27 de juliol del 2011

El vigilant

Hi ha una pràctica de meditació que es diu "El vigilant" i consisteix en viure el teu dia com si estiguessis sent observat per algú. Aquesta persona imaginària pot ser un mestre moralment superior, una persona a qui estimes, un conegut, un familiar... i la idea és que pensant-nos que estem sota la seva atenta mirada tindrem un comportament més exemplar o que accentuarà algunes de les nostres virtuts i n'amagarà els defectes.
Doncs bé, des que la petita observa tot el que hi ha al seu voltant i s'ha convertit en una gran imitadora de tots els nostres gestos i activitats quotidianes, em sento una mica així.
Hi ha moltes coses que evito fer davant seu i d'altres que faig de manera una mica més exagerada.
- De postres intento menjar quasi sempre fruita ja que així sé que ella també en voldrà. Abans, era més de iogurt, però com que ella ja en menja molts en d'altres moments, no convé que me'n demani un altre a l'acabar cada menjada.
- Em rento les mans abans i després de les menjades. I ben ensabonades!
- Passar sempre per la vorera, respectar els semàfors... (he de reconèixer que abans no sempre ho feia).
-Planificar els menjars setmanals de manera sana i equilibrada. En els dinars ja ho fèiem, però els sopars eren sempre més anàrquics.
- No tenir la televisió ni l'ordinador engegats tot el dia (lo primer és fàcil, lo segon no tant!)
- .... i molts altres detalls del dia a dia.
Bé, algunes són coses que surten de manera natural al tenir fills, d'altres són més forçades però les faig perquè vull que ella s'hi acostumi i ho trobi normal.
Lo millor de tot (o no) és que aquest "vigilant" estarà al nostre voltant durant molts anys i que a diferència del que explicava a dalt, aquest és real! Els nostres fills ens donen una oportunitat per a ser una mica millors en certes coses i adquirir una bona disciplina, no ho desaprofitem!

8 comentaris:

  1. jejeje tens tota la raó, em d´anar amb molt de compte amb els vigilant primer perque estem tot el dia amb ells i copien tot el que veuen, i segon perque ho porten a la sang :)

    ResponElimina
  2. Res que se'ns ha acabat alguns mals costums...

    ResponElimina
  3. Que et semblaria fer un posts de menús equilibrats per famílies amb peques??? Molts cops se m'acaben les idees i tiro bastant de la sèmoleta + ou remenat o del puré + peix bullit... Petonets!

    ResponElimina
  4. M'ha encantat el post!!! i ho comparteixo 100%. Jo a més em controlo molt quan condueixo, ara miro d'anar molt tranquil·la i de no dir res si algú se'm creua com un boig.

    ResponElimina
  5. Jjijijiji...molt bo lo del vigilant! és realment així estàn a l'espectativa de tot i si algún dia baixes la guàrdia, segur que és el que agafaràn per imitar!

    ResponElimina
  6. Jajaja! Tens tota la raó del món. Els nostres fills en ajuden a ser millors persones :-)

    ResponElimina
  7. Conxi, no et pensis que jo tinc massa idea, sobretot pels sopars, que jo passaria amb qualsevol cosa i ella necessita més! Em pensaré lo del post!

    ResponElimina
  8. És veritat, d'una banda hem d'anar en compte amb què fem, què diem..., i d'altra banda és una bona oportunitat per adquirit nous hàbits més saludables i/o correctes. Un dels meus propòsits és aixecar-nos abans i esmorzar tots junts entaulats, ja veurem si ho aconseguim!

    ResponElimina