentar que a la majoria d'hospitals ara en tenen, i que va molt be tant asseures-s'hi com arrepenjar-s'hi, com es veu en la segona foto, ja que és la postura que facilita més la feina al nadó que vol sortir.

Alguna de vosaltres té experiència amb aquesta pilota, tant en l'embaràs com en el part? Val la pena?



10 comentaris:

  1. Ei, Jo em vaig comprar una pilota d'aquestes al Decathlon, em va costar uns 12 euros crec. La vaig adquirir dos mesos abans de néixer la petita i la vaig utilitzar bastant. Feia cada dia els exercicis que deia la llevadora. Després a l'hospital me'n van deixar una però com que estava nerviosa i se'm desconnectava el monitor fetal no recordo que en traigues profit. Després aquesta pilota l'ha fer servir una amiga meva i la meva cunyada. Jo t'ho recomano, a més tens un altra potencial usuària la teva filla, je je

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure si m'animo! I sí, i tant, desprès (i ara també) serà una joguina per la nena!

      Elimina
  2. Jo la vaig fer servir per dilatar, mentre estava a l'hospital, i sincerament, va anar molt bé! Estirada al llit em feia molt mal tot, i en canvi asseguda sobre la pilota fent moviments rotatoris estava comodíssima. Això sí, has de vigilar amb els mil i un cables dels monitors... però va bé ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho provaré. Clar que amb els cables deu ser diferent, però, com dius, ha de ser millor que estar estirada al llit!

      Elimina
  3. Hola, l'he fet servir molt a les classes, i a casa,la veritat és que estava més còmode a la pilota que no pas al sofà. La meva també és del Decathlon i pel que costa jo ho provaria. Tria bé la mida, pensa que els cm. que indiquen són inflades al màxim. El protocol fa que als hospitals hi hagi almenys una pilota. Al primer part no vaig teir l'opció i al segon, em va ser imposible amb l'oxiticina enxufada i el monitor de registres,realment la vaig trobar a faltar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'esteu convencent molt!! Almenys per casa. Al part, clar, ja depen més de les circumstàncies. Petons!

      Elimina
  4. Jo no n'he tingut mai cap, però l'altre dia vaig anar a una casa on corria una pel menjador i ens ho vam passar la mar de bé jo i l'Ariadna! i vaig pensar que si em torno a quedar embarassada en compraria una! Un estri ben trempat! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, i tant, és un "joc" pels nens a la vegada. Ja explicaré a veure quins usos li donem a la nostra!

      Elimina
  5. Hola! Jo també la vaig utilitzar a les classes prepart i en tenia una a casa (que me la van deixar) i m'anava molt bé per seure. En les contraccions també en vaig tenir una i vaig intentar aplicar tot el que m'havíen ensenyat però estava més còmode en un altre lloc (asseguda a la tassa del wc, ves per on!!), així que no la vaig utiltizar.
    Però com diu tothom al Decathlon estàn molt bé de preu.
    AH! Per cert després la vaig utilitzar per fer gimnàsia hipopresiva postpart i em va anar molt i molt bé.

    SOL SOLET

    Una abraçada

    pd: vaig deixar dos comentaris al post anterior i veig que no s'ha guardat :(

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sol Solet!! Quans dies!!
      Prenc nota del que dius de fer-la servir també desprès del part!
      Petons

      Elimina