11 de setembre del 2010

Deu mesos

En aquest mes no hi ha hagut grans novetats en el seu desenvolupament. Bé, segur que sí, els nens aprenen i canvien cada dia, però em refereixo a què la seva mobilitat, comunicació i aparença física no han sofert grans canvis. Bàsicament ha consolidat el gateig en estar plantada. Si té una tauleta o un punt de recolzament a prop va fent passets i recorre bastant distància.

El joc sí que ha evolucionat molt. Em sorprèn lo molt que s'estima a la seva nina, quan l'agafa l'apreta fort com si li fes una gran abraçada i li fa petonets. I mostra molta atenció als llibres, gira pàgina i comença a senyalar els dibuixos que li fan més gràcia o que sempre anomenem.

La son durant el dia també s'ha consolidat molt. Dorm una horeta a mig matí i després una hora més a la tarda. I a les nits, a les nou la faig adormir amb la meva anestèsia particular i dorm al seu bressol unes quantes horetes. Als matins sempre ens despertem tres al llit, per tant, hi ha algun moment en què es produeix el traspàs, tot i que jo no en sóc molt conscient. Dormim bé. Tot i això, noto que s'està molta estona al pit durant la nit, no el deixa anar!

Cada cop és més autònoma amb l'alimentació, sap menjar moltes coses amb les seves manetes (tot i que s'embruta moltíssim i li cau a terra la meitat) i també menja bé els triturats. Hi ha dies en què no mostra tenir gens de gana i amb quatre cullerades en té prou. D'altres en que he d'anar traient més coses sobre la marxa perquè tot ho vol tastar: tomata, pèsols, trossets de peix, pastanaga, cogombre, fruites variades...

De la resta, la novetat més important ha estat l'inici a la guarderia. Estem encara amb adaptació, i seguirà així una setmana més com a mínim.

1 comentari:

  1. Doncs per no haver sofert gaires canvis, déu ni do els que has anomenat!!! ;-)

    Es fan grans tan ràpid... hem d'aprofitar tots els moments!

    ResponElimina