2 de maig del 2012

Pipí!


Ara ja fa uns set o vuit mesos que li vam treure el bolquer durant el dia a la petita. Tot va anar molt bé i no hem tingut gaires sorpreses des d'aleshores, tret d'algun dia que se li ha escapat durant la migdiada.
Ells sempre va soleta al lavabo, i fa les seves necessitats indistintament al vàter o a l'orinal.
I ara només porta el bolquer a la nit, per dormir. No tinc pressa en treure-li ja que fins ara encara es despertava amb el bolquer força moll i ple.
Però fa uns dies que a mitja nit es desperta dient que té pipí. "Pipí, pipí!", diu, mentre jo, entre somnis, intento desxifrar a què s'està referint. Els primers dies no hi estava acostumada. Però ara ja és bastant habitual. He de confessar que quan la sento em fa una mandra terrible aixecar-me del llit, i portar-la al lavabo, ja que fa uns mesos que dormo molt profundament. Però és el que toca!
No sé si aviat hi aprendrà a anar soleta, o si això tarda més.
L'important és que els dies que ens demana fer pipí durant la nit, al matí el bolquer està sec.
No ho ha fet de manera seguida durant molts dies, però sí uns quants cops aquesta última setmana, i això és un clar indicador de que ella comença a ser conscient de quan vol fer pipí, inclús durant el son.
Així que, no ho tinc molt clar, però seguim unes setmanetes més així potser de cara al bon temps provaré de treure-li per la nit. Anirem veient!



 
Imatge de Liesbet Slegers

11 comentaris:

  1. Sembla que tot ha estat força fàcil, no? La meva ja comença a dir caca quan n'està fent però de moment no li fa cap gràcia seure al lavabo, crec que li fa un mica de por i es sent insegura...estem pensant en comprar-li un orinal. No sé molt bé com fer-ho però alguna cosa haurem de fer, perquè ahir me la trobo al mig del menjador amb el bolquer i els pantalons baixats...caca, caca anava dient! UF!! sort que la vaig agafara temps...jeje...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anna a l'Andreu li vam comprar un orinal que és com un seient amb la seva tapa i tot i ens va anar molt bé perquè ell mateix anava quan volia.

      Elimina
    2. Sí, a nosaltres ens ha anat molt bé l'orinal. També és dels que té tapa i per tant, també l'utilitza la petita com a tamboret per a poder rentar-se les mans a la pica.

      Elimina
  2. Carai Onavis quina nena més trempada! Faré que li doni unes classes al meu ganàpia que per la nit no s'aixeca ni que el matin...

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure com anirà. De moment ho comença a fer. No sé si serà un fet anecdòtic o si seguirem fins al final!!

      Elimina
  3. Això té molt bona pinta Onavis!! Els meus va ser treure'l de dia i controlar-ho també per la nit, no m'ho esperava pas, però ja que se'm va presentar així no vaig dubtar gaire en fer-los anar a dormir sense bolquer :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. I aguanten tota la nit o es desperten per fer un pipí?
      Avui la meva ha aguantat fins les 7.30, però aleshores n'ha necessitat fer un, i després ha seguit dormint.

      Elimina
    2. La Maria no es desperta normalment mai. El David sí, generalment entre les 3 i les 4 de la matinada ve a dir-me que té pipi.

      El que jo vaig fer, aprofitant també que estava embarassada i que cada dos per tres em despertava, era anar a buscar-lo al llit i el posava al wàter a fer pipi. Ell adormit i tot en feia i el tornava al llit. Així fins que un dia vaig pensar "avui no el vaig a buscar, a veure què passa" i va passar que si te pipi es desperta, i si no continua dormint.
      T'ho explico perquè tu estàs en la mateixa situación que jo llavors, i potser et pot servir ;)

      De totes maneres, si ella ja se't desperta no crec que faci falta que l'agafis adormida a mitja nit. Tens una campiona a casa!! :D

      Elimina
    3. Jo de moment encara dormo bastant profundament, tot i que sí que em desperto per anar al lavabo. El que passa que em sap greu agafar-la ella. Com que de moment ella m'ho demana en algun moment o altre de la nit, ja anem bé.
      Ja aniré explicant!!

      Elimina
    4. Te pinta que la retirada de bolquer nocturn anirà molt bé, també pots allargar-ho una mica més i fer-ho coincidir per quan hagi nascut el petit i t'hagis d'aixecar vint mil vegades durant la nit :-P
      Ara dorm tot el que puguis, que ja saps el que vindrà aviat!

      Elimina
  4. Quina sort, la meva farà 4 anys a l'agost i encara anem amb el bolquer nocturn. No té intenció de desfer-se d'ell i al matí està moll i ple. Sembla que tu ho tindràs més fàcil

    ResponElimina