15 de juliol del 2011

Curset a la piscina

No sóc persona de passar-me la tarda a les piscines, ni sé massa què fer un cop sóc amb la petita a l'aigua. Per això, quan vaig veure l'oportunitat d'apuntar a la petita a un curset a les piscines cobertes no m'ho vaig pensar dos vegades! A les piscines a l'aire lliure no fan cursets amb els petits fins que són més grans.
Ja fa dues setmanes que hi anem i el balanç és molt, molt positiu!!!:

1.- Ella s'ho passa pipa! Ja és estrany que tenint una mare tant poc aquàtica ella sigui un peixet!! No té por de res i gaudeix molt. La veritat és que està molt ben muntat: fan una mena de circuits molt divertits que inclouen tobogans amb caiguda directament a l'aigua, joguines que s'han de portar d'un lloc a l'altre de la piscina, gatejar per superfícies que mig s'enfonsen a l'aigua...

2.- És la manera de passar una estona juntes fent una activitat diferent. I hi estem molt més del que jo aguantaria amb ella si anéssim per lliure, per tant que ella hi surt guanyant!

3.- És una manera de que es familiaritzi amb l'aigua i que comenci a aprendre a moure els braços i els peuets. Ahir va ser el primer dia que va estar una estoneta sola a l'aigua amb el xurro (amb mi a un metre!) i li va agradar.

4.-Tenim dues tardes a la setmana ocupades, amb una activitat interessant a fer. A més, des del matí que està contenta si li dic que a la tarda toca piscina!

5.-La petita juga amb d'altres nens i ja té els seus amiguets de la piscina.

6.-.No cal posar-li protecció solar!

7.- En acabar la banyo a les dutxes i ja arriba a casa neteta!

Desavantatges, aprenentatges i conseqüències varies:

1.- Fa molta calor a la piscina i l'aigua està molt calenta. Bé, com a totes les piscines petites. Tot i això, almenys allí sé que la temperatura es deu al regulador que tenen i que no tot és culpa dels líquids corporals.

2.- Els bolquers d'aigua NO són pràctics! Vaig comprar-los pensant que seria la millor opció i no ho és per nosaltres: s'omplen molt d'aigua i són incòmodes per moure's. A més, si es fa pipí traspassa igualment, ho veig tot molt moll. La resta de dies ha anat amb banyador.

3.- Les sabates de plàstic per anar a l'aigua no ens han resultat còmodes. Són les úniques que ha tingut que li han fet tocadura (i això que només les porta aquella estona). La monitora també em va dir que per ells és millor anar descalços dins l'aigua per a que experimentin bé el moviment dels peus amb l'aigua. El problema és que fora de la piscina rellisca molt, i els hi poso ni que sigui per anar fins allí.

4- Molts dies m'oblido els meus pots de xampú i m'acabo dutxant amb gel de bany Nenuco i xampú Johnson Baby, per tant que faig olor de nadó la resta del dia.


Imatge de Miss Bembury

11 comentaris:

  1. JEJEJEJ em sembla super bé que passis temps a la piscina amb ella, per molts nens la piscina es un trauma i si tens l´oportunitat de ensenyarli que es algo divertit aprendra de seguida... encara que t´acabis fent la duxta amb Nenuco :)
    Un petonet sirenetes

    ResponElimina
  2. Noia, molt bé!!! les meves van començar també de petites i genial! lo de les xancletes, has provat les de velcro? potser són més tovetes. A mi també em passa lo de fer olor de criatura... si és que enrecordar-nos-en de tot és impossible!!!

    ResponElimina
  3. M'encanta aquesta activitat.
    Prenc nota amb això dels banyadors d'aigua.

    ResponElimina
  4. Trobo que es una iniciativa molt maca. I totalmente d'acord, els panyals-banyadors no funcionen

    ResponElimina
  5. És una bona experiència, tant per la nena com per tu.
    Jo m'ho passava pipa quan hi anava amb els meus (amb el David molt poquet degut a les otitis) i ells també disfrutavem moltíssim.

    ResponElimina
  6. Where is my baby from, sí, a ella li encanta!

    Mirashka, sens dubte les del velcro penso que són una millor opció!! Les he de provar ja.

    Mamamoderna, lo dels banyadors d'aigua potser van bé pels més peques (pel tema caques), però no soluciona res pel que fa als pipis.

    Sandra i Ester, sí, és una bona experiència per a tots!

    Onavis

    ResponElimina
  7. A casa de la piscina s'encarrega el pare...i estan molt contents! ella és més petitona però va perdent la por i ja sap sortir soleta! A nosaltres els bloquers ens han anat força bé i tenim sabatetes amb velcro i hi camina molt bé.

    ResponElimina
  8. Pues a zambullirse que hace calor. Saluditos de http://creamomentos.blogspot.com/

    ResponElimina
  9. Aquesta és una de les meves assignatures pendents com a mare!

    Veig que us ho passeu molt bé :-)

    I tooooota la raó del món amb el tema dels bolquers d'aigua. Acaben pesant quilo i mig i al final resulten iguals que els altres.

    ResponElimina
  10. Nosaltres vam anar a una piscineta d'aquestes des dels 10 mesos fins els 2 anys i va estar bé, tot i que hi havia dies i dies... Això dels bolquers d'aigua és una mica tonto, els pipis acaben igual a l'aigua i si es fan caca... recordo a una nena que en va fer i es va escapar una mica, millor deixo els detalls a part.

    ResponElimina
  11. Anna, llàstima que visquem lluny, sinò et reglaria el paquet perquè només n'hem fet servir un!

    Maria, Saludos!

    Esther, la veritat és que t'ho recomano!

    Euphorbia, no m'ho vull ni imaginar....!

    ResponElimina