27 de juny del 2012

Prefereixo passar jo la calor




Aquests dies fa moltíssima calor! I sembla que les temperatures van en augment.... L'estiu no ha fet més que començar!

Ja des del principi de l'embaràs, quan vaig saber que el part seria a finals de juliol, molta gent m'avisava que em tocaria patir un mes de calor. Ara ho estic comprovant i realment sí, és fa molt dur, tot i que penso que passar aquestes calors és dur per qualsevol persona. Vaja, que si no estigués embarassada també en tindria molta, de calor. Intento no sortir de casa les hores crítiques, beure molta aigua, estar a llocs frescos...

A més, el que penso és que mentre pateixi jo la calor, no l'haurà de patir el nen. Un estiu intens amb un nen recent nascut tampoc deu ser fàcil, imagino, a priori: veure'l tot suat, donar el pit i quedar-nos enganxats, no saber si plora de set o de gana, les mosques, no poder sortir a passeig fins al vespre...
Així que de moment cada dia de calor que passa penso que és un dia que li estalvio a ell!
Justament l'altre dia em vaig trobar una mare d'un nadó de vint dies i em va confirmar el que penso, que és fa difícil també pels nens la calor, i que hagués  preferit també passar-ho ella. Les mares som tan sofertes que fins i tot preferim patir en aquest aspecte nosaltres abans que els nens!  

Suposo que la saviesa popular té raó quan diu que un estiu embarassada és molt difícil, però jo penso que no més que amb el nen recent nascut. Ja ho experimentaré, perquè per molt que la calor ja hagi començat i en part n'hi estigui "estalviant" una mica al nen, no oblido que les calors fortes són cap a finals de juliol i principis d'agost, així que també li tocaran de ple.

Mai el temps és a gust de tothom!

4 comentaris:

  1. Jo he passat dos embarassos a diferents èpoques i sens dubte el d'en Biel que va néixer per octubre va ser molt més dur. Recordo que la calor em va fer passar ben malament la recta final de l'embaràs.

    De tota manera, com dius tu, mai el temps és a gust de tothom i si el petit neix a l'estiu pateix la calor, si neix a l'hivern pateixes perquè no agafi un refredat... Si pensem en tots els contres no sé si trobem un bon mes per a néixer en tot el calendari!

    ResponElimina
  2. Sí, tens raó que és difícil trobar l'època adecuada.
    Jo amb la petita vaig passar un bon estiu (va nèixer al novembre), però després també recordo que feia molt fred i sortir a passeig també em feia mandra. Ara experimentaré què tal un part a l'estiu!

    ResponElimina
  3. Abans els nens que naixien a l'estiu, sobretot a l'agost, sobrevivien menys, però no tant per la calor com pel fet que era just abans de la collita i les reserves d'aliment estaven molt minvades. Ara no t'ho prenguis malament, que això passava fa molt de temps! ;)

    Ai noia, quina calor! ànims!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, no hi havia pensat, però és molt lògic!
      Fins dissabte!!!

      Elimina