20 de gener del 2012

Nen o nena?

Una de les coses que em sorprèn, des que he començat a dir que estic embarassada, és que una gran majoria de gent dóna per suposat que voldré que aquest segon fill sigui un nen.
He de reconèixer que, abans de ser mare, també pensava en la "parelleta" com a ideal, però des que tinc a la meva filla, ja no ho tinc clar. Vaja, que penso que això de la parelleta està molt sobrevalorat i que, un cop tens un fill d'un sexe, ha de tenir molts avantatges que el segon sigui del mateix.

Així que m'és ben igual el que sigui. Si fos per mi, no ho voldria saber fins al dia del naixement, però el pare de la criatura no pensa el mateix així que aviat sortirem de dubtes.
Si és nena estaré contenta perquè en certa manera penso que així la meva filla tindrà una amigueta; i si és nen també estaré contenta perquè serà tota una novetat i una nova experiència. A més, tot i el que he dit, penso que el fet que siguin amics i s'entenguin bé els dos germans no depèn només del sexe i l'edat que es portin, sinó de moltes altres coses!

Per divertiment, he estat navegant per la xarxa buscant mites i mètodes "caseros" per saber el sexe, i he trobat pàgines força curioses. Segons quatre d'aquestes pàgines, tindré un nen. Segons una, una nena. Ja us diré quines han encertat!

- Test de preguntes. A partir de respondre unes preguntes sobre el moment de la concepció, la posició del moment en sí, la professió del pare, el nombre de fills que ja tens, si estàs casat o no, l'alimentació i d'altres coses sense aparent relació, et diuen si tens més possibilitats de tenir un nen o una nena. I és molt interessant llegir les justificacions de les respostes! A mi em va donar com a resultat: nen.

- Un de molt similar, però amb preguntes una mica diferents i en anglès. També em va sortir nen.

- Taula xinesa. Es basa en l'edat de la mare i el mes de la concepció. Em surt nena.

- Taula maia: Es pot veure a l'enllaç. Aquí surt tant nen com nena, ja que no tinc clar quin mes exacte va ser la concepció (o bé a finals d'un mes o principis de l'altre), i resultat varia segons això.

- Segons la posició de la placenta respecte el fetus en les primeres ecos. El ginecòleg canadenc Saad Ramzi assegura que aquest mètode té una fiabilitat del 97%. Si és un nen, aquesta estarà a la dreta, i si és nena, a l'esquerra. Fent cas a aquesta teoria, tindré un nen, tot i que no sé si ho he sabut mirar bé.

- "Antojos": Diuen que si et vénen de gust les coses salades i àcides, és un nen. I si al contrari la mare prefereix els dolços, és una nena. Seguint això, també tindré un nen.

- També hi ha una fórmula que diu que es pot saber el sexe sumant l'edat de la mare al quedar embarassada i el número de mes en què es va produir la concepció. Si és par és un nen; si és imparell és nena. Aquí també depèn de quin mes conti com a bo per la concepció.
Em faltaria fer la prova de fer moure un collaret damunt la panxa (si és nena, fa cercles; si és nen, es mou en línia). I un cop, tingui la panxa més grossa, veure si és punxeguda (nen) o arrodonida (nena).
Vosaltres sabeu més mètodes populars per endevinar el sexe? I aquests famosos, us han funcionat?
Enllaç

15 comentaris:

  1. A mí em va passar igual. Com tenia un nen tothom creia que havia de tenir la parelleta. Al final va ser així però a mi m'era ben bé igual. D'aquests "metodes" en coneixia la taula xinesa perque una amiga estava fent sempre prediccions que no encertava !

    ResponElimina
  2. T'ho miris com t'ho miris, és un 50%! Però he llegit no sé on que si tens dos fills del mateix sexe, tens un 75% de possibilitats de què el tercer tambe ho sigui. Clar que, són estadístiques i de vegades et toca l'altra part!! Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet una vegada em van dir que és un 51%, diuen que neixen una mica més de nens que de nenes.
      I també ho havia sentit això de que segons els que tens, és probable que repeteixis. Justament és una de les preguntes que et fan al primer test que he penjat!

      Elimina
  3. ja ja ja ja que bons els mètodes. M'encanta que el primer tinui en compte la professió del pare!!! ja ja ja

    A mi també em deien quan estava embarassada que tan de bò fossin nen o nena, però la veritat és que qualsevol opció m'estava bé: que hi hagués un nen perque sabia que al meu marit li feia gràcia un nen, que hi hagués una nena perque la meva sogra volia una nena, que fossin de diferent sexe per contentar-los als dos i que fossin del mateix perque creia que la relació entre ells/elles seria més profunda.

    Es cert que neixen més nens que nenes. 105 nens per cada 100 nenes de mitjana a totes les poblacions. No se sap encara el perquè. De fet ja va bé, perque a totes les edats es moren més els homes que les dones i en arribar a l'etapa reproductiva estem a la par, 100 a 100. Això si no hi ha infanticidis contra les nenes com a la Xina o a la Índia...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és ben curiòs això de la professio del pare. Es veu que els que tenen un treball amb molt estrés o amb contacte amb substancies contaminants, tenen més tendència a tenir nenes.(Segons hi diu a la pàgina del test)!

      Elimina
  4. Això dels mètodes és boníssim! Jaja Si de vegades en una eco hi ha confusions, imagina amb els mètodes tradicionals!!

    Això de la perelleta tens tota la raó. A mi tant em feia, inclús també pensava que era millor repetir sexe pel poc temps que es porten els germans. Al quedar-me embarassada del tercer ningú ho entenia perquè "si ja tens la parelleta!"

    ResponElimina
  5. Ui doncs si ets dona i tens nens aleshores ja et donen el pesam directament! Encara recordo una veïna de la meva sogra que quan li vaig dir que portava un nen (amb l'Andreu) em va deixar anar un: "Bueno, que se le va a hacer...". Ja veus tu, que simpàtica.

    Jo penso que totes les mares volem el mateix, que els nens siguin sans! Que després pots tenir preferències? Doncs sí. A mi ara mateix m'encantaria tenir una nena però d'aquí a que si no tens la parelleta se't desmunti la vida o que si tens la parelleta no en vulguis tenir fills mai més perquè ja has complert... La gent es fica on no l'importa.

    A mi em van medir la panxa quan estava embarassada de l'Andreu i em van dir que era nena. Res, nen! Quan en Biel em van dir també que era nena perquè l'embaràs era totalment diferent al primer. Res, nen! I la panxa rodona o punxeguda serà que tampoc. Jo he tingut la panxa ben rodoneta les dues vegades i de nenes res de res.

    No sé, jo penso que tot això són xorrades sense cap base perquè lo de la professió del pare és total jajaja!

    ResponElimina
  6. A mi em passava igual, i la segona va ser nena tambe. La gran te una mica mes de 2 anys, i la petita fara ara l'any i des del moment que va neixer la segona fins ara (ahir mateix) encara hi ha gent que em diu: ara el nen, no? Imagina't! Amb la feinada que tinc pensar en nens! :)

    ResponElimina
  7. Doncs mira, a mi això de la parelleta em molesta fins i tot! Sembla que es tinguin nens per fer-se la foto, a vegades! Jo si torno a quedar-me embarassada algun dia,si tinc nena fantàstic, perquè m'agraden molt les nenes...i si és nen, doncs també molt bé, perquè els nens...m'encanten..jeje.
    Conec el cas d'una dona que tenia dos nens i va anar a pel tercer per tenir una nena...ho tenia claríssim que era per això i, clar, com podeu suposar va tenir un altre nen...doncs no volia que li diguessin, tot i que l'eco ho deia ben calr, doncs ella com diuen en castella feia "oidos sordos"... encaparrada en no saber-ho del cert fins que naixes...i va seguir sent nen, pobret.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, jo també trobo que té un punt com de col.leccionisme, no? Si tens una nena, a pel nen! Si tens un nen, a per la nena! Lo fort és que la gent que ho vol així presupossa que la resta també, i aleshores passa com diu l'Alba o l'Esther, que al tenir-ne dos del mateix sexe la gent segueix insistint en un tercer o donant-te el pèsam!

      Elimina
  8. Aiiii que serà, que serà...
    Mira nosaltres amb el baby no vam voler saber el sexe fins que va néixer, a mi em feia ilu que fos el meu marit que em digués el sexe del bebè i no la infermera, i així va ser.
    El més curiós és que si tingués un segon fill, aquesta vegada sí que voldria saber el sexe, per poder explicar-li al baby si tindrà germanet o germaneta, per saber si he de comprar moltes coses noves o podria fer servir les del germanet i que carai, per viure l'experiència d'una manera diferent.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, quin "aguante" que tens, eh? Jo era el primer que volia saber jeje! De tota manera amb l'Andreu hauríem sabut el sexe sí o sí perquè a les ecos el primer que feia ensenyar-nos sus partes nobles jaja!

      Elimina
    2. I tant noia, que valenta!! Jo ho voldria, però sempre em pregunto sí ho podria aguantar fins al final.. Deuria ser mol xulo el moment en que ho vau veure!

      Elimina
  9. uoleee! es la segona vegada q contesto... la primera es va quedar en un intent, pq va ser des del mòbil i amb el peque a prop... així que ja es pot intuir de pq no va arribar en bon port el "primer intent", a veure q passa amb aquest segon, q ara ell està dormint...

    bé, jo volia dir que trobo que x mi, es molt bo el poder saber el sexe durant l'embaras... diràs que una vegada et confirmen si es cigronet o mongeteta, ja li comences a plantejar nom... i a partir d'aquí, inevitablement, la imaginació et va conduint del q t'esperarà.
    El que no trobo tan bé, es quan, amb bona voluntat, gosen fer una predicció quan encara no es 100% fiable (i + si et confirmen que no ho van dir bé...)
    A mi no em va passar, de fet crec q sempre vaig suposar que seria un nen, i no sé pq... i això q em fan molta gràcia les nenes! Però crec q hagués passat un moment de desconcert.
    A tu onavis, sí q et va passar, oi? així q d'això jo no puc aportar res de nou.

    El que sí q volia aportar de nou en aquest comentari, es un mètode de descobrir quin sexe tindràs el pròxim fill/a q vaig sentir ara fa poc:
    Si al dia q va néixer el teu últim fill era "lluna menguant, en el pròxim, tot segueix igual", si en canvi, va ser "lluna creixent, el sexe serà diferent"
    A partir d'aquí, em van enumerar molts "casos reals" que corroboren el que aqest mètode es 100% fiable.
    Jo, la veritat, no hi crec pas... (no tinc ni idea de qina lluna va ser el passat 11-oct.)
    De fet no sé si en crec cap! ejeje!

    Tb volia comentar lo de "la paelleta", jo crec q, tenint en el meu cas un nen, estaria molt contenta x ell, d q vingués un germanet, pq jo crec q germans de mateix sexe, tenn + complicitat entre ells.
    Per contra, tb em pica el cuqet d'una nena pq des de sempre q he sentit q "son + de casa" i la unió amb la mare acostuma a ser més íntima a la llarga q no pas tan pot ser q amb un nen, parlo de ja en una edat adulta on hi ha parella.
    La "jove", "substitueix" una mica la figura referencial-femenina q podia ser fins llavors la mare, o si més no, crec q la pot desplaçar a una bona distància...


    Uff... qin rollako... escric poc, xo qan puc, m'aprofito! jeje!
    ja paro, x avui! :-P

    Un ptonet i fins moolt aviadet!

    -mare de l'Enric-

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, tens raó que hi ha alguns ginecòlegs que són massa agosarats! El meu em va dir que seria nen, i ja ho veus! Hagués preferit que s'esperés més, perque com dius, un cop t'ho diuen ja t'imagines el futur nen. I després, quan em van confirmar que era nena, tot i que estava contenta, vaig tenir un dies de desconcert i de petit "dol" per aquell nen que havia imaginat i ja no tindria.

      I sobre mètodes, jo tampoc me'n crec cap, suposo que és una manera de passar l'estona.

      Molt d'acord amb el que dius sobre les nenes, el vincle amb la mare (o amb la casa) és molt més gran que no pas el que tenen la majoria de nens. Només cal veure com, nosaltres (en general), un cop hem estat mares confiem molt més amb casa nostra a l'hora de cuidar els petits que no pas amb casa dels sogres. Suposo que és natural.

      Petons i gràcies per aquest comentari tan interessant!!

      Elimina