28 de juliol del 2010

Habemus dentis!

Ha arribat el dia! La petita ja té dues dentetes que treuen el cap, dues puntetes blanques que s'han fet esperar molt però ja són aquí. Als vuit mesos i mig!
He llegit que aquests incisius inferiors acostumen a sortir entre el cinquè i el novè més, per tant que encara estem dins del termini!
N'hi ha una que ja està una mica crescuda i l'altra va fent el procés.
Aquests dies no li he notat massa canvis. No l'he notat més irritable ni tampoc que tingui més baves. Potser sí que es posa més coses a la boca, però ho ha fet sempre. Per si de cas, li dono més coses per rossegar, i si estan una mica fredes de la nevera, millor.
Tampoc ha tingut febre, hem estat de sort.
El que m'ha sorprès, perquè pensava que era un dels típics mites que es diuen, és que se li ha encetat el culet.
La infermera ja em va comentar aquesta possibilitat, que es deu a la major quantitat de babes que generen i que s'acaben empassant. Això fa que les caques siguin una mica més àcides, i d'aquí la irritació. El que millor em va en aquests casos és el Nutracell, n'hi poso una mica quan li canvio el bolquer i la irritació té els dies comptats.

Ara només li queden divuit dents més per sortir. Això està fet.

6 comentaris:

  1. Què bé! Perfecte! I de mossegades, què? Alguna?

    Jo de moment vaig bé... per sort!

    Salut!

    ResponElimina
  2. Felicitats!!!
    Si realment ho suporta bé, això de la sortida de les dents, tens una graaaan sort!!! ;-D

    ResponElimina
  3. Molt bé!! Jo no sé amb quina de les dents va ser que se li va encetar el cul de mala manera, mai ho havia vist així. Li vaig comprar bolquers de tela i oli en un llum!!

    ResponElimina
  4. Precisament ahir vam tenir les primeres dents nosaltres (als nou mesos i mig!) i tampoc vam notar massa canvi, babes tantes com sempre i de posar-se coses a la boca, tant com sempre (ja va néixer amb el puny a la boca com qui diu!). Una mica de febre i una mica de plors, però massa cosa, de fet, amb aquests símptomes pensava que tot just començàvem el procés i en unes hores les dents eren fora!

    ResponElimina
  5. Felicitats! Dues dents i sense apenes símptomes, és una campeona!
    Està clar que les dents acaben sortint tard o d'hora i si el patiment és mínim, val la pena que sigui més aviat tard!
    Petonets! S.

    ResponElimina
  6. Sí, he tingut sort, de moment.
    Elisenda, de mossegades jo també vaig bé, no me n'ha fet cap des que té dents. Tot i això, ja fa mesos que a vegades mentre popa em mossega fort amb les genives, i fa molt mal!

    ResponElimina