12 de juliol del 2011

20 mesos!!

Ja hem canviat l'1 pel 2 i cada cop estem més a prop dels dos anys! Aviat quan em preguntin l'edat que té, enlloc de dir un any i mig podré començar a dir "quasi dos anyets"!
Com fa temps que dic, cada cop està més espavilada i més "nena". Aquí van els progressos i novetats d'aquest mes:

1. Orinal: El progrés més gran ha estat el tema del control d'esfínters. Continua utilitzant el bolquer però fa caques i pipi a l'orinal. De moment, només ho fa quan som a casa. Tinc la mala sort que ara al juliol a la guarderia no poden col.laborar massa amb mi perquè no hi ha les educadores que hi són normalment durant el curs, i tenen més nens en una mateixa classe... sense poder estar tant per la meva filla.

2. Parlar: Imita qualsevol cosa que diem, i amb la mateixa entonació. Ja sap moltes paraules noves que diu a la seva manera (algunes més bé que d'altres, però jo entenc perfectament el que m'està demanant) : aliments (albergínia, meló, cogombre, macarrons, pebrot, préssec, pernil dolç...); joc (puzle, nina, moto, conte...); persones (els noms dels nens del cole, cosinetes, família...)... Bé, cada dia aprèn paraules noves.

3. Joc: Juga amb moltes coses, i no necessàriament amb joguines, que de moment les té molt oblidades. Juga a fer torres, fa puzles (d'aquests que tenen varies cares). De contes, el que més li agrada és l'àlbum de fotos que vam fer del seu primer any: se'l mirar i remira moltes vegades i va senyalant a totes els persones i llocs que reconeix (recomano molt de fer-lo, entre d'altres coses, per utilitzar-lo per això!!). També ha entrat a les nostres vides el Mickey Mouse, al que ja coneix molt gràcies al puzle i els dibuixos en alguna peça de roba. I, òbviament, el "joc" estrella de la temporada: la piscina!

4. Dormir: Un altre dels canvis importants, ja que hem canviat el bressol pel llit gran. Primer s'adormia igual de ràpid, però ara fa uns dies que costa molt. No sé si és pel llit o per la calor, però tot i que hi anem més tard (quarts de 10), estem quasi una hora per aconseguir que tanqui els ulls. Li dono popa i quan acaba, enlloc d'adormir-se, s'esvalota i comença a jugar pel llit, diu les coses que ha fet durant el dia, expliquem contes.... fins que finalment es posa en posició i dorm. L'avantatge és que sí, ja ve soleta al menjador després de fer la migdiada i a la nit ve com un ratolinet cap a la nostra habitació!

5. Alimentació: Continua menjant molt, i de tot. El seu plat estrella és el iogurt, sempre en demana. Però li agrada tot en general, de veritat, fins i tot el gaspatxo!

6. Dents: Li estan sortint les canines inferiors. I a mi em fan un mal increïble els mugrons, no sé si estarà relacionat!

Ara, a pels 21!

9 comentaris:

  1. És una nena molt madura amb això de l'orinal i venir a veure-us quan es desperta i a sobre menja fantàsticament! Felicitats per la nena i per la mare!

    ResponElimina
  2. Quina nena més "gran" que tens. Moltes felicitats!

    ResponElimina
  3. Feliços 20 meses!!! otres! te la mateixa edat que la meva petita :)!!

    ResponElimina
  4. Moltes felicitats!!!! noia està feta una doneta ja! Avui em comentava una companya de feina que té un nen que és més o menys com la teva i també està esgarrifada perque amb 20 mesos li han tret el bolquer! Al germà gran li van treure amb dos anys i mig i li he comentat el teu cas. A veure si és que els vostres són una nova generació encara més espavilada...

    ResponElimina
  5. Gràcies noies!

    Mirashka, el bolquer encara no li he tret, no ho veig clar... Però potser sí que ho provaré aquest estiu!

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats!! Ja veig que us ho passeu d'allò més bé, sobre tot amb el llenguatge!

    ResponElimina
  7. Segona vegada que deixo el comentari, deia que esteu d'allò més entretinguts, especialment amb el llenguatge que en aquesta etapa estàn molt divertits.

    ResponElimina
  8. Gràcies Sol Solet!
    El blogger a vegades fa el que vol!

    ResponElimina
  9. Molt maca la seva evolució. Potser lo de les dents te relació! observa si tens marquetes, jajajaja

    ResponElimina