18 de maig del 2012

Exhausta


Fa unes setmanes que em sento cansadíssima. 
Anar a buscar a peu a la petita a la guarderia (com he fet sempre) se'm fa una muntanya.
Pujar escales ho he de fer a poc a poc i arribo a dalt sempre sospirant.
Si el carrer fa una mica de pujada, he de ralentitzar el ritme. 
I així en tot!
No recordo que en el primer embaràs estigués tan cansada!  Segurament em prenia les coses més en calma, a part que vaig deixar de treballar molt abans, ja que va coincidir l'estiu amb els últims mesos d'embaràs i després ja no vaig reincorporar-me. Ara tinc la intenció de treballar fins a finals de juny, però ja noto que no serà fàcil.
A més del cansament, la sensació constant de tenir molta son i amb ganes de posar-me a dormir en qualsevol lloc i moment. Fins fa poc dormia quasi d'una tirada durant les nits, no m'adonava de res (inclús pensava, si segueixo així fins el dia del naixement, no sentiré al nen quan plori!). Però ara he començat amb l'insomni i amb les ganes d'orinar molt freqüents durant la nit,  que em fan molt difícil tornar a agafar el son. Així que ja m'aixeco cansada.
I la panxa! Noto que faig molta panxa, quasi la que feia amb la petita el mes abans de parir. I ara encara me'n queden dos i mig! Ficar-me les sabates i recollir coses del terra (i mira que estic patosa ara, i tot em cau!) és un suplici! 
De pes vaig bastant bé, potser un parell de quilos per sobre del que em tocaria, però res greu que em pugui ocasionar tot aquest cansament extra. 

Així que ahir vaig decidir demanar hora a la llevadora.
Els últims anàlisis, com ja vaig explicar, em marcaven el ferro una mica baix. Tot i això, ni la llevadora ni el ginecòleg em van receptar cap suplement ja que era un descens normal en el tercer trimestre. Així que he anat passant els dies sense prendre-me'n. Però ahir, al comentar-li el meu estat, la llevadora em va  recomanar ferro, una quantitat petita al dia que m'ajudi a revigoritzar-me.
Em va dir que ara ja no tots els metges el recomanen per defecte a la recta final de l'embaràs (com sí crec recordar que m'havien receptat amb la petita), ja que hi ha moltes embarassades que es queixen d'un dels seus efectes secundaris, el restrenyiment. 
Ahir vaig començar a prendre la primera dosi, i seguiré amb una al dia fins que noti millora. Després, puc començar a fer un dia sí i un dia no.
Crec que em pot anar bé, tant per afrontar el que em queda d'embaràs com per arribar al dia del part amb energia.

La llevadora també em va comentar que són moltes les embarassades del segon que acusen més el cansament i que diuen sentir-se com quasi a punt de parir molt abans del que van fer-ho amb el primer!
Tot és normal, però realment ho estic vivint com una costa amunt!

18 comentaris:

  1. Ànims noia! El cos et demana descansar, doncs procura fer-ho tot el possible! Jo també he sentit que es normal tenir més panxa i estar més esgotada (per altra banda, també has de tenir cura d'una nena, que abans no)....Potser és moment d'aturar i concentar-se amb el que vindrà...Per cert, ja has començat a pensar en el part, faràs un pla de part i tot això? aniràs a classes prepart? Tinc curiositat! a veure si un dia ens fas un post!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs hi penso menys del que m'agradaria! M'hi de posar ja! El problema és que no començaré les classes pre-part fins al juny, ja que ara em coincideixen amb horari de classes!!

      Ja aniré explicant!

      Merci pels ànims!

      Elimina
  2. Molts ànims! Com diu l'Anna ara a més tens cura d'una nena, que no és moco de pavo! Pel ferro (jo sempre he estat al límit) recomanen prendre'l amb suc de taronja, que l'àcid cítric ajuda a absorvir-lo (el ferro és molt difícil d'absorvir). I menjar musclos amb llimona!

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! Sí, ja m'han dit això dels cítrics, i així ho faig. També m'han dit que no el prengui amb làctics!

      Elimina
  3. Molts ànims!!!! Jo crec que també afecta l'època de l'any. La meva petita farà 2 anys el 22 de juliol. Recordo que al juny quan tornava de la meva passejada diària em sentia fatal, pesada, cansada, assedegada, ...I jo no tenia cap bitxet per casa que em demanes atenció. Ja veuràs com passarà ràpid i anirà a millor!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, la calor ha fet que encara estigui més cansada!

      Elimina
  4. Anims! jo tambe em sentia aixi quan em faltaven dos mesos... tambe he treballat fins fa 3 setmanes, cosa que no vaig fer amb el primer embaras i es nota molt! i el fet de tenir una altra criatura crec que ens fa anar mes cansades, es normal...
    Aixo de l'insomni es una murga, oi? espero que puguis aminorar una mica la marxa com sigui. Molts anims, que aquest tercer trimestre es fa pesat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure si puc frenar una mica, perque ara mateix noto que no arribo a tot!

      Molta sort en la recta final!!

      Elimina
  5. Jo també recordo més cansat el segon embaràs. Tenint a un nen petit al costat que et demana tota la seva atenció mentre tu necessites parar i descansar un cos que ha augmentat de volum es normal que estiguis més esgotada. Però molts ànims i ja veuràs com al final tot sortirà bé.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pel que veig és normal això de cansar-se més!! I sí, tenir-ne ja un fa que no es pugui descansar tot el que hauriem!!

      Elimina
  6. Ei maca! A mi també se'm va fer molt més "pesat" el segon embaràs que el primer. Tenia molta més panxa, em va enganxar més grossa per l'estiu i a més tenia una altra criatura a la que prestar l'atenció. Res a veure amb el primer...

    A veure si el ferro t'ajuda tot i que jo crec que és més cosa de feina, eh? :-P

    Ànims!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant! Estic a tope a la feina i això es nota....
      Tinc unes ganes d'acabar!

      Elimina
  7. Deixa't mimar tot el que puguis! El cos es savi i si no es pot, doncs no es pot.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí que m'estic deixant mimar!!! A casa el meu home em tracta com una reina, no em puc queixar gens!! Suposo que veure'm tan esgotada fa que tots em cuidin més!

      Elimina
  8. També coincideixo que el primer embaràs es porta millor que el segon (o tercer) i és que tenir una personeta a qui atendre, sumant la calor que ens ha fet uns dies enrere,... normal que et sentis més cansada.
    Ànims, que ja va quedant menys!! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un tercer embaràs és encara més cansat que el segon? Suposo que sí! Ets una campeona, doncs!

      Elimina
  9. Molts ànims, wapa! Passarà molt ràpid, ja veuràs. Potser també et podries replantejar això de treballar fins el juny...(és molt fàcil de dir, ja ho sé)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, crec que el meu cos ho agrairia! Però em sap greu deixar la classe penjada tant a prop del final, quasi ja no queda res! Intentaré aguantar!

      Elimina