20 de gener del 2011

Cada racó és un món

Mai deixarà de sorprendre'm la gran capacitat que tenen els nens de convertir en un joc qualsevol objecte que recau a les seves mans. Tenen molta imaginació, treuen suc de les pedres!!
A casa cada dia comprovo com es distrau fent coses que experimenta per atzar, i com té la capacitat de trobar el racó més divertit (des de el seu punt de vista) de totes les habitacions. Això garanteix que, independentment de la part de la casa on estiguem, ella tindrà almenys uns minuts d'entreteniment.
Aquesta és la llista de les opcions que li dóna, de moment, cada habitació:

1.- La cuina: És un lloc on hi ha molts perills, però un cop s'ha revisat que no tingui res perillós a l'abast, també és un lloc on hi ha moltes coses divertides. La meva filla s'ho passa molt bé traginant amunt i avall l'escombra i la pala, traient les cassoles dels calaixos i, últimament, apilant tot de vasos de plàstic uns sobre els altres.

2.- El lavabo: També s'ha de vigilar molt de prop quan hi és. Però com que sempre va on anem nosaltres, acaba passant-s'hi una estona cada dia. Per sort es distreu molt tirant els bolquers a terra, ficant tots els objectes que troba dins el cubell de la roba bruta i estirant el rotllo de paper de vàter. Al final li hem de censurar i el col.loquem en un lloc alt.

3.- La nostra habitació: Obrir i tancar calaixos i agafar les espardenyes i col.locarnos-les als peus.

4.- La seva habitació: Obrir i tancar calaixos també, donar voltes al seu bressol amagant-se de nosaltres, arrossegar els intercomunicadors per tot arreu..

Al menjador i al despatx és on hi té tot el desplegament de joguines i ja no té tanta inventiva. Tot i això, els comandaments de la televisió i el telèfon són grans objectes de desig. I a intentar pujar a la tauleta i a arrossegar cadires també hi té una gran afició. I una cosa que em desespera però a ella li encanta: estirar el punt de llibre del llibre que estic llegint! Entre el poc que m'hi puc dedicar i que mai sé per on vaig, no hi ha manera d'avançar!

Imatge de Lee Wardlaw

4 comentaris:

  1. Nosaltres a la nova casa, vam destinar una planta sencera a sala de llocs... gairebé ni la trepitjen... el menjador, la sala i fins i tot la cuina es el millor espai per ells... snif, tan d'esforç per res!
    Salutacions.

    ResponElimina
  2. A vegades penso que perque comprar joguines, ells s'entretenen amb tot allò que no vols que agafin. La meva nena li encanta la cuina i quan més a prop dels fogons millor. Quan tenia l'edat de la teva li vaig donar una panera plena de coses que ja no feia servir: Una paleta d'aquestes de silicona que serveix per escurar, un estoig metàl·lic ple de botons i ben tancat (el soroll li encantava),culleres de plàstic...Això li agradava més que les joguines.

    ResponElimina
  3. Sí, suposo que quan es fan més grans ja juguen més als jocs "de veritat".
    Ara el que els interessa és descobrir el món!!

    ResponElimina