1 de juny del 2012

J'ai réussi!

  He aprovat 4rt de francès a l'EOI!!

Estic molt contenta i orgullosa perquè al llarg del curs no tenia gens clara aquesta "victòria final".

Normalment he tingut facilitat pels idiomes, m'agrada molt estudiar una llengua. Però aquest any he trobat grans dificultats, tant pel nivell exigit com per les circumstàncies personals en que em trobo.

Per començar, feia 2 anys que no feia francès. Vaig acabar 3r embarassada de la petita, i des d'aleshores no hi havia tornat. Així que aquest lapsus sense estudiar, acompanyat a més d'un gran nombre de sensacions i emocions noves com  les que aporta la maternitat, han fet que quan comencés de nou pràcticament no recordés res de les qüestions de gramàtica importants. No és que vulgui donar les culpes al fet de ser mare, però sí que he notat que he perdut molta memòria en aquest temps, molta més que si la parada de dos anys no hagués estat vinculada també amb la maternitat.

En segon lloc, ara  disposo de molt menys temps per estudiar. Ja vaig fer un gran esforç per trobar un horari que m'anés bé, però tenir temps a casa per a dedicar-m'hi ja era un altre tema, A la classe, era de les primeres en marxar, per poder arribar a temps a buscar a la petita. I un cop a casa, els llibres de francès no sortien ni del cotxe. Els deures els feia abans d'entrar i no sempre els portava fets.

Tot això unit a que hem tingut un tipus de professor que a mi m'agrada molt, ja que ha donat durant tot el curs molta importància a l'oral i a la lectura de llibres, però que no és l'ideal si el que necessita l'alumne es posar-se les piles en gramàtica. Ens demanava pocs exercicis, així que jo he anat posposant el fet d'estudiar...  Ho he anat posposant tant que vaig suspendre el primer i el segon trimestre. No era una nota molt baixa, però em faltava arribar al 6'5 exigit per aprovar.

I aquest últim trimestre, quan ja ho donava per perdut, ho he aconseguit! Per setmana santa em vaig plantejar deixar-ho estar. Sort que no m'agrada deixar les coses a mitges, i vaig pensar que, si més no, em seria útil sentir parlar francès durant 4 hores a la setmana. Però com es veu, la constància ha jugat al meu favor i al final he aprovat!

L'any vinent no continuaré fent cinquè. Ho deixo per d'aquí un parell d'anys més. A partir del juliol tindré d'altres prioritats més grans. Així que és possible que a cinquè em trobi una altra vegada amb els mateixos problemes, però de moment ja tinc quart al sac!

Una cosa més que esborro de la llista de coses pendents "a fer" abans del part!


10 comentaris:

  1. Que campiona! Moltes felicitats :-)

    ResponElimina
  2. Fantàstic!! Moltes felicitats...per cert, ja que poses uns títols, jo et recomano molt molt a l'Annie Ernaux, s'entén molt bé i té molta profunditat,sempre escriu sobre les seves experiències...sobretot un llibret seu que es diu Une femme on parla de la seva mare, és preciós!!!

    Apa, una abraçada campiona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, doncs gràcies per les recomanacions! Aquests dos són els que ens han fet llegir aquest any.

      Però m'anirà molt bé saber d'una autora que em sigui útil per llegir pròximament, per a que no se'm refredi el francès. Merci!

      Elimina
    2. és una de les gràcies d'això d'aprendre idiomes... poder llegir un autor en la llengua original és un plaer.

      Elimina
  3. Té molt mèrit!!! Felicitats i ara ja només queda la recta final del curs ;-)!!!

    ResponElimina
  4. Félicitations! Buff, jo dubto en apuntar-me el curs vinent a fer el 5è d'anglès perquè 4 hores de classe més els deures penso que em treurien moltes estones amb el peque....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, s'ha de sospesar bé. Jo anava a les classes de 3 a 5, aprofitant que ella era a la guarde. Si ho hagués hagut de fer als vespres... no crec que m'hagués apuntat encara!

      Elimina
  5. À partir de ce moment tu devras faire tes texts en français pour ne pas le perdre ;-)
    Felicitations!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. uff!!! em sembla que tindria dificultats.....
      Bises!

      Elimina
  6. Moltes felicitats! Jo feia segon de francès quan vaig tenir al Guerau, o sigui que vaig deixar el segon curs a la meitat! Espero tornar.m'hi a posar amb el francès!

    ResponElimina