27 de març del 2012

Evolució de la panxa durant l'embaràs

Els canvis en el cos durant aquest segon embaràs no van començar a fer-se gaire evidents fins ben passats els tres mesos.
Durant el primer trimestre no feia gens de panxa i quan vaig anunciar l'embaràs no se'm notava gens. Tampoc havia guanyat gens de pes, al contrari, havia perdut un parell de quilos a causa de les nàusees i la inapetència per certs menjars.

Però un cop entrat el segon trimestre, em vaig trobar molt millor i també amb més gana. Vaig recuperar ràpid el pes, i ara que estic de cinc mesos ja porto entre sis i set quilos a sobre!
Si ho comparo amb el primer embaràs és moltíssim, ja que amb la petita em vaig engreixar molt poc, uns 9 quilos en total. A més, amb ella, la distribució del pes i la forma de la panxa va ser molt diferent. Podríem dir que amb ella gairebé només em va sortir panxa, i la resta del cos es va mantenir molt semblant a com havia estat sempre.

Ara, l'experiència està sent molt diferent!! No és només que estic guanyant pes amb més facilitat, cosa que m'espanta una mica perquè considero que m'alimento de manera correcta i encara em queda molt per endavant, sinó que a més aquest pes es distribueix de forma diguem-ne "més arrodonida". Vaja, que em passa una mica al contrari del que diuen les creences populars, allò de que si és nen la panxa és punxeguda i si és nena és rodona.

Així que estic tenint dos embarassos estèticament molt diferents!

Tot i això, curiosament, amb l'embaràs de la petita en dues ocasions els metges em van "renyar" per guanyar massa pes, quan pel que he dit ja es dedueix que no podia ser massa de cap manera. Potser sí que algun mes vaig guanyar més que els anteriors, però dintre de la normalitat. En canvi ara, que jo mateixa em noto que he de vigilar, la llevadora que em va pesar l'altre dia em va dir que tot estava correcte.

No em preocupa especialment el tema del pes durant l'embaràs, ja que penso que el cos necessita aliment tant per ara com per la lactància (per això emmagatzema tant!). Però tampoc voldria guanyar massa quilos, perquè el postpart ja és una època amb prou alts i baixos emocionals com per a sobre sumar-hi el fet de no sentir-se a gust amb el propi cos.

A veure com va evolucionant tot plegat!

5 comentaris:

  1. Els meus dos embarassos també van ser molt diferents, en el primer vaig guanyar 20 kgs i en el segon 11, tot i menjar més o menys com sempre. En el meu cas, en el primer el problema va ser de retenció de líquids, i contra això no s'hi pot fer res... Però en el primer ho vaig perdre bastant ràpid, en aquest van ser els primers 15 dies i ja m'he estancat (perque menjo una barbaritat, és que tinc una gana!!!)
    Espero que no t'engreixis gaire més o que ho perdis ràpid després, segur que sí!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quins embarassos més diferents, i tant! Jo de moment també el noto molt diferent del primer, i no només pel pes, sinó pels mareigs, ect...
      Cada nen és un món ja des que són a la panxa!

      Elimina
  2. Jo en els dos embarassos de pes més o menys vaig guanyar el mateix però amb en Biel la panxa em va sortir molt abans. Als dos mesos ja portava pantalons pre-mamá. Una passada!

    El que sí que m'ha passat és que amb en Biel m'he quedat amb més quilos a la retaguàrdia però vaja, també és cert que vaig començar amb alguns quilillos que vaig recuperar just abans de quedar-me embarassada i les dietes em duren només unes setmanes.

    No sé, jo penso que a totes ens agradaria quedar-nos igual però o tens molt bona genètica (que hi ha qui la té) o es noten els "efectes secundaris" de l'embaràs però bueno, està clar que no estarem igual als 20 que als 30 que als 40 o més, no?

    Tu aprofita que ara és l'únic moment en que la gent et diu "gorda" i fins i tot et sona bé jaja!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, lo de quedar-me igual, en el meu cas, tampoc crec que passi! El cos va canviant, i entre els anys que passen i el fet de ser mares no sempre és el mateix!

      Elimina