12 de desembre del 2012

Poders màgics


La relació entre els nens i la màgia ha existit sempre. Fer trucs de màgia és una de els coses que sovint fem els adults quan hem de jugar amb els nens. Com que ells no coneixen encara del tot les normes per les que es regeix el mon, s'ho creuen gairebé tot.
La petita gaudeix molt dels moments de màgia, és un joc molt divertit per ella.

1.La màgia de casa del padrí: El padrí és mag, de veritat, fins i tot té un bultet a la mà, que és on li surt tota la màgia. A casa seva, els postres apareixen per art de màgia, i són sorpresa. Les tres cosinetes miren fixament a la làmpada, el padrí obre i tanca unes quantes vegades la llum i, tatxan, ja hi ha el postre damunt la taula. Amb culleretes i tot!  La més gran, que té cinc anys, ja comença a sospitar alguna cosa i enlloc de mirar la làmpada embadalida ja es fixa més en el moviment de mans dels adults i els viatges a la nevera que es fan mentre dura el procés d'"encantament"!
Després, acabat el postre, sovint el padrí pregunta si estan les orelles ben netes. Bé, ara ja són elles les que a l'arribar ja li fan saber que estan netíssimes. Aleshores, el padrí, mira orella per orella i no sé com s'ho fa però en treu una pastilla de xocolata! Màgia total!

2."Ommmm". Jo a casa també sóc una mica bruixa i tinc poders per fer que arribi el papa. Quan s'apropa l'hora, anem davant del mirall i fem "ommm", ben concentrades, fent un moviment de mans.  Abans cantàvem "papa vine", però des que un dia no va funcionar, el millor, segons ella, per fer que vingui ràpid és fer "ommm".

3. El calendari d'advent.  I ara que som al Nadal, això de la màgia és present a tot arreu. Ja li pots dir ben alt als teus fills que vindran uns reis de molt lluny carregats amb regals, que ningú et  mirarà estrany. Hi ha gent que fins i tot hi creu!
Jo, aquest any m'he decidit també a fer-li el calendari d'advent. Em vaig emmirallar per les idees xules que veia en d'altres blocs, on mares amb molts recursos i molt bon gust fan coses precioses. A més, fa temps em van regalar un calendari d'aquests que tenia desaprofitat. Però no sabeu en quin embolic m'he posat!! El calendari té 25 butxaques que han d'estar plenes d'alguna sorpresa cada dia. 25!! Al començar tenia clar que no hi volia posar llaminadures (ja se'n farà un fart per Nadal, com per haver de començar un mes abans!). I vaig pensar que aniria improvisant coses maques per fer. Doncs sí, hi ha dies que he pogut posar dibuixos per acolorir, activitats per fer (aprofitant alguna cosa que ja fèiem aquell dia), però confesso que la majoria de dies estic tirant de Lacasitos! Per que no em dóna temps! Penseu que la primera cosa que fa la petita al matí és anar a mirar el calendari d'advent! I que jo, l'última cosa en la que penso abans d'anar a dormir, és en omplir la butxaqueta! Així que, cada matí, amb els ulls mig tancats he de distreure-la per a poder col.locar ràpid qualsevol cosa! Avui s'hi ha trobat un carquinyoli i m'ha mirat una mica estrany.....

Això de ser mag, porta molta feina....
Clar que la seva cara, la majoria de dies, crèdula i contenta amb el premi a les mans, no té preu!


Imatge de Bee Willey

8 comentaris:

  1. Jeje...es que ens fiquem en uns problemes soletes..ets una valenta fent aquest calendari tant xulo!

    Sóc totalment partidària de potenciar al màxim tot el món màgic i "no real" dels petits. Crec que és fonamental a més, qui som nosaltres per dir les coses que existeixen i les que no? Ara tot és possible i que sigui així tant de temps com vulguin. Ara quan sentim sorolls a casa ja no és només el llop...també pot ser l'Olentzero que és a punt d'arribar...i quan toquen a la porta...ups! que potser a arribat abans d'hora i porta regals! Ens ho estem passant pipa.

    ResponElimina
  2. ja ja ja ja ja jo també faig màgia amb ooooommmm!!!!! però la meva és fer que els semàfors vermells es posin verds!!! A mi també m'encanta potenciar aquest món màgic. Quan veig nens de la seva edat amb un realisme bestial a sobre em fan molta llàstima. Que duri!!!

    Tinc pendent el post sobre el calendari d'advent, que el meu també ha estat manual!

    ResponElimina
  3. Hola!!!

    Quina casualitat. Jo també estic preparant una entrada al bloc sobre bruixes. Però les meves són bruixes dolentes, dolentes...........
    I el Pau està treballant la màgia a teatre, però em sembla que no se li dóna massa bé. No he aconseguit que em fes cap truc. En fi, paciència!
    Molt xulo el que has escrit.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també penso que és molt bonica aquesta innocència dels nens i quan més duri millor. Això del carquinyoli m'ha encantat jajaja!

      Elimina
  4. Anna, que bé que us ho passeu!! Això és genial, i tant, s'ha de potenciar al màxim.

    Mirashka, que bó lo de l'ommm!! Esperem el post!

    Hiolambda, que xulo que faci màgia a teatre, no?? Penso que deu ser molt divertit per ells. I tb esperem el post!

    Esther, calla, calla, que la bossa de carquinyolis és el primer que he vist quan he anat a la cuina mentre he fet anar a la petita a preguntar-li a son apre quin dia som. Amb 5 segons no he pogut improvisar res més!!

    ResponElimina
  5. Hahaha, això de córrer per omplir el calendari d'advent em sona... :) si me'n descuido a la nit, després no sé com distreure'l...el que millor funciona és demanant que vagi a buscar alguna cosa de menjar pel tió!
    El món màgic és fantàstic! I que duriii!

    ResponElimina
  6. Jo faig servir els meus polvos magics per treure els mals de les caigudes. Sempre els porto penjats de la cintura i el baby ja sap que aixo i un petonet ho cura tot.

    ResponElimina
  7. Si, s'ha d'allargar al màxim això de tenir poders màgics, que dura poquet!!

    ResponElimina