25 de maig del 2012

La primera excursió



Ahir la petita va fer la seva primera excursió d'un dia amb la guarderia.
Durant el curs han fet diverses sortides: al parc del poble, a la biblioteca, a veure un pastisser..... Però la d'ahir era una excursió a una granja-escola propera, on van estar-s'hi tot el dia.
És una excursió que fan cada any a la guarderia. L'any passat, a P1, també hi van anar. La meva filla no, ja que aleshores em semblava massa petita per a que pogués gaudir i donar-se compte del que estava passant.
I, sincerament, ara encara m'ho sembla. Trobo que és massa aviat per a fer aquest tipus d'excursions. No dubto que s'ho passin bé (la meva sembla que s'ho va passar pipa), però també gaudeix molt d'un dia de guarderia qualsevol. Penso que aquestes sortides tan llargues, amb tants estímuls i experiències noves, de moment, és millor fer-les en família.
Però bé, tot i aquestes reflexions, aquest any la petita sí que ha anat a l'excursió de final de curs. Perquè l'he vist més preparada que l'any passat i també, perquè no dir-ho, una mica condicionada pel fet de que no hi havia alternativa (si no van a l'excursió, aquell dia no hi ha guarderia).

El balanç de l'excursió és, en general, positiu. Suposo.
Ja feia dies que a la classe en parlaven i la petita sovint repetia que aviat aniria a veure vaques i cavalls. 
I ahir, de bon matí, els pares vam disposar-nos a col.locar les cadiretes a l'autocar. Jo no vaig poder quedar-me a dir adéu amb la mà (m'hagués fet molta il.lusió, era la primera excursió!). Així que la vaig deixar a la classe tota sucada de protecció solar, amb la gorra posada (aguantaria tot el dia?), i una motxil.la amb una muda i aigua.
I ràpid vaig marxar cap a treballar, ja que justament ahir tenia un dia molt atrafegat i ple de coses. Així que tampoc vaig poder ser-hi a les 5 de la tarda a rebre-la. Hi van anar els padrins.
I per això he dit abans lo de "suposo" que l'excursió va anar bé. Ja que entre la poca informació que ens ha donat la petita (que ha decidit no dir pràcticament res sobre el tema excursió) i que quan els padrins van anar a buscar-la les senyoretes estaven saturades donant explicacions a diversos pares, poca cosa sé de com va anar tot.
Sé que no van dormir la migdiada (i per això va tornar mig endormiscada del viatge de retorn en autocar), que s'ho va menjar tot per dinar (això no em feia falta que ningú m'ho corroborés) i que van pujar en un carro de cavalls (com m'ha explicat avui la seva senyoreta).

Jo a les vuit del vespre, quan vaig arribar a casa, ràpid li vaig preguntar per l'excursió (tot el dia que hi pensava!). Aleshores sí que va dir-me que havien vist molts animals, però va començar a parlar-me de ratolins i girafes, i aquí ja vaig pensar que estava fabulant i barrejant conceptes, ja que no crec pas que hi hagués cap girafa en aquesta granja-escola. Però després em va dir al costat de qui s'havia assegut a l'autocar, i aquí sí que em va dir la veritat. 
I mentre m'explicava això se li tancaven els ullets, així que amb un no-res es va quedar adormida, deixant-nos als pares amb el misteri sobre com havia anat l'excursió!

Avui quan he preguntat a les senyoretes, m'han dit que molt bé, que van disfrutar molt, però poca cosa més ja que avui ja hi havia nous temes dels que parlar. I ella tampoc m'ha seguit la conversa quan li preguntava sobre coses d'ahir.
Així que m'hagués encantat estar-la veient tot el dia per un foradet, ahir! Perquè ara per mi aquesta excursió és com un fantasma! A veure si pengen aviat fotos i surto de dubtes! Com som els pares! Ho volem saber tot i em temo que poc a poc ens haurem d'anar acostumant a saber menys!

9 comentaris:

  1. Jo tinc una mica aquesta sensació tots els dies de guarderia. Que deu fer? però no en tinc prou amb "avui hem explicat un conte" "avui ha pintat", que diuen les educadores...jo vull detalls!!! :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, a mi també em passa els dies normals! Però, és clar, amb l'excursió encara més! M'encantaria saber tots els detalls!!

      Elimina
  2. Ja ja ja ja tens raó! no expliquen gaire! I nosaltres volem saber!

    Les meves a la guarderia només van fer excursions pel poble (pel que dius més o menys les mateixes: a la pastisseria, a la farmàcia, a collir cireres i mimosa...) i no n'han fet cap amb autocar fins a P3. Però de la primera excursió de tot el dia (al Cosmocaixa) quan van tornar només deien que havien anat amb autocar i amb qui s'havien assegut. Ara, uns dies després van començar a parlar-ne i a explicar-me l'extinció dels dinosaures (van morir perque va caure una pedra molt gran del cel i van quedar tancats al cosmocaixa).

    ResponElimina
  3. Bé, almenys els dies després en van parlar! A veure la meva si s'anima. De moment, muts i a la gàbia!

    ResponElimina
  4. Jo tampoc vaig poder anar a fer "adéu" amb la mà a l'Andreu el dia de la seva primera excursió i també em vaig sentir força malament. Ains...

    Crec que aquesta sensació de voler veure els petits per un forat la tenim totes en un moment o altre. Més quan són petits que no diuen res! A mi ara em passa molt amb en Biel perquè clar, l'altre ja xerra pels descosits i em puc fer a la idea però el peque amb quatre parauletes que diu doncs no explica pas res clar. Qui pogués fer-se invisible de tant en tant je je je!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres sí, a mi m'hagués agradat ser-hi! Espero que a la pròxima sí que pugui!!

      Elimina
  5. Jo posaria una webcam o estri similar per a poder veure la meva petita tot el dia des de la feina, segur que em farien fora aviat. Nosaltres aquest any es veu que farem una excursió amb les monitores de l'escola bressol, els pares i els nens que s'apuntin. Ja us explicaré

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anar-hi pares i nens em sembla una bona idea! Ja ens explicaràs!

      Elimina
  6. Quina casualitat!! el divendres el David també va fer la seva primera excursió :) i també a una granja!! :) jejejeje

    ResponElimina