28 d’abril del 2011

Hora del bany "express"

Hi ha molts dies, sobretot ara que fa bon temps, que se'm tira el temps a sobre a les tardes. Si sortim a passeig és molt difícil ser a les set a casa, hora en què durant tot l'hivern acostumava a banyar-la, ja que ella sopa aviat i a les vuit ja dorm.
Des que van canviar l'hora hem anat allargant una mica l'hora d'anar a dormir, se'm feia molt estrany que hi anés quan encara s'hi veu tant! Però no aguanta massa, tres quarts de nou, com a molt.
Doncs arran d'això, molts dies m'he saltat la famosa "hora del bany". I la solució ha estat banyar-la al matí, sovint al mateix dutxar-me jo. Vaja, que hem passat de "l'hora del bany" al "minut passat per aigua"!!
No dóna temps de tantes coses, no hi ha gaires jocs amb les seves tortuguetes i potets varis, però té també d'altres avantatges.

- Per començar, ja no m'estresso si veig que no arribaré a casa a temps per banyar-la. Sempre queda l'endemà al matí.

- Ella es posa sempre molt bruta quan sopa, ja que amb les mans plenes de menjar es toca el cabell, la cara... Sempre em sabia greu quan ho feia estant tant neteta, ara ja no me'n sap tant!

- Durant la nit a vegades sua, s'embruta de mocs, es despentina totalment (sí, sí, ja té bastant cabell!)... i al matí també perdia molt temps rentant-la.

No és un canvi que vulgui fer per sempre. Ella s'ho passa molt bé a la banyera i les tardes que puguem farem la sessió completa. Però és una bona alternativa! M'ha sorprès com una cosa que he fet empesa per les circumstàncies està donant un bon resultat!

Imatge de Shelley Dieterichs

5 comentaris:

  1. Quan arriba l'horari d'estiu es normal estar més temps al carrer. Si la nena s'ha adaptat bé al canvi d'hora de bany dons perfecte.

    ResponElimina
  2. es bo si per les dues es bo! cap problema! una cosa, tampoc es necessari cada dia el bany a fons. Així m'ho va dir la pediatra. Unes bones mans i cara netes no passa res que un dia no passin per la banyera/dutxa. Jo acostumo a banyar-los cada dia perquè em dona no se què però reconec que algun dia que no he pogut per imprevistos, no es para el mon ni fan pudor...

    ResponElimina
  3. Sí, la veritat és que és pràctic, sobretot per surtir del pas aquells dies d'urgència!

    Respecte al tema de banyar-los cada dia, jo no ho he fet mai quan era un nadó (ho feiem dies alterns). I ara potser ho faig més perquè arriba a casa més bruta, però si no, doncs tampoc passa res! El que importa és que vagin nets!

    ResponElimina
  4. Noia doncs fantàstic! Quan trobes una solució d'aquestes és genial! Nosaltres ara allarguem una mica al vespre i com diu la Kira tampoc cal cada dia. Si no hem anat al parque i veig que no van brutes nosaltres ens el saltem: rentem mans, cara i al matí el culete i ja està. Cada setmana hi ha un parell de dies que ens el saltem (entre ells el dissabte!)

    ResponElimina
  5. Jo també el banyava a dies alterns, la nostra pediatra també ens va dir que l'excés de sabó no era gens bo per a la seva pell.
    Em fa gràcia com es van cremant etapes i anem fen canvis per adaptar-nos a la nova realitat.
    El meu nen porta uns dies d'allò més content amb la seva dutxa de nen gran i crec que la banyera, que encara feiem servir per a que jugués una estoneta amb les seves joguines, aviat passarà a millor vida.

    ResponElimina