5 d’abril del 2011

La paternitat d'Iniesta

No és que m'hagi convertit en un setmanari de la premsa rosa, simplement és que saber que aquest jugador del Barça ha estat pare, i la manera com els mitjans han donat la notícia, m'ha fet pensar en varies coses.
Quan sento que algú ha estat pare ja no em quedo només en la versió "light" dels fets (la felicitat, l'emoció, la il.lusió, el nou rol que adquireixes..) sinó que també penso en l'altra part més "hardcore" (nits sense dormir, possibles problemes amb la lactància, bolquers, l'estrès de no saber perquè plora...). I m'he intentat imaginar com s'ho han fet l'Iniesta i la seva dona.

1. Part. Pel que sembla, ell va poder estar al part. Això s'entén de les seves paraules que va penjar al twitter o al facebook:"Ha nacido nuestra niña Valeria. Su mamá y ella están muy bien! Ha sido maravilloso!!" Aquesta última frase és la que em fa pensar que sí que hi va ser. Però jo penso, doncs quina sort que ha tingut, de que la seva filla nasqués un dia en que no tenia partit! (A més sembla que ha estat un part normal, no una cesària programada). Perquè suposo que un jugador del seu nivell no s'hagués pogut permetre perdre's el, fiquem per cas, Villarreal-Barça per a poder assistir al part de la seva filla. O sí? No m'ho imagino. No em veig un titular del tipus "Iniesta es baixa per a poder assistir al part de la seva dona". La Lliga obliga.

2.- Permís de paternitat: Sí, ja sé que cobren una pasta gansa. Però el cas és que l'Iniesta no gaudirà dels quinze dies de permís de paternitat. Ahir s'entrenava al camp amb els seus companys, que li van fer una gran ovació segons van dir les notícies. No sé si podrà tenir aquests quinze dies més endavant (l'únic que se m'ocorre és que es pugui incorporar més tard tornant de les vacances d'estiu). Perquè es dóna per suposar que jugarà i s'entrenarà aquesta etapa final dels campionats. Els nostres pares almenys tenien un parell de dies, per poder anar a inscriure els fills al registre!. Jo no sé ni com s'ho farà ell per anar-hi. A més, pel que sé, no està casat amb la seva dona i, almenys aquí on visc, en aquest cas t'hi fan anar als dos.

3.- Falta de son: En la recta final de la Lliga, Copa i Champions, suposo que deu ser important que un jugador clau com l'Iniesta dormi les seves vuit hores cada nit per a que tingui un bon rendiment al camp. Jo ja m'imagino una conversa en que el Guardiola li deu haver dit: "Fes-t'ho com vulguis, però tu dimecres jugues els quarts de final ben despejat". I per a que això pugui ser només hi veig una solució: que no dormi a la mateixa habitació que la nena.

4.-Ajuda a la dona: Els primers dies després del part és molt important una bona ajuda a casa. Si la seva dona fa lactància materna (ho desconec) estarà moltes hores asseguda sense poder fer res més. Clar que pot tenir un altre familiar (la mare, germans..) que l'ajudin. Un jugador de futbol no es pot desgastar en aquestes coses.

5.- Heroïcitat: Molts mitjans van fer el típic joc de paraules dient que Iniesta havia fet un gran gol fora del camp. Informaven de la seva paternitat com un triomf. I obviaven tota la resta. Cap comentari sobre el desgast que pot acusar aquests dies, com si es donés per suposat que no en tindrà. Amb el tema de la Shakira i el Piqué, sovint es parlava de si això afectaria el jugador al camp (aquí sí que es dóna per suposat el desgast, per tant de sexe que es fa creure que practiquen. En canvi, una criatura recent nascuda sembla que no hagi de cansar). A més. si es fan comptes, és evident que aquesta nena de l'Iniesta va ser concebuda al voltant de la final del Mundial a Sud-àfrica, sinò el mateix dia. Ja aleshores es parlava als mitjans de que l'eufòria del triomf faria que nasquessin molts nens al cap de nou mesos. I és curiós que un d'ells sigui el del mateix jugador que va marcar el gol de la final. Tot això vaig sentir-ho ahir envoltat de molta ironia als informatius: "no le faltó puntería", " marco dos goles esa noche"... Ho trobo una falta de respecte cap a la parella, de la que no sabem si feia mesos que intentaven concebre, o de com van decidir afrontar la paternitat.

Bé, tot el que escric aquí són divagacions meves sobre com s'ho deuen manegar . Desconec com s'estan organitzant realment. Potser fan collit totes les nits! No ho sabem.
Però jo, almenys, no sé com m'ho hagués fet si el dia tres després de parir el meu home se n'hagués hagut d'anar a jugar un partit de la Champions. I encara sort que juguen a casa!

7 comentaris:

  1. Doncs mira tu per on, aquests personatges famosos no es desgasten gaire amb la paternitat. Es cert que potser no estan tan implicats, però no pensis en que rebrà ajuda només de la familia. La nani de torn segur que ronda ja i la cuinera (per això de que la mami descansi) també. I jo no ho trobo malament. Tot el temps que pugui, doncs per gaudir de la filla!

    ResponElimina
  2. Jo tb penso que ell de desgast ben poc i ella doncs segurament molt menys que el que hem tingut nosaltres. Tindran la Nanny, la cuinera, la de la neteja i, fins i tot, la que li agafi la roba i li porti a la bugaderia si fa falta. Per no parlar de les persones que l'ajudaran a ella a recuperar-se i a posar-se estupenda per quan surti amb un vestit de nit ben enganxadet d'aquí dos dies! (I quina enveja...)

    A mi m'hagués donat un "parraque" si el meu marit arriba a marxar al dia següent però en aquest cas dubto que ella tingui massa problemes per portar-ho bé almenys a nivell de feina. Emocionalment potser és una altra cosa.

    ResponElimina
  3. Jo he de confessar que m'agrada el futbol, així que segueixo una mica aquestes notícies. De tota manera, pel que fa als temes de paternitat o maternitat crec que es nota que són notícies fetes per homes i per a homes. Ningú no es qüestiona que potser no té ganes de treballar, sinó d'estar amb el seu nou fill, d'ajudar a la mare...Fa un temps, per exemple, em vaig quedar flipada les reaccions que hi van haver davant d'unes declaracions que va fer Henry (un jugador del Barça) quan va dir que no rendia perquè feia poc s'havia separat de la seva dona i no veia gens a la seva filla. Jo ho trobo molt normal i comprensible, però tothom es va posar les mans al cap! Com podia ser que fos tan poc professional! Penso que si no som capaços de veure que es mes important no veure a la filla que el partit de diumenge, serà impossible que entenguem que algun no vagi a treballar un dia perquè el seu fill està malalt...crec que si no comencem a tenir una mica de sensibilitat cap aquests temes, no aconseguirem ni conciliació ni històries... (apa, quin rollo!) Bon dia mares!

    ResponElimina
  4. Els futbolistes són els soldats en temps de pau i han d'anar a la "guerra" plogui o nevi. Suposo que les seves dones ja estan acostumades a passar molts períodes soles, a part de tots els ajuts que els sous estratosfèrics que tenen els hi permeten pagar.
    Jo què sé, els veig tan allunyats de la nostra realitat que ni m'ho havia plantejat mai.
    Petons

    ResponElimina
  5. Kira, jo tampoc trobo gens malament que contractin gent per a que els ajudi. Jo sens dubte també ho faria si tingués tans diners!

    Esther, lo de les mames famoses que al cap de dos dies no tenen ni rastre de panxa és un altre tema! Ho trobo tan poc coherent! Quin exemple volen donar?

    Anna, sí també recordo el cas de l'Henry. Jo crec que el cas dels futbolistes (de carrera tan curta) no els hi permet aquest tipus de llicències per estar amb els fills. Tenen un sou molt alt, però conciliació cero. I m'ha sorprès que els mitjans no en parlessin en cap moment, del tema que el dia seguent de ser pare l'Iniesta ja fes vida normal. Ni un petit comentari.

    Gemma, està clar que les dones ja saben amb qui estan. I el sou compensa moltes coses.

    Ara penso que també hi ha dones que tenen homes que treballen dia i nit després del part (granjers, agricultors, negoci propi...) i no tenen tantes facilitats per llogar gent!

    ResponElimina
  6. http://www.marca.com/2011/04/06/futbol/equipos/barcelona/1302116723.html

    ResponElimina
  7. La veritat és que jo sempre que veia alguna dona embarassada quan estava en aquest moment pensava com s'ho faria, com portaria l'embaràs... no sé, pensava si estaria informant-se sobre aquelles coses que a mi m'interessaven... Doncs ara que Raúl està amb nosaltres també em penso aquestes coses quan diuen que algún famós ha sigut pare o mare. És curiositat... Un petó. Està molt bé el teu blog.

    ResponElimina