21 d’abril del 2011

Preparant Sant Jordi

Tot i que normalment compro (millor dit, comprava) llibres bastant sovint, sempre m'agrada comprar-ne un per Sant Jordi.
Aquest any tinc en ment Sunset Park de Paul Auster o l'últim de l'Amélie Nothomb (Viatge d'hivern). Normalment llegeixo les traduccions dels llibres en castellà (és com m'he acostumat!), tot i que aquesta última m'agrada llegir-la en català. I algun me l'havia arribat a llegir en l'idioma original, ja que és molt fàcil d'entendre fins i tot si es tenen poques nocions de francès.
Aquest llibres són els únics que penso que em poden enganxar, sobretot el de la Nothomb, de qui acostumava a llegir els seus llibres quasi d'una tirada.
També penso en comprar-me el llibre de 3096 dies de la Natascha Kampusch, ja que m'intriguen aquest tipus d'històries, tot i que no sé si podré suportar fàcilment la lectura d'aquest.
Espero que passejant per les paradetes un llibre em sorprengui i em cridi l'atenció per poder comprar-lo.
Vosaltres el teniu clar, el llibre que us comprareu? Alguna recomanació?

Per la petita, (caram! he parlat dels meus llibres abans que els seus: inaudit!) passejarem per a trobar-ne un de ben xulo. En vull un d'aquest amb solapes i amb el que pugui interactuar una mica, perquè veig que és el que més li agrada ara.

Amb el que juga molt i recomano a partir de l'any d'edat és la granja-maleta, ja que els animalets del conte es poden desenganxar, col.locar al dit com a titelles, guardar dins una mena d'estable... A nosaltres ens ha donat molt de sí!
I també recomano molt l'Osset i els seus amics, de l'editorial McMillan, que és un dels que té a casa del padrí i li agrada molt.

L'any passat vaig comprar-li amb il.lusió el seu primer llibre, i aquest any encara me'n fa més sabent que després m'escoltarà a l'explicar-li!

4 comentaris:

  1. Que vagi molt bé el dia!!!!

    Jo estic pensant en el darrer de l'Almudena Grandes, tot i que m'han dit que és molt trist i a més és una autora amb la que em costa entrar-hi (tot i que després m'acaba agradant) i ara necessito alguna cosa que m'enganxi de seguida. Tambe m'han parlat bé del darrer del Ken Follet, i m'atrau pel fet de parlar del segle XX a Europa (m'encanta la història de les guerres mundials). De totes maneres aniré a fer un volt i em deixaré enganxar pel que vegi (si puc veure alguna cosa entre tanta gent). Sempre em queda el recurs del Camilleri o la Donna Leon.

    Prenc nota de les teves recomanacions! Jo per les nenes encara no sé què agafaré, mirarem i a veure què trobem que ens agradi. Hi ha molt on triar!

    ResponElimina
  2. Sempre m'ha agradat molt Paul Auster i ho he llegit pràcticament tot. Aquest de Sunset Park potser caurà, no ho sé. Amb el tema dels idiomes, a mi em passa amb l'anglès i Paul Auster és molt agraït de llegir en versió original. Pel que veig per l'argument és un Auster en estat pur. Aquest home té una fixació amb aquests personatges que trenquen amb el passat de manera radical.

    Jo en principi no tinc cap idea establerta, com que segurament serem a Barcelona farem passeig pel centre a veure qui firma llibres i triarem el que ens vingui de grat en aquell moment. Per nosaltres és doble dia de festa perque el nen es diu Jordi i ens agrada cel·lebrar-ho.

    Per a ell no he pensat res en especial però hi ha tanta oferta que segurament trobarem coses encertades, a més a més em fa gràcia que ell hi participi i vegi que també pot triar (o cregui que pot triar, je, je). Ell va tenir un conte com aquest teu de la granja però d'un mercat, em fa l'efecte que era del mateix estil i li agradava moltíssim. Als nens, els contes se'ls hi queden petits, com la roba.

    Espero que no plogui massa enlloc i tots poguem gaudir d'una bona passejada.

    Feliç dia de Sant Jordi a totes (i tots) !!!

    Gemma

    ResponElimina
  3. Jo aquest any no tinc llibre :-( He desistit! Fa més d'un any q intento acabar "El símbol perdut" i no hi ha manera. A més si algun dia tinc temps hauria de dedicar-me a l'autoescola. Ains...

    Ara, els dels nois ja els tinc jeje! Al meu marit li he comprat un sobre "Wikileaks", al Biel un per la banyera (ell de moment opta per mossegar més que per llegir) i per l'Andreu he comprat un que el fa buscar diferents objectes a cada plana. Així treballarem una mica la percepció visual i l'atenció!

    Espero que tu trobis el teu llibre ideal.

    Per cert, a mi el de la Natasha Campus també m'intriga però estic amb tu en que no sé si podria... Només de pensar en tota l'història ja se'm posen els pèls de punta!

    ResponElimina