5 de juliol del 2011

Una nova adquisicó

Exactament com aquest és l'orinal que fins fa dies teníem guardat al quarto dels trastos, encara embolicat. Va ser un dels regals que ens van fer quan va néixer la petita i el divendres, després de que la petita fes el seu primer pipí al vàter, el vam col.locar al lavabo.
Coneixent a la meva filla, ja sabia que quan comença una cosa, arriba fins al final. I porta uns dies que la paraula que més diu és pipí. I vol anar a asseure's al seu orinal cada dos per tres. I normalment quan hi va, fa pipí, ni que sigui poquet. (Bé, algun dia també l'ha fet al terra, just al costat de l'orinal).

Jo estic una mica desorientada amb el tema. Perquè, com dic, tot va més ràpid del que em pensava. Aquest matí ha fet la seva primera caca a l'orinal!!! Quan estava esmorzant em diu "tata" (caca) i jo pensava que es referia a que se n'havia fet, però no, hem anat fins a l'orinal i l'ha fet allí!

I jo tinc uns quants dubtes i reflexions sobre aquest nou objecte que ha entrat a les nostres vides ....

1. Quan de temps dura l'etapa en que encara van amb bolquer però fan els pipis a l'orinal? Hi ha de ser aquesta etapa? Hi ha gent que em recomana que li tregui ja el bolquer per a que aprengui més ràpid, però no ho veig clar, ja que quan li canvio el bolquer el continua portant moll (és a dir, que tot i fer molts pipis a l'orinal, no els fa pas tots allí).

2. Com puc saber si realment és conscient del procés? Suposo que s'ha d'anar veient i sóc jo com a mare qui ho he de veure, però em refereixo a si això ja no té aturador o si pot ser que encara faci retrocessos i no vulgui l'orinal. O no el vulgui amb tanta insistència com ara, que inclòs es queixa quan li poso el bolquer.

3. L'orinal que tinc és dels que sona una música quan fa pipi. És bastant discreta i dura poquet per tant no molesta gaire. Penso que aquest incentiu la pot motivar a que ho aprengui més ràpid ( i veure-la ballar mentre fa pipi no té preu), però no n'ha sonat cap quant ha fet caca, tot i que la proesa ha esta major! El fabricant nomès premia els pipis!
I l'anècdota és que ahir per la nit la músiqueta de l'orinal ens va donar un ensurt de mort. Imagineu-vos una casa en silenci, a la matinada, on de sobte hi sona la musiqueta de l'orinal. Semblava una peli de por! Vam anar a comprovar i no hi havia res, suposo que era alguna gota que havia caigut just damunt del sensor! Quin mal rotllo...

4. És molt incòmode haver de treure-li el bolquer cada vegada que vol anar a fer pipi. Tardem un munt d'estona! Ahir vaig comprar aquells bolquers que es pugen i baixen com una calceta, a veure si són més pràctics!

Així que ja ho veieu, estic en ple procés d'ensenyar-li el control d'esfínters! La retirada del bolquer encara està lluny (suposo), però ja estem en el camí que ens hi portarà.
Jo no ho volia començar fins a finals d'estiu, ja que ella és petita i la veritat és que trobo molt pràctic el bolquer: no cal patir per si es pixa, no cal netejar caques de l'orinal (la part fosca de l'assumpte), ni cal estar tant pendents.
Però ara ella ja ha descobert l'orinal i el fa servir (i molt). I estic contenta de veure lo gran que es fa!

8 comentaris:

  1. En el tema pipis jo crec que cada nen té un ritme diferent i mira, la teva baldufa va ben ràpida. Jo veig que és ella la que ho demana per tant seguiria el seu ritme, de totes maneres sempre pots parlar amb les mestres de l'escola bressol a veure què et diuen de treure o no el bolquer (elles en deuen haver vist de tots colors!), més que res per tenir una altra opinió.

    De treure o no el bolquer, nosaltres crec que el vem treure massa aviat (els va costar una mica) però en canvi quan els el vem treure a la nit (un parell de mesos més tard) va anar tot com una seda.

    Anda que quin fallo el fabricant de l'orinal!!!! amb la cac hauria de sonar mínim l'aleluya de Haendel!!!!!!

    ResponElimina
  2. Repeteixo: quina nena més espavilada q tens! No puc evitar comparar-la amb el meu peque (q també es del novembre!)i està a anys llum!!!

    ResponElimina
  3. Mirashka, jo penso que és aviat i no li treuré encara si no ho veig molt més clar. Sobre l'escola bressol, de fet penso que és allí on ha après lo de demanar que la portin a l'orinal per fer pipi. Els hi comentaré a veure com ho veuen!

    Conxi, les comparacions són odioses! Ara, amb aquest tema del pipi sí que veig que va molt ràpid. No sé que passarà, de moment és l'inici del procès!

    ResponElimina
  4. Cada nen és un món, i cada casa també! però jo llegint el que escrius ho tindria clar: tiraria pel dret i bolquer fora!! Segur que el primer dia se'n escapa algun, però amb un parell de dies ho tindrà més que controlat. La teva nena és una campiona!! :D
    Ara, és la meva humil opinió. Tu has de fer el que millor vegis, ningú com tu coneix la teva filla.
    Felicitats pels progressos :))

    ResponElimina
  5. Jo estic amb l'Ester en que aprofitaria la motivació perquè si allargues massa el temps de l'orinal potser després es cansa i ja no et serveix però també és una opinió molt personal...

    De tota manera penso que, com diu la Mirashka, a l'escola bressol et poden orientar molt bé.

    De fet són les educadores les que generalment ens diuen si estan preparats o no perquè les mames o els veiem molt molt llestos perquè són els nostres nens i clar, són els més llestos del món mundial o els veiem massa petits perquè són els nostres bebès i pobrets! Com els hi farem aquesta pressió sent tan petits¿?

    Ah i estic amb les compis en que tens una nena molt trempada!

    ResponElimina
  6. No sé què dir-te, per una banda em sembla molt d'hora i per l'altra penso que potser per ser nena sigui normal que vagi molt més avançada...
    Al Jordi li vaig treure quan li faltaven només 3 mesos pels 3 anys. Vam començar molt abans amb l'orinal i primer li feia gràcia però després et deia que tururú, després va descobrir l'adaptador del water i és el que ens va funcionar millor, perquè li feia gràcia fer-ho al mateix lloc que el papa i la mama.
    Crec que és important que els bolquers surtin secs després de vàries hores de dur-los i no forçar la situació, però jo què sé, cada nen és un món.
    Petons i sort

    ResponElimina
  7. Jo encara no hi entenc en aquest tema però pel que diu la gent els nens et diuen quan estàn preparats adonant-se especialment quan fant caca, també diu la gent que quan comences el procés no pots tirar endarrera, no sé. QUE VAGI BÉ LA OPERACIÓ BOLQUER!

    ResponElimina
  8. Ester i Esther, jo no ho tinc clar això de treur-li. Penso que pot ser aquest interés és flor d'un dia (per la novetat de l'orinal). Ja us aniré informant! És que la veig petita!! (sóc del grup de mares núm 2!)

    Euphorbia, sí que diuen que les nenes van més avançades, però no sé si tant... Això que dius del bolquer sec encara no ho complim, per això no vull anar depressa.

    Sol Solet, sí, tinc una mica de vertigen per això que diuen de que no hi ha retorn!

    Merci a totes pels consells. Em són molt útils perquè ara mateix estic davant d'una situació nova!

    ResponElimina