11 de maig del 2012

30 mesos!

La petita avui fa dos anys i mig!

Ara feia temps que no parlava de la seva progressió mes a mes, ja que cada cop tot ha tendit a igualar-se més. Però avui sí que em ve de gust fer un repàs dels canvis més notables des dels dos anys cap aquí!

1.- Alimentació: Continua menjant molt bé, de tot. Fa uns mesos que no es desperta amb massa gana, i l'esmorzar li costa d'acabar. Es beu un suc de taronja que suposo que la deu atipar bastant i després li costa acabar-se el pa amb melmelada o la llet amb galetes.
Li agraden molt les maduixes, els petits suis, iogurts de coco, els macarrons (i tirar el formatge ella), el pa amb tomata (i amb all!). El que més li costa, des de sempre, són les truites.

2.- Control d'esfínters: Des que vam treure el bolquer, a l'octubre, tot ha anat rodat. Va ella soleta a fer pipí i ara només porta el bolquer per la nit.

3.- Motricitat: No para quieta! Ahir, en una de les seves corregudes de l'habitació cap al menjador es va fer un gran cop al cap. Jo vaig veure com li sortia el "chichón" en qüestió de segons. Em vaig espantar molt perquè mai l'havia vist així!
I ara que ha arribat el bon temps tornem a jugar al carrer amb la seva moto i la nova adquisició des de fa pocs dies: una bicicleta!! N'està contentíssima i hi va la mar de bé!

4.- Joc: Juga molt amb les nines. Els hi canvia el bolquer, els hi dóna menjar, els hi dóna popa...
Escoltar música i cantar cançons també li agrada molt. I els contes i fer torres.

5.- Parlar: El gran progrés, sens dubte, dels últims mesos. Ha passat de parlar amb el seu "idioma" que sovint només entenia jo a parlar amb claredat i sorprendre'ns amb frases i reflexions. Des del "desperta't mama" que em diu de bon matí al " vull parlar del cole" d'abans d'anar a dormir, passen mil explicacions  per la seva boca durant el dia.  

6.- Son: Cada cop va més tard a dormir, aquests dies de calor, en els que aprofitem al màxim la tarda. Ara hi va entre les nou i mitja i les deu. Per dormir, abans fem sessió de contes al menjador i després anem a rentar les dents, i cap a la seva habitació. Allí estem ben bé mitja hora parlant amb la llum tancada fins que s'adorm. I durant la nit, sempre acaba fent cap al nostre llit.

És una nena molt feliç i ens fa molt feliços als seus pares!
I ara ja va camí dels tres anys!

5 comentaris:

  1. Se'ns dubte es nota aquesta felicitat!!! Per molts mesos bonica!

    P.D.: Pels nyanyos va molt bé l'àrnica (a la farmàcia tenen uns sticks que es diuen arnidol que els hi fregues quan es fan el cop i els alleuja bastant)

    Un petonàs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres li vam posar gel. Però crec que ens anirà bé tenir àrnica a casa, ja que sempre va corrents amunt i avall i no crec que aquest cop sigui l'últim!

      Elimina
  2. Felicitats pels 30 mesos!
    Jo també faig servir àrnica pels cops, va genial! :)
    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. L'éxit de l'arnica també a arribat a Londres, hihi. Em vaig portar un parell pel nadal i ara ja el començo a fer servir.
    Moltes felicitats per aquests 30 mesos! A Londres no està molt de moda les bicis, el que triumfa són els patinets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquí els nens també van amb patinet! De fet, hi ha una amplia gamma de "vehicles" per triar: tricicles, motos, bicicletes, patinets, cotxets motoritzats... Dóna per una entrada i jo sóc partidaria de que cada nen no ho tingui tot!! Hi ha garatges de cases que necessiten un pàrquing només per tot això!

      Elimina