23 d’agost del 2012

1 mes

Avui fa 1 mes que va néixer el petit. 

És un nen molt dolç, ens ha regalat somriures des dels primers dies!
És  molt tranquil, irradia molta pau. Així que és un nen "bonet", ens ho posa tot molt fàcil de moment. Sé que molts segons fills són així, m'ho han comentat d'altres mares. No sé si es degut al seu caràcter o que les mares vivim aquesta segona maternitat amb menys angoixes i dubtes, i això fa que tot vagi millor. Jo estic molt relaxada i segurament que això fa molt. I els moments de caos, que també n'hi ha, els encaro amb més calma i d'aquesta manera també se solucionen més ràpid.

Aquest primer mes s'ha dedicat bàsicament a dormir i a menjar.

Pel que fa a la son, passa moltes hores del dia dormint, sobretot durant les primeres dues setmanes. I aleshores quan es despertava, no acabava d'obrir del tot els ulls, com si no tingués pressa en conèixer el món  en que estava. Ell primer necessitava dormir molt. Jo, que no hi estava acostumada, em feia creus de lo molt que arribava a dormir! A més, com que no té encara cap rutina ni horari, quan dormia tant durant el dia pensava "no pot ser, a la nit no dormirà!" I sí, també dormia!
 Poc a poc, ha anat dormint menys durant el dia i ara ja es desperta amb els ulls ben oberts i comença a explorar el seu entorn.
Aquest primer mes també ha dormit força hores seguides durant la nit, despertant-se només dos o tres cops. I no el sento plorar, com que el tinc al costat, quan fa sorollets ja li dono la popa.
De vuit a 10 del vespre és l'hora que vol estar més en braços, amb preses de popa mes llargues. I és l'única estona en que el noto neguitós i ploraner. ja que a vegades li costa agafar el son .

Pel que fa a la lactància, ja vaig comentar que tot anava molt bé. Ara ja fa uns dies que no noto dolor al mugró al principi de la presa. I aquestes són molt curtes, amb pocs minuts ja acaba. Jo em noto molt productiva, ja que necessito molt els empapadors i noto clarament com es van omplint els pits de llet quan ell m'estimula.

I creix molt bé. És gran i llarg, ja pesa quasi cinc quilos!! Des de fa dies que utilitza roba de talla tres mesos! 
Estem molt contents de tenir-lo aquí i de poder veure com es va fent gran!!

9 comentaris:

  1. Viento en popa a toda vela, que diuen en castellà! ;)

    ResponElimina
  2. La meva llevadora sempre ens deia que hi havia nens que havien vingut al món a donar guerra i d'altres que tot el contrari. Felicitats per aquest meset tan plàcid!

    ResponElimina
  3. Mare meva! Ja un mes!? Enhorabona per aquest nen tan preciós que ens has descrit

    ResponElimina
  4. Ja un mes? Com passa el temps! Enhorabona per aquest petit que us dona tanta pau :)

    ResponElimina
  5. Com passen els dies, noia! Felicitats per aquest primer mes :)

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies a totes!! Ha passat rapídissim aquest mes! Quin vèrtig!

    ResponElimina
  7. Felicitats pel primer mes!!! sembla que tens un solet de criatura.

    ResponElimina