24 de gener del 2012

Ja és aquí.....la "passa"

Aquest any vam resistir a totes les "passes" de la tardor.
Per aquestes terres es diu molt aquest terme, per fer referència a una malaltia que afecta a molta gent a la vegada. A mi el mateix nom ja em sembla amenaçador, cada cop que diuen que n'hi ha una em dóna la sensació que ha de venir una epidèmia malèfica que acabarà amb tots nosaltres!
Però no, mai és res greu. Una passa de grip, de mal de panxa, de vomitar, de diarrees...
Del que sigui. A més, el curiós d'aquest poble (no se si també passa a d'altres llocs) és que, tinguis el que tinguis, per exemple una mica de mal de cap, sempre hi ha algú que et dirà: "és que hi ha una "passa"....". A mi, en els dos embarassos, quan al principi tenia malestar algú o altre em va dir que era una passa, i ja ho veieu. La primera "passa" ja té dos anyets!!!

Aquests dies hi ha una "passa" a la guarderia. És de les fortes: van caient fulminants un darrere l'altre. La senyoreta tampoc se n'ha salvat. I entre els pares, cada dia me n'assabento d'algun que ha passat mala nit. Jo també vaig tenir vòmits la setmana passada, i molt malestar general.
La nostra petita el cap de setmana passat va vomitar durant la nit. I ara porta uns tres dies amb el que jo anomeno "diarrees bomba", d'aquestes que més val que l'agafin a casa i prop del lavabo, perquè són de descarregues abundants i intenses. N'ha patit dos durant la nit i ni us explico com em trobava l'habitació!! Dies com aquests trobo l'explicació de perquè és útil tenir un mínim de tres pijames i de jocs de llit.
Per sort el seu estat general és bo. No està tan activa com habitualment, però no ha deixat de jugar i tampoc ha perdut la gana.
D'altres vegades em va funcionar donar-li una mica de Ultralevura (medicament molt inofensiu que regenera la flora intestinal), però aquesta vegada encara no li noto millora.
A veure si se'n surt aviat!
Maleïda passa!!

Imatge de Alona Frankel

18 comentaris:

  1. Vaja... a veure si "passa" aviat doncs... nosaltres de moment amb una nena encostipada i prou... i que tot sigui això.

    Que us milloreu!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci! Jo ja estic bé i el meu home de moment "resiste".
      A cuidar-vos també vosaltres!

      Elimina
  2. ostres, jo he sentit molt això d'aquesta passa.... si creus en la homeopatica, dona-li nux vomica 5th (tres boletes quatre cops al dia) Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No li he donat mai homeopatia.... No hi crec!! Però merci pel consell!

      Elimina
  3. A casa tenim una passa curiosa aquest dies...fa que la nena a les 12 de la nit cregui que són les 8 del matí i es desperti ben desvetllada...i no es torni a dormir fins les tres o així...segons una amiga de per aquí la seva filla també la pateix...jejeje..

    Quin pal els problemes estomacals, ho passen malament i creen un caos a la casa força gran...espero que es millori ràpid! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Je je... quina gràcia! La meva a vegades a les tres del matí també es sobresalta de cop i diu "Esmorzar!" o "Teo!"! I l'hem de disuadir com podem! Però vols dir que això és una "passa"? je je

      Sobre el caos de casa.... la rentadora treu fum!!

      Elimina
  4. Molt bo això de la "passa". Crec que és un terme molt utilitzat i és cert que quan el sents ja tens por...

    Nosaltres ara tenim en Biel ben malaltó. Aquesta nit ha arribat a 39,5 de febre i la veritat és que veure'ls així sempre fa patir molt :-(

    Espero que la petita millori. Als nostres quan se'ls posa la panxa rara els hi donem Rotagermine que té ferments làctics i prebiòtics. Vaja, més o menys deu ser com el que tu has dit :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, sembla que és un medicament similar. A veure si li comença a fer efecte!

      Elimina
    2. I espero que es millori ben aviat el Biel!!

      Elimina
  5. Espero que ja estigui millor. Lo "bó" de les "passes" és que en un parell de dies ja han passat, i com bé dius, no acostuma a ser res greu.

    ResponElimina
  6. Ostres, espero que es curi aviat. Una abraçada

    ResponElimina
  7. Si aixo de la "passa" també es diu al meu poble. Ànims i a millorar-se.

    ResponElimina
  8. Doncs cuideu-vos!!! Espero que remeti aviat!

    ResponElimina
  9. Quin rotllo tanta malaltia a les guardes, jo ja estic farteta i només portem 1 mes i mig, glups.
    Cuideu-vos molt tots i que la "passa" passi de llarg

    ResponElimina
  10. Buff! Sembla que ja heu passat el pitjor. Al meu poble també fan servir això de la passa i també sempre n'hi ha (abans no m'assabentava tant com ara!)
    I la varicel·la? Perquè aquí està fent estralls a la classe del meu fill! Com que estava amb angines sembla que ell se n'ha lliurat...pel moment. Ànims wapa i cuida't!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No n'he sentit a parlar de passa de varicel.la, per la meva zona. De totes maneres la meva està vacunada.
      Petons!

      Elimina