3 de setembre del 2010

1, 2, 3... Guarderia


Ja som al setembre i ben aviat la meva filla començarà la guarderia. La setmana que ve.
Ahir a la nit vam tenir la reunió informativa, vam conèixer a l'equip directiu, a les professores, el centre... Em va semblar tot molt bé.
De fet, estic molt convençuda de portar-la i positiva respecte a com s'hi trobarà. Aquestes bones expectatives de moment es basen en:



1. Són 14 alumnes per aula, vigilats per dos professores. Crec que és una bona proporció, sobretot comparant amb el que passa en altres llocs.
2. La portaré poques hores, 3 al matí, tot i que algun dia s'haurà de quedar a dinar.
3. El projecte educatiu del centre m'agrada molt. Dedicaran poc temps a fer fitxes i més a potenciar l'experimentació del nen.
4. Sembla que l'equip és emprenedor i amb idees innovadores. Vaig estar d'acord amb el que ahir van comentar sobre alguns aspectes de la criança.
5. Les instal.lacions són bastant noves.
6. La meva filla coneixerà nens nous, i tot i que encara no juguin junts, crec que estarà contenta envoltada de peques.
7. Tindrà moltes joguines noves per jugar i aprendrà a compartir-les.
8. Jo em podré centrar més en la feina i en mi.

Clar que també hi ha aspectes no tant positius...
1. Em sap greu instaurar a la meva filla una rutina tant aviat. Ara els dies són anàrquics, dorm fins tard als matins.... I a partir d'ara, a les vuit ja tots de peu! I pensar que això serà així ja gairebé per sempre... que poc li ha durat la bona vida!!!
2. Encara no camina. I potser per això estarà en desavantatge en una classe on ella serà de les més petites. Els primers mesos, sobretot, crec que es notarà molt la diferència entre uns i altres.
3. La possibilitat d'agafar més malalties en estar en contacte amb tants nens. Creuem els dits!
4. Els plors que haurà de fer abans no s'acostumi a saber que la deixem allí només una estona i que després, sempre, tornem a buscar-la!

Bé, ja es veu com de moment pesa més lo positiu que lo negatiu. A veure que explico la setmana que ve!

4 comentaris:

  1. Ànims! La Vera avui serà el 3r dia que hi va (va anar-hi juny i juliol, i ara al setembre sant tornem-hi!). La nostra experiència és que durant 13 dies (ni un més, ni un menys) va plorar cada dia que la deixàvem. A partir d'aquí, no és que li agradés, però ja sabia on anava. I en aquesta segona "rentrée" només li he hagut de veure els ulls ennuegats, sense plors!

    Així que ànims, i efectivament, li va molt bé sortir de l'ambient parental!

    ResponElimina
  2. Hola! interessant el teu blog, però m'agradaria fer una apreciació: podries canviar el mot "guarderia" per el de Llar d'infants. Crec q guarderia no és correcte, doncs prové del verb guardar...

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Hola anònim!!
    Moltes gràcies pel teu comentari. Dir guarderia no és incorrecte, apareix com a sinònim de llar d'infants en tots els diccionaris.
    Tot i això, ja entenc al que et refereixes, el fet de que pugui sonar despectiu. Jo el faig servir perquè és com sempre m'he referit a aquests llocs, per mi no és gens despectiu. Tinc una entrada anterior on ho explico, crec que és al mes de maig.
    No m'agraden les coses tan políticament correctes, tampoc sóc partidària de les AMPES enlloc de APES, ect...
    Però això no vol dir que no dóni mèrit al que allí es fa, i sé que fan moltes coses més que no limitar-se a "guardar" els nens.
    Potser amb el temps i sentint opinions com la teva canviaré d'idea i acabaré dient "llar d'infants", però de moment m'agrada més "guarderia". Espero no ofendre a ningú!
    Onavis

    ResponElimina