11 de juny del 2012

"Què es pot esperar quan s'està esperant"




Aquest llibre de la Heidi Murkoff (i altres autors) es coneix com la "bíblia" de l'embaràs.
He de reconèixer que per mi sí que ho ha estat, tant en el primer com en aquest segon embaràs, en el que he tornat a consultar moltes coses: algunes que havia oblidat i d'altres de noves que m'han passat aquesta vegada.
M'agrada molt perquè és un llibre molt versàtil. Pots anar directament a consultar allò que et preocupa (és normal que em surtin grans?, puc viatjar en avió? què puc menjar?; quins esports puc practicar?) o anar llegint els canvis que el cos fa mes a mes, i el que pot ser (o no) que ens passi.
A més, hi ha preguntes de tots els tipus, de les que farien molts tipus de mares diferents. Això fa que sigui una guia útil tant si el que ens preocupa és com se sentirà un germà gran quan neixi el petit, com si som mares solteres, com si som primerenques, com si esperem bessons, com si el nostre embaràs s'ha acabat massa aviat.
També és un llibre molt complert, ja que no acaba als nou mesos d'embaràs, sinó que dedica un ampli espai a parlar del part i del postpart. Jo el vaig consultar fins més enllà de la quarantena i recordo haver-lo tornat a agafar un cop vam tenir ganes de ser pares de nou, ja que els consells que dóna comencen molt abans de la primera falta i acaben més enllà del moment en què tens el teu fill en braços.
Jo el recomano molt. Parla de tots els temes que passen pel cap d'una embarassada en un moment o altre de la gestació (alimentació, pes, relacions sexuals, pors, treball, proves que s'han de realitzar...) i, almenys jo, sempre hi he trobat la resposta a allò que buscava, per molt estrany o poc relacionat amb l'embaràs que a mi em semblés el que m'estava passant. I m'ha tranquil·litzat en diverses ocasions!
Me'l va deixar (en anglès!: "What to expect when you're expecting") una amiga llevadora quan em vaig quedar embarassada de la petita. I n'he tret molt partit!

10 comentaris:

  1. A mi també me'l van deixar i el recomano. No jutja gens ni és alliçonador. A banda, sempre trobes respostes als teus dubtes, trobo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també ho penso, trobo molt encertats els adjectius amb que el descrius!

      Elimina
  2. La meva "biblia" va ser un de la Kaz Cooke que es diu "Embarazada: la guía indispensable para madres primerizas". El vaig trobar molt divertit perquè explica la història de l'embaràs una noia amb molt humor i alhora molt útil perquè resol molts dubtes.

    Aquest del que parles tu el vaig tenir a les mans un parell de vegades però finalment no el vaig comprar. De fet jo no en vaig voler comprar cap perquè tenia por d'atabalar-me massa. Aquest que he comentat me'l van regalar :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest que dius no el coneixia.

      Sí que és veritat que al veure un llibre tan totxo pot semblar que explica massa coses, però realment és molt planer i gens alarmista. (N'hi ha alguns que ho són, i , consultis el que consultis, acabes patint!).

      Elimina
    2. Si torno a quedar-me embarassada ho tindré en compte :-P

      Elimina
  3. Per a mi tambe va ser el llibre de caoçalera!

    ResponElimina
  4. Sembla ser que aquest va ser el llibre de capçalera de moltes de nosaltres jajaja Jo també me'l vaig comprar i el vaig consultar molt.

    ResponElimina
  5. A mi me'l van deixar pel primer embaràs i el recomano molt. En aquest segon, no el tenia i l'he trobat a faltar.

    ResponElimina
  6. Jo també me'l vaig llegir! És genial, planer, fàcil de trobar el que busques, amè i interessant!

    ResponElimina
  7. Jo també me'l vaig mirar i em va agradar força. Pels bessos està força bé "El gran libro de los gemelos" a mi em va anar bé sobretot el primer any de vida de les nenes

    ResponElimina