18 de juliol del 2011

Convivint amb els bolquers i l'orinal

Ja fa més d'una setmana de la incorporació de l'orinal a la vida de la petita. I la cosa va bé, però avança lentament.
Els primers dies van ser molt eufòrics perquè volia anar tota l'estona a seure a l'orinal, i en feia un bon ús. La musiqueta sonava cada dos per tres fent-nos saber que hi havia fet pipi i també va fer moltes caques.
Però al cap d'uns dies la cosa es va anar relaxant. A vegades em deia "caca" o "pipi", però si li deia d'anar a fer-la a l'orinal em deia que no. No ho volia de cap manera. D'altres sí que hi anava, però més esporàdicament.
I així estem.
Potser si li hagués tret el bolquer per estar per casa i s'hagués pixat a sobre unes quantes vegades sabria la conseqüència de no fer el pipi a l'orinal, però penso que encara és aviat per fer-ho. A vegades penso que si ho fes, funcionaria. Suposo que serien dies de fregar molts pipis i insistir molt, però crec que ho podria arribar a provar. Però no ho vull fer encara, esperaré a veure si ella evoluciona una mica més i sobretot, a que no mulli tant els bolquers.
A més, hi ha les vacances entre mig. Aquest tema no té res a veure amb la seva maduració ni evolució , sinó que és un tema pràctic per mi! Seria molt més còmode que la petita encara portés bolquer, o que ja estigués en plena superació de no portar-lo (que veig difícil) quan marxem de vacances. Però estar a mitges amb el tema seria molt incòmode. Clar que si ens agafa no ens tocara més remei!

Les coses que m'estan servint en aquesta prèvia de l'operació bolquer són:

1.- Els bolquers que pugen i baixen. Molt pràctics!

2.- Portar a les nines a fer pipi de tant en tant. Li agrada fer-ho i sovint aprofita per fer-ne un ella també.

3.- Facilitar-li l'accés a l'orinal o a un vàter. Si estem a casa els padrins, ensenyar-li que al water hi ha també un orinal per si ella vol fer pipi, així que quan en té ganes a vegades demana d'anar-hi.

Imatge de Linne Bie

8 comentaris:

  1. Molt bé! Jo no tinc ni idea encara d'aquest tema, però si ara no et va massa bé fer l'esforç final doncs no passar res, suposo, deixa que passin les vacances i quan tinguis uns dies li treus els bolquers a casa i probes, no? Total és molt petita i va ben avançada!

    ResponElimina
  2. Endavant! segur que la operació treure bolquer acabarà bé! de fet sense adonar-nos ells ens marquen el ritme!

    ResponElimina
  3. Vés tranquila, per la meva experiència, el dia que ja no vulgui més bolquers t'ho farà saber. I aquell dia serà el definitiu. Segur!

    Afegir, però que la menuda té tot just 20 mesets, no? Jo li'n donaria un parell més i ja la tenim en calcetes! O potser el 23 d'agost?!

    Per cert, tinc uns amics que la seva (bastant més gran que la teva) ho feia tot a l'orinal fins que va deixar de fer-ho. Pensen que probablement es deu a un canvi de tipus de bolquers per la nit (en aquest cas van passar de sintètics a tela). Que no et coincideixi amb lo dels bolquers del puja i baixa...

    ResponElimina
  4. Noia, no t'amoïnis pas! les meves crec que van fer servir l'orinal 15 dies, després s'estimaven més el water i el van deixar estar. Amb el tema bolquers (i amb mil temes més) cada criatura és un món, tranquila que ella ma teixa ja decidirà quan no vol més bolquers.

    ResponElimina
  5. A casa l'orinal tampoc va trionfar. Al principi feia gràcia però després et deia que nanai. Jo crec que no els hi cola que l'hagin de fer servir si nosaltres fem servir el vàter. El meu nen quan va descobrir l'adaptador va deixar l'orinal totalment arraconat.
    Encara que penso que la teva és molt petitona encara i si mulla molt els bolquers senyal que no és el moment, crec. Jo no tindria pressa.
    Petons

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies a totes pels consells!! Jo també penso que quan hagi de ser, ho veuré clar. De moment, anem fent amb les dues coses!

    ResponElimina
  7. Si de moment vas fent amb les dues coses, doncs perfecte. Com tu dius, quan arribi el moment ja t'adonaràs. A mi encara em queda un any per trobar-m'hi, però va molt bé conèixer altres experiències.

    ResponElimina
  8. Tinc 2 nenes la laia de 1 anyet i la Mireia de quasibe 6, Avui la Mireia encara m'ha demanat la caca quan estavem arribant a casa.
    Quan va malament de ventre encara hi ha escapes i quan aixo passa la poso a l'orinal.(ella va sola al water i es renta soleta, tot i que prefereix que ho faci la mama)

    ResponElimina