21 de juliol del 2011

Els llibres de la tauleta de nit

Abans de ser mare llegia molt: al tren, a les sales d'espera, al sofà, als temps morts, apurant el temps just abans de marxar per acabar un capítol.... Portava sempre el llibre al bolso i era fàcil trobar per la casa el llibre a mig acabar. On mai hi deixava el llibre era a la tauleta de nit. No he tingut mai costum de llegir abans d'anar a dormir, això de llegir per agafar son no va amb mi, ja que, al contrari, si el llibre m'enganxava passaven les hores volant. A més, sóc de les que dormen al cap de mig minut de posar-se al llit, per tant que no tinc problemes en aquest aspecte.
Però ara ja fa un temps que tinc la tauleta de nit plena de llibres. Perquè? Doncs perquè no llegeixo. I és el lloc on els guardo, esperant el dia que em decideixi a obrir-los. Ara mateix tinc esperant-me l'últim de l'Almudena Grandes, el de Si tu em dius vine ho deixo tot, però diga'm vine de l'Albert Espinosa i el de Fantasmes de Barcelona que vaig comprar per Sant Jordi. El primer no el començo per mandra, és massa totxo. Fa un temps hagués estat el llibre perfecte per l'estiu, però ara no. Els altres semblen lleugers i de lectura fàcil, però els tinc a mitges des de fa temps.
No hi ha manera de que m'enganxi a un llibre. L'últim que vaig llegir sencer és el de Sunset Park del Paul Auster, ja fa més d'un mes.
No tota la culpa és de la maternitat. De fet, ara alguns dies podria llegir perfectament una estona mentre ella juga pel menjador. Internet en té bastanta culpa, també. Hi passo moltes hores: els blocs, les series, navegar per buscar coses.... Crec que estic una mica enganxada, tinc l'ordinador engegat moltes hores al dia!
Per tant que necessito un bon llibre per desintoxicar-me una mica! Què em recomaneu?

15 comentaris:

  1. si t'agraden els de crims et recomano els de l'Asa Larsson (li hem de preguntar a la Where is my baby from? que dimonis passa als països nòrdics que només escriuen sobre assassinats!), els de'n Camilleri o els de la Dona Leon.

    Et recomanaria també "un milagro en equilibrio", el darrer de'n Sergi Pàmies i m'han parlat molt bé d'un que es diu "un hotel a la costa" o alguna cosa així... I sempre tens la Jane Austen (jo miro de rellegir Orgull i prejudici de tant en tant... soc una fan)

    Quan arribi a casa faig un cop d'ull a veure si se m'acudeix res més.

    ResponElimina
  2. Jo, en el moment que va nèixer la nena estava llegint "Diario de una ama de casa desquiciada" ..es boníssim! Tot i tenir la nena acabada de néixer i la son i el cansament, no el vaig poder deixar...De fet sóc una fan de tota l'editorial "Libros del Asteroide" no sé si la coneixeu però són unes edicions molt maques i sempre són bons llibres.

    Internet és una altra història...jo també crec que a vegades necessito una desintoxicació urgent :S

    ResponElimina
  3. Mirashka, l'Asa Larsson me l'han recomanat molt. A veure si hi penso el pròxim dia que vagi a la biblio!

    Anna, no coneixia aquest llibre! Pinta bé! Me l'apunto a la llista!

    ResponElimina
  4. No sóc massa de lleguir, jo. M'ha de venir de cara i enganxar-me molt al principi, sino se'm fa una muntanya.
    M'estimo més el portàtil, llegeixo moltes coses i molt diferents. Un altre rotllo, ja ho sé, però els llibres em costen, mira.

    ResponElimina
  5. Em passa exactament el mateix, abans em passava 2 hores al tren cada dia, imagina't el tot el que llegia! I ara amb les dues peques...
    Jo el que llegiré que m'han recomanat molt és "Comer animales" del Jonathan Safran Foer, és durillo, pero sempre està bé saber com va el mon.
    També m'agradaria llegir l'ultim del Murakami.
    I et recomano "Cuatro amigos" del David Trueba, no es molt gruixut i es molt entretingut.

    ResponElimina
  6. Crec que em passa una cosa similar. Jo llegia molt, moltíssim, abans de tenir el nen, després menys quan era més petitó però ara no tinc aquesta excusa, el problema també és la blogadicció. Ara m'han regalat un e-reader i m'està agradant això de poder dur tants llibres a sobre perquè sempre he estat de llegir diverses coses a la vegada i m'és còmode poder canviar de lectura quan sóc fora de casa que és quan més puc llegir (a l'autobús).
    Ara llegeixo coses més aviat d'assaig i això és difícil de recomanar perquè és molt personal i has de trobar els temes que et motivin a tu concretament, però podries fer un repàs de clàssics que encara no hagis llegit. Ara se m'acut Madame Bovary per exemple. També voto per Jane Austen com Misashka. Ara estic espessa, però si se m'acut alguna altra cosa ja t'ho diré.
    Jo tampoc puc llegir al llit, quan hi vaig em quedo fregida en qüestió de segons...

    ResponElimina
  7. Ostres jo també sóc una lectora empedernida, quan començo un llibre i m'enganxa no el puc deixar de cap de les maneres, és pitjor que una serie. I igual que tu no llegeixo abans d'anar a dormir, bé si alguna vegada m'havia costat dormir-me -això passa dos cops l'any- tenia Josafat de Prudenci Bertrana que em produia una gran somnolència!
    Jo t'anconsella L'home de la maleta de Ramon Solsona, és el que estic llegint jo ara i m'agrada molt, a més diuen que passarà a formar part dels grans llibres de la literatura catalana.

    ResponElimina
  8. Jo et recomanaria "El tiempo entre costuras" de Maria Dueñas, "Dime quién soy" de Julia Navarro o "La caiguda dels gegants" de Ken Follet. Són dels últims que he llegit i m'han agradat molt.(Sempre que entenguis la llengua original et recomano l'original i si ha de ser traduït doncs en català, evidentment) I si com a mi t'agrada la literatura fantàstica tipo "Senyor dels anells" et recomano molt i molt i molt "Canción de hielo y fuego" de G.R.R. Martin (no és un llibre són 7 o 8, però són genials!!!!!) i "El nombre del viento" de Patrick Rothfuss, és el primer de tres.

    ResponElimina
  9. Ah! Te recomanat un de la Julia Navarro, però en realitat d'aquesta autora te'ls recomano tots!!! "La hermandad de la sábana santa", "La sangre de los inocentes" i "La biblia de barro" i també et recomano tots els de la Matilde Asensi "Martin ojo de plata", "Venganza en Sevilla" "Tierra firme", "El último Catón", "El salón de Ámbar", "El origen perdido", "Iacobus" i "Todo bajo el cielo". Sóc una fan d'aquestes dues autores. M'encanten.

    ResponElimina
  10. Que bé, noies! Quantes recomanacions!

    Ester, jo ara tinc nostalgia d'un bon llibre!

    Mi vida con un vegano, Cuatro amigos me'l vaig llegir fa uns anys i em va agradar moltíssim! El vaig regalar a moltes amigues! I tots els del Trueba en general m'han agradat.

    Euphorbia, això de l'e-reader ha de ser molt pràctic pels transports. Jo ara, no n'utilitzo! Madame Bovary ja l'he llegit també i la Jane Austen no, tot i que he de dir que em fa una mica de mandra, no sé perquè! Veig que sou dos les que me la recomaneu, a veure si m'animo!

    Sol Solet, el del Ramon Solsona me l'havia apuntat a la meva llista mental i no hi havia pensat més! Gràcies per recordar-lo!

    Sílvia, El tiempo entre costuras ja m'he l'he llegit! Em va agradar molt. Potser provaré amb els altres de la mateixa autora! Els altres no ho crec, no sóc de llibres fantàstics.

    Ara llegint les vostres recomanacions m'he recordat d'un dels últims que m'he llegit d'una sentada aquest hivern: "Contra el viento del norte" (i la seva continuació), que va d'una parella que es coneixen per casualitat per Internet i el llibre són tots els missatges que s'envien. Us el recomano molt també!

    Onavis

    ResponElimina
  11. Jo també fa molt que no llegeixo, de fet ni hi penso!
    Un dels meus llibres preferits és Pandora al Congo de l'Albert Sanchez Piñol.

    ResponElimina
  12. Si et va agradar el tiempo entre costuras t'agradarà Dime quien soy. La Julia Navarro i la Matilde Asensi no són literatura fantàstica, estan molt bé.

    ResponElimina
  13. Ostres, m'encanta aquest post i les seves respostes!!!! el tindré com a referència. Del Johnatan Safran Foer jo vaig llegir "Todo está iluminado" i em va agradar molt. I el David Trueba escriu molt bé!

    Sol solet és que el Josafat és que produeix somnolència a totes hores!!!

    He mirat per casa i he vist: els de'n Ferran Torrent (Gràcies per la propina sobretot), els de'n Delibes, Hija de la Fortuna i Retrato en sepia de l'Allende (son les precuelas de La casa de los espíritus) i són dels que enganxen... I Onavis, ja estas agafant la Jane Austen!!! ;)

    ResponElimina
  14. Mamamoderna, del Sanchez Piñol La pell freda no em va agradar, no sé si el de Pandora és de l'estil. Merci per la recomanació de totes maneres!

    Sílvia, de la Matilde Asensi no m'he llegit mai res. Me'ls apunto!

    Mirashka, que et sembla que literaries que estem avui!! Estic pensant que potser m'inventaré un meme de llibres que us passaré a totes en breu! A mi m'agrada molt parlar i que em parlin de llibres!

    ResponElimina
  15. Mirashka, sí Josefat és millor que un vàlium!

    Sí Onavis molt bona idea lo dela memé de llibres, ben pensat!! ara m'hauré d'afanyar a acabar-me el d'en Ramon Solsona!

    ResponElimina