19 d’agost del 2012

Alimentació complementària lliure de papilles

Al grup d'alletament on vaig començar a anar el divendres ens van passar aquest vídeo del Carlos González, sobre la introducció de l'alimentació complementària en els nens. És un tema que encara em queda una mica lluny, però em va agradar molt el que diu el Carlos González, té molt sentit comú. A part, fa riure molt. Hi ha moments en que sembla més un monòleg del Club de la Comedia que una conferència d'un pediatre! Us recomano molt que el veieu!!

No crec que opti per fer l'alimentació únicament a l'estil del baby led weaning, és a dir, donar-li els aliments sense triturar ja des dels sis mesos, per que hi trobo alguns inconvenients. Segurament ho faré a mitges, com amb la petita, que em va anar molt bé. El que és segur és que no penso obsessionar-me gens amb les quantitats i aliments que ha de menjar a partir dels sis mesos. Paulatinament  anirà aprenent a menjar el mateix que mengem nosaltres.
Com diu al vídeo, la funció de l'alimentació complementària no és nutricional sinó educativa.

9 comentaris:

  1. Amb la segona, vaig optar pel que tu dius, no obsessionar-me. El fet de donar el pit a demanda i ser una "veterana" em va donar la tranquilitat de respectar els seus ritmes i tot va anar molt millor. Per cert, m'encanta la imatge que has posat a la capçalera- Es preciosa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com dius, respectar els seus ritmes és molt i molt important. I el més curiòs és que, tot i ser una cosa de sentit comú, no sempre es fa així!!
      Les mares sempre volem que mengin més quantitat i més aviat del que ells estan preparats. Espero no caure en aquest error i fer-ho a poc a poc i quan noti que ell ho vol! Segur que així va tot molt bé!

      Elimina
  2. Jo vaig fer una mica de Blw i papilles immens va anar molt be, clar que jo tinc molta sort perquè el baby s'ho menja tot

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també tinc pensat fer una mica de les dues coses. A veure si també em surt menjador, com la nena!

      Elimina
  3. A mi també em fa mota gracia com parla aquest pediatra, em dona on rotllo

    ResponElimina
  4. Jo vaig fer només BLW i em va encantar fer-ho! A més a més era la única manera de fer-ho perquè el peque no volia de cap de les maneres res triturat. El que més va costar va ser el no obsessionar-me amb les quantitats.
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no sé si m'atreviré a fer-ho així del tot, tinc algunes pors... Bé, quan arribi el moment ja en parlaré i a veure si m'animo!
      M'alegra saber que a vosaltres us va anar bé!

      Elimina
  5. Hola, fa dies que et llegeixo. La meva bebe te ara 7 mesos i fem un mix. Quan preparo pures sempre deixo una mica sense tr8turar i deixo que tasti i jugui. I li encanta! El pure se'l menja be, no fa fastigs però no les quantitats que ens va dir la infermera, i de moment funciona, sense nervis i sense presses.

    ResponElimina
  6. Benvinguda Barbara!
    Aixòn que fas està molt bé i crec que és semblant al que faré jo. Ara aviat em toca començar!!

    ResponElimina