22 de gener del 2012

Perquè no he portat a la meva filla a les firetes

Ja des de la Festa major de l'any passat, quan la meva filla tenia poc més d'un any i mig; i també ara que és Fira al meu poble, molta gent em pregunta si anirem a pujar a les firetes. O, en alguns casos, li pregunten directament a ella.
Doncs no, no li he portat mai.
Bé, sí, una vegada, ara per Nadal, en la que vaig poder comprovar que he fet bé no portant-la encara.

1- Primer de tot, perquè no considero que sigui l'ambient més adequat per a nens tan petits. Ni les llums, ni les olors, ni la música m'ho semblen.

2- Pel que fa a les olors, no és el que més em molesta, però sens dubte quan marxes estàs obligat a posar tota la roba a la rentadora si vols deixar de sentir la pudor de patates fregides, xurros i palometes.

3- Lo de la música sí que ho trobo molt greu! Qui dóna per suposat que als nens tan petits els hi agrada sentir a tot volum la Lambada i cançons de la primera edició d'Operación Triunfo? Ja sé que la música clàssica seria molt demanar, però almenys cançons més adequades pels nens petits! Almenys en les atraccions fetes per ells. Ara la música que posen és horrorosa, i a un volum indecent! Per no dir el mal de cap que t'agafa si estàs en una zona al mig de dos atraccions que s'intenten fer la competència amb el volum de les músiques.

4-Les llums també em maregen molt! Quan hi vam anar per Nadal, una de les vegades va pujar soleta (era un cotxe tipus camió de bombers bastant segur). Jo em vaig quedar a primera fila i, com que patia força per si a mitja atracció decidia aixecar-se, la mirava fixament tota l'estona. Doncs vaig acabar ben marejada, de tan mirar fixe en un entorn de llumetes que s'encenien i s'apagaven!

5-Un altre dels principals motius per no portar-la, és perquè ja la portaré durant molts anys!!! D'aquí ben poquet arribarà el dia en que ella, amb els ulls plens d'il.lusió em demanarà que la porti als "caballitos". Aleshores ja la portaré, perquè serà quan podrà apreciar-ho.

6- Perquè, al meu parer, els nens menors de dos anys, tenen moltes activitats xules a fer en una Festa major abans que anar a les firetes! L'atracció principal de la Fira de Sant Miquel de l'any passat per la meva filla va ser pujar i baixar dels tractors.

7- Per comoditat dels pares! Ara que encara podem passejar tranquil.lament pels carrers i pels expositors sense que cap maneta ens arrastri dient "va, va, anem a les firetes!", ho aprofitem. Ja vindran anys en els que ens hi passarem la tarda sencera!

8- Perquè és una ruïna!! I per molt que ho racionis, et surt car. A més, vulguis o no, quasi sempre deus marxar amb el nen plorant perquè en vol més, no?

9- Perquè he de pujar jo amb ella! Les atraccions no estan pensades per nens massa petits i això es veu claríssim quan la majoria de mares han de pujar dalt de l'atracció amb els petits per evitar que saltin del cavall o surtin del cotxe de policia. Jo hi he pujat una sola vegada, i mai més. Mareja molt!! Ja se'n farà farts de pujar soleta! I quan sigui conscient del que està fent!

10- Perquè a mi no m'agrada. Molts dels pares que els hi porten, veig que ho fan amb una gran il.lusió dibuixada als ulls, més que la que tenen els seus fills, que en alguns casos no arriben a l'any. És a dir, és a ells a qui els hi agrada anar-hi, per fer fotos als seus fills dalt del tren de la bruixa, o pel que sigui. Si és així em sembla molt bé. Però com que a mi no em va, doncs per això no hi vaig.

11- Perquè ara que només tinc una filla, m'ho puc manegar bé. Pel que veig al meu voltant, un cop tens dos fills ja és molt més difícil mantenir al segon "apartat" d'aquest tipus de coses, perquè veu que el gran hi va.

Doncs això, no sé si faig bé o si sóc massa radical. Però el que sí que tinc clar és que la meva filla no tindrà cap trauma per no haver pujat durant aquests dos primers anys de vida a les firetes!
Ja vindran (ben aviat) els anys en que sí que hi anirem!

9 comentaris:

  1. Jo tinc la sensació que molta gent té ganes que els seus fills facin coses (en aquest cas anar a la fira, però hi ha moltes altres coses) abans del que en principi els hi tocaria (o abans de l'edat per la que estan pensades). ës com si tinguessin pressa perque creixessin! temps al temps!

    ResponElimina
  2. Crec que no puc afegir res de res! penso totalment com tu, són activitats per nens més grans i ja arribarà el dia que ens ho demanaràn.

    ResponElimina
  3. Estic completament d'acord!
    Aquest Nadal vam anar a donar un cop d'ull a la fira que feien a Galway. Des de lluny la meva filla ja va veure els llums dels "caballitos", d'acord, hi anem. Aquest cop eren mes grans que l'any passat i els menors de 4 havien d'anar amb un adult (assegut tambe al mateix cavall). Valia 3 euros... quan vaig a pagar, em vol cobrar 6! "Sou dos" em diu...
    Perfecte. Se li va acabar el negoci amb nosaltres... Ja no hi vaig tornar.
    Potser hi hagues tornat un parell de cops mes, tot i que em va semblar car, pero per allo que dius que nomes es un cop l'any i perque a ella li va encantar.
    Fires? Tota una estafa!!!

    ResponElimina
  4. Totalment d'acord amb tu. Mentre ens ho puguem estalviar, nosaltres tampoc hi anirem.

    ResponElimina
  5. Jo també estic totalment d'acord amb tu! Tot massa estrident, lluminós i estressant! Fins i tot per mi! :)

    ResponElimina
  6. Ai, quina mandra les fires!! jo la veritat és que fa temps (molts anys) que no en trepitxo cap, així que ni hi havia pensat...només recodo de petita que el que m'agradava era pescat peixets, perquè sempre guanyava alguna coseta..potser algun dia hi haurem d'anar, però falta mooooolt...jeje..

    ResponElimina
  7. Jo penso com vosaltres! Hi ha pares que volen començar molt aviat, no?
    Jo tampoc no hi pensaria encara si no fos perquè la tenim molt propera aquests dies i la gent ho pregunta. A més, a molts nens de la classe de la meva petita sí que els hi porten.
    Però jo penso que....temps al temps!!
    I Irina, que fort que us fessin pagar als pares, també! Raó de pes per no tornar-hi!

    ResponElimina
  8. És veritat, jo no hi hagués pensat en tot això que expliques, però sí que són estressants per nens tan petits i per als pares!. He llegit ara tb l'anterior escrit, i mira, jo sempre notava el meu petit a la dreta, inclús quan era massa petit per notar-lo a ell, notava sensacions a la dreta i a les ecos sempre l'acabaven trobant on els deia, i em vaig passar l'embaras posant llimona (àcida) a tot, primer plat, segon i postres, i va ser nen. També em van dir que si quan caus ho fas de genolls, és nen i si caus de cul és nena (aquí tb em va passar de caure de genolls)... Ja ens diras!

    ResponElimina
  9. Jo també crec que amb dos anys son molt petits. Jo he intentat dur al meu fill alguna vegada per allò que no diguessin que era raret i no li ha agradat mai. I mira millor perquè ultimament es passen amb els preus i jo no em fio gaire de la seguretat

    ResponElimina