22 de juliol del 2011

Meme de llibres

Aquí va una meme de llibres aprofitant la línia temàtica de l'última entrada!

1. Quin llibre no t'has pogut acabar? Quasi sempre intento acabar-los tots. Però ara, amb menys temps, tinc menys paciència i n'he deixat algun a mitges del que ja no recordo ni el títol.

2. Quin clàssic de la literatura no t'has llegit i no penses llegir mai? No m'he llegit el Quijote (el meu any, a BUP, no tocava). Però potser algun dia, mai se sap!

3. Quin és un dels primers llibres que recordes haver llegit? D'adolescent, els del Vaixell de Vapor. Recordo un que es deia "Estimada Susie, estimat Paul" i els de l'Anastasia Krupnik!

4. De quin autor t'has llegit tots els llibres que ha escrit? Amelie Nothomb, Paul Auster, Murakami (menys l'últim), Juan Jose Millás, John Irving.

5. Quin llibre vas regalar l'últim Sant Jordi? I quin et van regalar o et vas comprar?
Un de tècnic de meteorologia. Jo, el de Fantasmes de Barcelona.

6.-Quin llibre t'agradaria rellegir?
Els russos que em vaig llegir en una assignatura d'Humanitats que vaig agafar com a optativa a la carrera. Aleshores potser no els vaig apreciar prou. Per dir-ne un, Ana Karenina, de Tolstoi.

7.- Cita una frase d'un llibre que recordis especialment.
""Pero es precisamente el débil quien tiene que ser fuerte y saber marcharse cuando el fuerte es demasiado débil para ser capaz de hacer daño al débil." A veure si endevineu de quin llibre és!

8.- Què utilitzes com a punt de llibre?
Tinc especial estima per unes tires de proves de algunes fotografies de quan vaig fer un curs de revelat analògic de foto. I també els típics punts de propaganda.

9.- On compres els llibres?
En llibreries. De Barcelona m'agrada la Laie. Ara torno a agafar-ne a la biblioteca, com quan era adolescent. I també m'agraden els de segona mà: no em perdo la Fira de Llibres d'Ocasió que fan a Barcelona cap a l'octubre!

10.-Recomana tres llibres!
El palacio de la luna de Paul Auster
La soledad era esto de Millás
Estupor y temblores de l'Amélie Nothomb


Passo aquest meme a totes les que em vau comentar el post anterior, així sabré més sobre els vostres gustos i sobre els llibres que em vau recomanar!!!

- Mirashka de Hi veig doble- Anna de lamama- Mi vida con un vegano
- Sílvia de Crònica d'una recerca
- Ester de Vivències d'una mare- Sol Solet
- Mamamoderna
-Euphorbia

9 comentaris:

  1. Noia, veig que tu i jo pertanyem a les dues meitats en què se separen els lectors d'Amélie Nothomb: no m'agrada gens i això que mínim n'he llegit 3 (un parell en français). Realment és una escriptora que no deixa indiferent i això sí que se li ha de reconèixer. Per cert, jo sí que m'he llegit el darrer de Murakami i em va enganxar. Una abraçada, mama lectora!!

    ResponElimina
  2. M'agrada molt aquest meme i el deixo pendent per la setmana que ve. D'entrada et dic que no estic gens d'acord amb el que dius del Quixot... l'has de llegir, és fantàstic.
    De joveneta no vaig poder amb ell, més tard el vaig devorar i el vaig trobar divertidíssim i darrerament vaig seguir la lectura comentada d'en Pedro Ojeda, un professor de literatura de la universitat de Burgos que et recomano sense cap mena de dubte.

    https://sites.google.com/site/lecturadelquijote/

    Aquest és el seu blog, també per si interessa.
    www.laacequia.blogspot.com

    Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. Conxi, hi estic d'acord: o t'agrada o no pots!

    Euphorbia, tens raó, he de matissar. Lo de que no me'l llegiria mai no es pot dir! Molta gent me l'ha recomanat, però si mai ho faig serà en un altre moment, alguna altra etapa de la meva vida. Merci per l'enllaç!

    ResponElimina
  4. Oh, quin meme més temptador!!! anirà bé per fer llistes de pendents! per ecrt, avui he anat a comprar un llibre per una amiga i no me n'he pogut estar, n'ha caigut un altre del Camilleri... no tinc remei!

    ResponElimina
  5. Bones respostes! Jo no fallaré...m'hi poso!

    ResponElimina
  6. Molt bona meme!!
    Sí jo també llegia els del vaixell de vapor i també em vaig llegir "Estimada Susie, estimat Paul" que després va sortir el volum dos, amb l'original títol de "Estimal Paul, estimada Susi".

    ResponElimina
  7. Mirashka, jo ara fa temps que no compro llibres!

    Anna, espero el teu post!

    Sol solet, sí, també recordo el segon volum! Va ser quan vaig descobrir que les segones parts no eren sempre tan bones com les primeres!

    ResponElimina
  8. jwjjejejje ja som dos sense haver llegit EL QUIJOTE :)

    ResponElimina
  9. M'agrada molt aquesta iniciativa Onavis! Si sóc sincera, ara mateix em sento com si m'haguessin lobotomitzat el cervell i mai a la vida hagués llegit. I mira que tinc uns quants prestatges plens de llibres, però el meu cervell està immers en el món "baby" i la meva vida anterior em queda molt i molt llunyana. Em quedaré així de per vida? Espero que no

    ResponElimina